iPon Hírek

Ellenőrizhető, van-e biztonsági rés androidos eszközünkön

Dátum | 2013. 07. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Néhány napja nagy port kavart fel a Bluebox Security bejelentése, amely arról adott hírt, hogy az Android mobil operációs rendszer régóta tartalmaz egy komoly biztonsági rést, amelyen keresztül átvehető az adott okostelefon vagy tábla feletti teljes irányítás. A "Master Key Exploit" néven is emlegetett biztonsági rés az Android 1.6-os, illetve frissebb kiadásait érinti, azaz az androidos eszközök többségében jelen van, ami aggodalomra ad okot. Hogy pontosan miről is van szó? Korábbi hírünkben már leírtuk.

A Bluebox Security most egy okos kis androidos alkalmazást is elérhetővé tett, ami természetesen ingyenesen, bárki számára letölthető. A szoftver segítségével ellenőrizhető, hogy az adott androidos készülék védtelen-e a fentebb említett biztonsági réssel szemben, vagy sem. A Google már régóta tud a biztonsági résről, ugyanis a Bluebox Security szakemberei már februárban tájékoztatták a cég illetékeseit, így időben elkezdődött a patch elkészítése, amit azóta az OEM-ek már meg is kaptak, sőt, sokan frissítés formájában már elérhetővé is tették a javítást a felhasználók számára. Ennek fényében könnyen lehet, hogy okostelefonunk, illetve táblánk már régóta védett a "Master Key Exploit"-tal szemben, csak még nem tudunk róla. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, ezt az alkalmazást kell letölteni és telepíteni. A szoftver a Google Play-en keresztül szerezhető be és a Bluebox Security szakembereitől származik, így biztonságosnak tekinthető. Érdekesség, hogy az alkalmazás nem csak az említett biztonsági rés feltérképezésére, de arra is alkalmazható, hogy a telepített alkalmazások közül kiszűrjük vele azokat, amelyek megpróbálják kiaknázni a szóban forgó biztonsági résben rejlő lehetőségeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Edy92
2013.07.11. 14:02
Most ha én egy GoogePlay-es programnak a PRO verzióját lewarezoltam egy nagyobbacska megbízható torrent oldalról, akkor lehet, hogy oda is úgy került fel, hogy gond lehet az alkalmazással?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabesz7630
2013.07.11. 15:24
Edy92 :
Siman.
Total elkepzelhetonek tartom, hogy szandekos, warez ellenes huzas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter
2013.07.11. 16:10
Edy92

A 'megbízható torrent oldalnak', és a warez 'termékek' tartalmának semmi köze egymáshoz. Bárki aki megtör egy terméket, elhelyezhet benne nemkívánatos programrészeket, és az mindettől függetlenül simán felkerülhet torrent oldalakra is, mindaddig simán keringhet amíg ki nem derül a 'törésről', hogy rosszindulatú módosítást tartalmaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. OrvAjn69
2013.07.11. 16:48
No malicious apps found.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!