iPon Hírek

Előfizetéses PC-ket tervez a Microsoft

Dátum | 2008. 12. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Érdekes új elképzelést szabadalmaztatott az MS - nevezetesen azt, hogy a mobiltelefonokhoz hasonlóan lehetne árusítani a számítógépeket is: jelentős kedvezményekkel a konkrét megvásárláskor, ám utána állandó és rendszeres használati díjjal.

Így tehát a gépek - kissé paradox módon - egyszerre lennének olcsóbbak és drágábbak is; olcsóbbak vásárláskor, ám a használattal az idők során egyre drágábbak. Mi több, a mobil-előfizetésekhez hasonlóan ezt az elképzelést is különböző "csomagok" keretében tervezik megvalósítani, különböző felhasználási célokra összeállított és konfigurált gépekkel.

Lenne például irodai csomag, böngésző csomag és játék csomag, mindegyik más óradíjjal és funkcionalitással - ha pedig az ember többre, vagy épp kevesebbre vágyik, úgy természetesen átválthat egyik csomagról a másikra. Így tehát a használati díj a tényleges hardver- és szoftverhasználat függvénye is lenne (példaként említettek 1,25$-os játék-, 1$-os irodai- és $0,80-os böngésző-csomag-óradíjat).

Ezzel együtt lehetőség nyílna a felhasználó géphasználatának szabályozására is egy új biztonsági modul keretében, így a számítógépeket is ugyanúgy hozzá lehetne kötni egyes szolgáltatókhoz, ahogy a mobilokat.

Mindent egybevetve, az ötlet eléggé ambivalens. Egyfelől az olcsóság mindig jó, másfelől viszont az előfizetés összege már nagyon kényes kérdés, harmadrészt pedig a szolgáltatóhoz kötöttségről az iPhone-ok óta jól tudjuk, hogy mivel jár együtt - nem is szólva arról, hogy egy átlagos gép, amivel a legújabb játékok futtatásán kívül szinte mindent meg lehet csinálni, már most is, "hagyományos módon" is meglehetősen olcsó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Svindler
2008.12.30. 14:22
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. StevyXIX
2008.12.30. 15:24
Nálam nem jó a link ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. danee91
2008.12.30. 19:13
StevyXIX
Nálam se volt jó a másik helyen, de mint írták, kell 1 kis idő a szervernek, és máris megy minden...Szal türelem, mostmár működik nálad is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Sandormast...
2008.12.30. 19:37
Hát ez nagyon LOL :lol: Látom magam előtt hogy vki nagyban krájziszol és egyszer csak gép kikapcs, amíg nem fizeted az óradíjat, nem léphetsz tovább :lol:
Viccet félretéve, halott ötlet. Bár elég nagy lehet arrafelé a gazdasági válság ha ilyeneket fontolgatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. StevyXIX
2008.12.30. 19:53
Ezt a krájziszol-t majdnem félreolvastam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Alvin_ti42...
2008.12.30. 21:15
ez úgy baromság, ahogy van, szerintem ők sem gondolták komolyan. Ennyire még az amerikaiak sem lesznek hülyék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pluto
2008.12.30. 21:22
Mekkora hülyeség, ráadásúl megvalósíthatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leviske
2008.12.30. 21:59
A pofám leszakad! :blink: Tehát ezt kívánná elősegíteni a Midori. Erősen kétlem, hogy sikerülne kivitelezni. Az emberek jobban szeretik a függetlenséget. Egy ilyen lépéssel csak a Linux térnyerését segítenék elő.

Bár azért kíváncsi lennék, hogy milyen formában gondolták ezt bevezetni... :rolleyes:

Bár, ha optimista akarok lenni, akkor lehet, hogy csak azért védették le, nehogy valaki más ilyen szörnyűséget be akarjon vezetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2008.12.30. 22:34
Kov: Világosíts fel minket kérlek. Mi, agyoniskolázott kockák nem látjuk át ezt a helyzetet.

Amúgy nem annyira hihetetlen. A következő generációs XBOX-al és a Midorival lazán kivitelezhető volna. Esetleg a box-ra nem is volna szükség.

Guest: Valószínűleg még pótdíjat is fizethetsz szerződésszegés címszó alatt. B)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. homeware
2008.12.30. 23:55
Engem nem érdekel amíg továbbra is lehet RENDES gépet összerakni szabadon választott hardverrel és szoftverrel.

Maga az ötlet egy hatalmas lehúzás hosszú távon és kizárólag annak éri meg, akinek egyébként nem tellene egyáltalán számítógépre. De tegyük hozzá, hogy az óradíj nagyon durva elképzelés. Persze maga az ötlet is az, de ha már mindenképp ilyet akarnak, legfeljebb havidíjat vagyok képes elképzelni, az óradíj túl durva. Én mindenesetre sosem vennék ilyen gépet. Épp azt szerettem meg a PC-s világban, hogy nincs kötött hardver és szoftver, hogy azt használasz ami legjobban tetszik/kielégíti az igényeid. Nem tetszik a Windows? Ott a sok féle Unix és Linux alapú rendszer és persze fordítva is igaz. Ez pedig simán kötött lenne ami persze ismét csak a microsoftnak jó és minket ismét csak jól lehúznának vele.

A véleményem, hogy: LE VELE!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2008.12.31. 00:26
Apple gépek is r*hadt drágák, mégis sokan veszik az USA-ba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. replay
2009.01.01. 13:52
Remélhetőleg, és valószínűleg megbukik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!