iPon Hírek

Elkezdődött a Google kálváriája

Dátum | 2010. 02. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft és az Intel után most a Google háza táján vizsgálódhat az európai versenyfelügyelet, miután három, hivatalosan meg nem nevezett cég feljelentést tett a keresőóriás ellen. A Google blogja szerint a brit Foundem és a francia ejustice.

fr sérelmezte, hogy a kereső szándékosan alacsonyan rangsorolja oldalaikat, állításuk szerint azért, mert riválisai az amerikai cégnek, míg a Microsoft tulajdonában lévő olasz Ciao a Google AdSense általános szerződési feltételeivel volt elégedetlen. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint formális vizsgálat még nem indult a társaság ellen, ám amennyiben bebizonyosodik, hogy a Google visszaélt piaci helyzetével, éves bevételei akár 10 százalékára (2,36 milliárd dollárra) is büntethetik - írta a Reuters.

A világ legnagyobb keresőmotorját üzemeltető Google bízik abban, hogy leszerelheti a támadókat, bár nem ez az első vizsgálat a cég ellen Európában. A múlt hónapban többek között a német kiadók szövetsége jelentette fel, arra hivatkozva, hogy a Google News ellenszolgáltatás nélkül használja fel híradásaikat. Az európai versenyhivatali vizsgálatról szóló hír mellett a Google nimbuszát csorbító, elmarasztaló ítélet született a cég három olaszországi vezetője ellen szerdán, mivel nem távolítottak el egy szadista videót a Google tárából.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Vendég-Ven...
2010.02.25. 00:41
Undorító, mennyien akarnak a Google hasznából pereskedéssel lecsípni valamit ahelyett, hogy értelmes dolgokat alkotnának.

1) A Google linkeket ad a hírportálok híreihez. Ez épphogy nem felhasználás, hanem a hírportálok forgalmának élénkítése, hiszen a linkek a hírportálra mutatnak. Normális ésszel fel nem fogható, mit lehet ezen kifogásolni.

2) Az olasz ítélet is egy nagy baromság, csak a pénzre ment ki a játék. A Google levette a videót, amint felhívták rá a figyelmét, azt meg talán mégsem lehet elvrni, hogy minden feltöltött videót ellenőrizzenek az elérhetővé tétel előtt. Ezzel nagyjából értelmét vesztené az egész megosztósdi.

OFF:
Tudom, elég erőltetett a párhuzam, de nekem erről a Michael Jackson ellen indított rengeteg pedofília-per jut eszembe. Azok is csak a pénzről szóltak, MJ híres és gazdag volt, ráadásul inkább fizetett, csak hogy békén hagyják, amitől mások csak vérszemet kaptak. Mindezt írom úgy, hogy soha nem voltam a rajongója, de abban bizonyos vagyok, hogy pedofil nem volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!