iPon Hírek

Ellenőriznek és frissítenek az új Firefoxok

Dátum | 2009. 09. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mától kezdődően a Firefox valamennyi eljövendő újabb verziója ellenőrizni fogja a pluginjeink aktualitását és ha kell, figyelmeztet a frissítés szükségességére - jelentette be a Mozilla.

Az új Firefox 3.5.3-as és 3.0.14-es egyelőre még csak a Flash legújabb verziójára fog automatikusan rákeresni (amit aztán a felhasználó könnyen és gyorsan telepíthet), ám a várhatóan novemberben érkező Firefox 3.6 már egy sor más plugin frissítéséről is gondoskodni fog.

Jonathan Nightingale, a Firefox biztonsági csapatának tagja elmondta, hogy azért összpontosítanak elsősorban az Adobe Flash-re, mivel egyrészt rendkívül népszerű, másrészt pedig egyes tanulmányok szerint a felhasználók mintegy 80%-a mégis annak különböző idejétmúlt változatait használja.

Különösen igaz ez a Mac OS X Snow Leopard esetében, amely szintén egy idejétmúlt Flash-sel érkezik. Ha pedig a felhasználók nem frissítik a plugint saját maguk, kézileg, akkor a régebbi verzió használatával számos olyan biztonsági kockázatnak teszik ki magukat, amelyeket az új verziók már orvosolnak.

Mint azonban említve lett, a Flash csak a kezdet. A Firefox 3.6 egyebek mellett a QuickTime, a Reader, a Silverlight és a Java pluginek frissességét is ellenőrzi majd, figyelmeztetve a felhasználót a frissítés szükségességére minden adandó alkalommal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Merwenus
2009.09.08. 15:08
VISSZA A HIRHEZ

inkább azt oldják meg, hogy FF telepítésnél ezt magától telepítse >> és ne kelljen letölteni, hogy telepíthesse az ember >>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. littleguy
2009.09.08. 15:24
@Merwenus: igen, ez is egy megszívlelendő ötlet lenne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MinionFlas...
2009.09.08. 15:47
Annál nincs is szebb, és jobb mint mikor az összes program "rágja" a füleidet, hogy frissíts.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2009.09.08. 16:02
Esszülyeség.. amióta firefoxot használok ez a funkció mindíg is jelen volt. Soha nem kellett nekem bogarászni hogy vajon frissek-e a pluginek hanem mindíg is automatikusan frissítette őket (najó engedélyt azér kér -automatikusan- hogy akarom-e őket frissiteni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szedah
2009.09.08. 23:47
ByrDer: Nem frissítette automatikusan a plugineket egyetlen böngésző sem. Amikor felmentél egy oldalra, és az oldal olyan elemet tartalmazott, amihez nem volt megfelelő verziószámú plugined, akkor sípolt, hogy ezen tartalom megtekintéséhez frissítened/letöltened kell a plugint.

Ez így okésnak is tünhet, mert minek frissíteni, ha nincs rá szükség? Például azért mert az újabb verziójú Flash plugin hatékonyabban használja a rendszer erőforrásait, így laptopok/netbookok esetén nő az üzemidő, kevésbé dobja hanyat magát a rendszer egy hírportál 40 bannerétől.
Valamint a frissítés tartalmazhat biztonsági javítást is, mivel nem csak a böngészőben, de a pluginben is lehet biztonsági rés.

Tehát ezekután az FF nem csak akkor fog sípolni, ha olyan tartalommal találkozik, amihez frissebb plugin kell, hanem amikor kijön egy pluginhez a frissítés.

Egyébként ilyen program már van. Be lehet benne állítani, hogy mely programjaink frissítéseit figyelje (amit nem tud magától, azoknál meg lehet adni a címet, amit figyeljen), és szól ha lehet frissíteni, vagy beállíthatjuk automatikusra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bul07
2009.09.09. 15:24
igen akkor frissít ha már nagyon elavult és tényleg biztonsági kockázat
én már ebből fakadóan kaptam is kártékony kártevőt méghozzá pont Adobe Flash régi verzió hibáját kihasználót örültem is neki (simán felmentem egy honlapra és a flash-ből már meg is volt a kártevő)

azóta használom : http://noscript.net az engedélyem nélkül semmi nem fut (JavaScript, Java , Flash ,plugins )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!