iPon Hírek

Elmarasztalták a hacker rendőröket

Dátum | 2007. 02. 08.
Szerző | aruboczki
Csoport | IT VILÁG

A bíróság szerint a német rendőrségnek nincs törvény adta joga ahhoz, hogy titokban belenézzenek valaki számítógépén tárolt személyes fájljaiba. A gyanúsított tudtán kívül lenyomozni és megnézni a számítógépén tárolt és az internetes adatait, nem sorolható a törvényes nyomozási eljárások közé.


A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított számítógépének feltörése nem ugyanaz, mint amikor törvényesen átkutatják a tárolt adatokat. Az utóbbi esetében ugyanis jelen van a gyanúsított is, vagy legalábbis egy tanú. A bíróság szerint a telefonok lehallgatása és a hackerkedés sem említhető egy lapon. Ugyanis a telefonbeszélgetések lehallgatásánál élő kommunikációt figyelnek, ami ugye nem azonos a számítógépre mentett adatokkal.

Ezzel bizonyos értelemben meg van kötve a német rendőrség keze, ugyanis a jövőben a nyomozás részeként nem leshetnek bele senki komputerébe a tulajdonos tudtán kívül, sőt azt sem nyomozhatják le, hogy milyen internetes oldalakat látogat az illető.

A dpa német hírügynökség értesülései szerint Németország belügyminisztere, Wolfgang Schäuble sürgetni fogja, hogy tegyenek lépéseket a legális nyomozási eszközök megreformálására, annak érdekében, hogy a rendőrségnek a jövőben legyen joga a nyomozás részeként titokban átvizsgálni a gyanúsítottak komputerét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.08. 00:26
A német legfelsőbb bíróság szerint törvényellenesen járt el a rendőrség, amikor jogtalanul feltörték az egyik gyanúsított számítógépét. ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!