iPon Hírek

Elkészültek az iPhone 2.0 tervei

Dátum | 2008. 03. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Apple újonnan bejegyzett szabadalma felfedi az iPhone következő nemzedékének a finomságait - amelynek fő eleme láthatólag a klasszikus "kagyló"-dizájn ötvözése lesz az érintés-technikával.


A képek tanúsága szerint csukott állapotban gyakorlatilag ugyanolyan lesz, mint a jelenlegi iPhone-ok (mivel a "fedél" teljesen áttetsző), nyitva azonban a fölső rész csak képernyőként működik majd, és az alsó fél lesz érintés-érzékeny - ezt pedig úgy oldják meg, hogy eleve csak a lehajtható felületet (annak viszont mindkét oldalát) alakítják ki érintés-érzékenyre.

Az új kivitelezés természetesen számos új tárcsázási lehetőséget is kínál majd, köztük a "régimódi tárcsázós" megoldást éppúgy, ahogy a számok "felrajzolásának" lehetőségét is, valamint természetesen a jól bevált gombnyomkodós változatot is.


Médialejátszó üzemmódban a telefont használhatjuk majd iPod Touch-ként is, ha pedig nyitva van, úgy iPod-ként is.

És hogy mindennek mi értelme? A választ talán a méreteknél találhatjuk meg. A hagyományos iPhone-okkal szemben ugyanis az új jóval kisebb lesz - ami pedig azért lehet fontos, mert a "nagyobb" darabokat sokan éppúgy nem szívelik, ahogy a nem-kagyló jellegűeket sem; így tehát valószínűleg a divathullám-meglovagolás is egy fontos tényező az új kialakításban.


Az új generációs darabok várható megjelenési időpontja még nem ismert, azoban a tervekből még az is feltételezhető, hogy akár még grafikus adatbeviteli eszközökként is használhatjuk majd őket MacBook-okhoz - és nyilván számos további alkalmazási lehetőséget is kitalálnak majd még menet közben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások