iPon Hírek

Előbb tudja a Google, ha fel akarsz mondani, mint te magad

Dátum | 2009. 05. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Hogyan lehet elejét venni annak, hogy a legjobb alkalmazottak otthagyják a céget? Egyszerű: már azelőtt fel kell ismerni az elégedetlenségüket, hogy az teljes mértékben kibontakozna, és felmondáshoz vezetne, hogy aztán orvosolni lehessen a gondjait. A Google pedig sikeresen automatizálta ezt a felderítési procedúrát.

Kifejlesztettek ugyanis egy olyan algoritmust, ami végigrágja és elemzi az alkalmazottainak az értékeléseit, előléptetési és fizetési feljegyzéseit, majd ezekből az adatokból kiindulva egy matematikai képlet segítségével ténylegesen és szó szerint kiszámítja, hogy ki mekkora valószínűséggel készül felmondani a közeljövőben.

Az algoritmust egyelőre még tesztelik, de már eddig is meglepően pontosnak és hatékonynak bizonyult az elégedetlenek feltárásában - az elégedetlenség leggyakoribb oka pedig az volt, hogy az érintettek úgy érezték, "alulhasznosítottak", vagyis hogy nem bontakoztathatják ki teljes mértékben a képességeiket, tudásukat, vagy hogy a cég nagy egészéhez képest túlságosan is eltörpül az ő munkájuk jelentősége.

És ha már megvan a "gyanúsított", akkor tehetnek is lépéseket arra, hogy még idejében orvosolják a problémáit, "kedveskedjenek neki", kínáljanak új lehetőségeket, és végső soron talán mégis megtarthassák - főleg, ha kiemelten fontos munkát végez. Sokan azonban épp amiatt bírálják a céget, és így ezt az új eljárást is, hogy túl nagy hangsúlyt fektet az adatokra, és túl keveset az emberekre.

Hogy ebben mennyi az igazság, az leginkább csak a jövőben derülhet ki, elvégre a Google története mindeddig egyetlen hatalmas sikertörténetként jellemezhető, tehát a megközelítésük láthatólag mindeddig jól működött - a jövő pedig majd eztán derül ki.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Insignia
2009.05.25. 20:34
VISSZA A HIRHEZ

ha meg túl elégedetlen vagy akkor kedveskednek egy felmondó levéllel....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. StevyXIX
2009.05.25. 20:43
Nah nálunk ez pont fordítva van, érdekes.
Gondolom kecskéket is ezért kezdtek alkalmazni, mert a kertész elégedetlen volt, bár nem lennék a helyébe, lapátolni rosszabb szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. szabtam
2009.05.26. 04:44
ez kb. olyan, mint amikor az '50-es években megállt a klasszikus, függönyös, fekete autó:
kovács elvtárs! nem ellened jöttünk! hanem érted....

"Hogyan lehet elejét venni annak, hogy a legjobb alkalmazottak otthagyják a céget?"
segítségül hívva a guglit, ki kell őket rúgni, példát statuálva a többi alkalmazottnak, mielőtt ők mondanának fel...

kicsit bosszantó, hogy ennyire hülyének nézik már az embert. aki ezt kitalálta, aki az eredeti hírt megírta róla, stb... van aki ezt baromságot egyáltalán beszopja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2009.05.26. 11:44
Amcsiban meg úgy általában a fejlett országokban a *hasznos* és *képzett* munkaerőnek hatalmas *értéke* van. Fejvadászok próbálják egyik cégtől a másikhoz csábítani őket, meg amúgy is licitálnak rájuk fizetésben, juttatásokban, stb. Ha egy projektmanager lelép a cégtől, az elég nagy veszteség.

Csak két probléma van: minket ez az egész azért nem érint, mert Európa ezen szeglete se nem *fejlett*, a munkaerő nem *képzett*, és nincs is *értéke*, mert ha megunod a banánt, majd felveszik a helyedre Gézukát, és le vagy .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fricsi
2009.05.26. 12:44
Kis hazánkban a Google eme algoritmusa pont fordítva sülne el. A "gép kidobná", hogy te elégedetlen vagy és rögtön behív a főnök, hogy akkor szevasz, felvesszük helyetted Gipsz Jakabot. Ugyanis nálunk sajnos nagyon meg kell becsülni a munkahelyet és féltve őrizni, nem hogy még a cég kedveskedjen az alkalmazottnak, hogy "ugyanmár maradj, mi kell? fizetésemelés? oké. menyit akarsz?". Egy ilyen is csak a csodálatos USA-ban képzelhető el. De ez is csak táplálja szerintem azt az előítéletet, hogy az amcsik sík hülyék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2009.05.26. 13:36
Már ne haragudj, de ez mindenhol így van, nem csak az USA-ban. Egyedül az ilyen ex-kommunista trágya országokban nincs így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. teatrino
2009.05.27. 02:02
Terror ->
Már ne haragudj, de ez mindenhol így van, nem csak az USA-ban. Egyedül az ilyen ex-kommunista trágya országokban nincs így.

