iPon Hírek

Elkészültek az első WD My Passport sorozatú külső SSD-k

Dátum | 2017. 04. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital My Passport sorozatában eddig csak mobil merevlemezekre támaszkodó példányok szerepeltek, amelyek kompakt kivitelük ellenére kellően gyorsak voltak és strapabíróságukra sem igazán lehetett panasz. Csak idő kérdése volt, mikor csapja meg a sorozatot a változás szele, erre pedig most sor került: elkészült az első NAND Flash alapú My Passport meghajtó, ami új dizájnnal és minden eddiginél komolyabb adatátviteli sebességével próbál szerencsét.
A 90 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 10 milliméter magas ház látványos és igényes dizájnnal érkezik, de a benne lapuló SSD-t is elég hatékonyan védi, hiszen az eszköznek 2 méternyi esés után sem lesz baja, hála az 1500G-s ütésállóságnak.
Mivel egy modern adattárolóról van szó, így az 515 MB/s-os maximális folyamatos adatátviteli sebesség USB 3.1 Gen2-es porton keresztül zajlik, ami a kompakt kivitel érdekében USB-C típusú aljzatot kapott. Az eszköz USB-C porttal ellátott konfigurációkhoz remekül passzol, a klasszikus Type-A porttal ellátott rendszerekhez pedig a mellékelt adapteren keresztül csatlakozhat.
A 256-bites hardveres AES adattitkosítással érkező WD My Passport SSD még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, de eleinte csak a 256 GB-os és 512 GB-os modelleket lehet majd megvásárolni – sorrendben 99,99 és 199,99 dolláros áron. Az 1 TB-os példány majd csak májusban válik elérhetővé, ára pedig 399,99 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!