Éljen a kapitalizmus ahol Bill Gates felvásárolná Afrikát, de az afrikaiak éheznek. n1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zolkabolka
2009.05.27. 11:36
Magyarországra nem mint kutató/fejlesztő országra (bár kis részben van ilyen is) kell gondolni, hanem politikusainknak hála, futószalag mellett nagy mennyiségben termelő országra. Mármost a futószalaghoz főleg biorobotok kellenek (bár sok helyen 1-2 technikus is már elvisz egy üzemet, tehát biorobot se nagyon kell), ergo nem probléma egy ilyennek (ha megrokkan, nem mosolyog, terhes lesz, esetleg lejár rá a STARTKÁRTYA kedvezmény stb.) a kirúgása. Színvonalas felsőoktatás se nagyon kell hozzá.
A vezető meg sokszor ilyen futószalagos helyen külföldi, és sok esetben (gondolom nem véletlenül) nem is fehér.
A mérnökök is sokszor annyit keresnek (felelős állásban), hogy egy fodrász vagy egy pincér kiröhögi őket. Az orvosokat ne is említsem.
A gyárakban is sokszor olyat és úgy termelnek, hogy nyugaton azt a technikát már be se engednék (és ha már itt se lehet, akkor irány Kína, India stb.). Ha esetleg különösen értékes valamit termelnek, akkor általában az utolsó fázisban kimentik a (félkész)terméket, hogy ne itt képződjön a profit.
A HELPDESK is innen max a "fejlett" országokba mehet, mert a magyaroknak szólót sokszor Indiából (esetleg orosz/ukrán/román) nyomják (kérdezzetek rá, ha esetleg valaki furán beszéli a telefonban magyart, hogy hol is van valójában). Bár azért van itt annyira fizetés még, hogy sok helyen még a magyar hívja a magyart.

Sokszor a cégvezetés is a legkisebb mosolyszünetnél már kilövi az alkalmazottat, főleg ha káoszvezetés van (akik maguknak ügyeskednek, hogy a nyugati tulaj ne lásson a valós dolgokba bele), és van esély arra, hogy a "tapasztalt" vezetőt megtámadja valaki (akár véletlenül is). Tapasztaltam olyat is, hogy a "főnök" hülyeséget csinált, és mivel megingott a széke, az összes szóba jöhető helyettesét kiirtotta, az ERP rendszert meg tönkre vágta.

Így nem meglepő, hogy nálunk képzés, előléptetés, fizetésemelés csak speciális esetben van (ahogy egyik volt kollégám mondaná, ha valaki ellátja jól a feladatát, akkor azt NEM SZABAD előléptetni, mert akkor pótolni kell), ami a jövendőt is erősen meghatározza.

Szóval így gondoljatok ezekre, és nem meglepődni semmin. Lesz ez még rosszabb is... Egyre inkább divat lesz a vállalkozói foglalkoztatás (külsős, illetve fix/projekt szerződéses), ahol nem csak a jövőd bizonytalan (itt már magadat kell képezned saját pénzből, illetve sokszor a saját infrastruktúrádat is neked kell fenntartani, végkielégítés a szerződés jellegétől függően megint nem valószín
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fcsabi_erl
2009.05.27. 12:16
zolkabolka: maximálisan egyetértek veled, tökéletesen látod a helyzetet. Viszont én találtam egy kiváló megoldást! Tavaly január óta Németországban dolgozom. Eddig életem legjobb döntésének tartom, és remélem soha többet nem kell Magyarországon dolgoznom. Nekem bőven elég volt 3 és fél év kőkemény szopás az általad vázolt "biorobotos, kihasználós, kisemmizős" kőkemény magyar valóságból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.05.28. 09:52
zolkabolka: Általában igaz sajnos amit írsz. Két ponton látom másképp:

"Ha esetleg különösen értékes valamit termelnek, akkor általában az utolsó fázisban kimentik a (félkész)terméket, hogy ne itt képződjön a profit."
Abszolút külföldibarát (offshorebarát) adózásunkban a külföldi tulajdonos 0 azaz nulla % mellett viheti ki a nyereséget, így érdeke minél tovább dolgoztatni Magyarországon. Persze egyéb szempontok is vannak.

"Egyre inkább divat lesz a vállalkozói foglalkoztatás (külsős, illetve fix/projekt szerződéses), ahol nem csak a jövőd bizonytalan"
Három éve vagyok ebben benne menekülve az alkalmazotti kilátások elől. Miközben nagyobb a feladat, a fizetség is nagyobb. Manapság pláne úgy tartom, hogy alkalmazotti státusz nem nagyobb biztonság a vállalkozóinál.

----

Aki elment külföldre dolgozni, az jó eséllyel a jó döntést hozta. Második nekifutásra talán én is így tennék, ha lenne ilyen.
Sajnos ugyanakkor azok között akik maradtak egy jó része csak siránkozik, sztrájkol, tüntet és dolgozni közben nem akar. Ilyen munkamorál mellett a vállalatokra sem lehet mindent rákenni. Persze közben itt rengeteg az inkompetens vezető, és menél följebb nézzük annál inkább. A politikai magaslatokat ebből még ki is hagytam, ott ez 1-2 (ritka) kivétel miatt nem éri el a 100%-ot.

Minden szinten mindent a korrupció mozgat, ha nem alkalmazkodsz, akár éhen is halhatsz. Ez a borravaló, hálapénz, kenőpénz és csúszópénz országa.
Ez a mai Magyarország, mint írtam én is inkább mennék valahova, ahol a tisztességes munkának még van becsülete.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!