iPon Hírek

Előfizetési lehetőséggel bővít a Google Play

Dátum | 2012. 05. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android operációs rendszerhez tartozó alkalmazásbolt egy újabb fizetési lehetőséget vezet be, az időszakost. Ezzel a lépéssel újabb komoly lehetőséget ad a keresőóriás a fejlesztőknek, de a befektetők számára is vonzó lehet a részletesebb üzleti modell. Újságok és egyéb médiaszolgáltatások tűnhetnek fel, de olyan rendszeres fizetéshez kötött szolgáltatások is egyszerűbben kezelhetőek lesznek, mint például a számítási felhőkhöz kötődő dolgok.

ilyen felület köszön majd vissza az előfizetés előtt
Az új fizetési modellt úgy alkották meg, hogy a pénz levonása önmagától történjen mindaddig, amíg a vásárló le nem mondja azt. Ennek az árát, és azt, hogy milyen időszakonként lesz esedékes, a fejlesztő határozhatja meg. A Google Play természetesen a vásárlás előtt minden információt részletesen közöl majd az ügyféllel, később pedig minden egyes kifizetést követően e-mail formájában értesít minket. Az előfizetett tartalmat, vagy szolgáltatást egyszerűen lemondhatjuk majd, amikor csak szeretnénk. Az alkalmazásboltban egy külön fül alatt kaptak helyet az előfizetéseink, innen kezelhetjük majd ezeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. axe
2012.05.28. 18:19
Megy a dolog a lehúzás felé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hegyitaho
2012.05.28. 18:45
nem kötelező...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. freyr
2012.05.28. 22:08
Vajon a számlainformációkat a Google kezeli ahogy eddig, vagy ennél már az alkalmazásfejlesztők is hozzáférnek direkt? Nagyon nem mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. blahoandra...
2012.05.28. 22:49
nem kötelező... Nem hát!!! Hülye lennék megadni a kártyaszámom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csiki2
2012.05.28. 22:55
Az utolsó amit szeretne egy fejlesztő látni, az a kártya vagy számlaszámod.
Van pl. közvetlen paypal sdk... nem sokan használják, mert így az összes reklamáció, visszafizetési garancia kezelése stb. a te nyakadba esik.
Így meg intézi a google (persze, csak ha a cég nem magyarisztáni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2012.05.29. 03:36
Már látom hogy jönnek az apróbetűs eulák ahol elrejtik azt hogy majd vonják le a pénzt amíg csak tudják, te meg nyugisan kifizetsz nekik valamennyit....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. freyr
2012.05.29. 05:19
Hogy-hogy amíg csak tudják? Pont erről van szó, vonják le a pénzt, amíg csak tudják, vagyis amíg érvényes az az EULA, tehát azt nem mondja az ügyfél, hogy állj. Ha utána is vonnak le, akkor azt a Google tette feltéve, hogy nem kerülnek a számlainformációk a fejlesztők kezébe, ahogy arra pont emiatt céloztam csiki2, nem azért, hogy egy becsületes fejlesztő mire kíváncsi.
Egyébként meg netkártya, nem tárolni rajta több pénzt, csak amennyit havonta le kell vonniuk, SMS értesítést kell beállítani és egyből mehet a kártyatiltás (és a feljelentés) amint olyan tranzakció történik, aminek nem kellett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2012.05.29. 09:13
Ugyanannyira férhetnek hozzá a kártyaadattokhoz, mint egy egyszeri alkalmazás vásárlásakor. Ezt a rendszert a Google üzemelteti, ők veszik le a pénzt.

Egyébként meg ugyanolyan előfizetési megoldás, ami már kismillió helyen van a neten, semmi baj nincs vele. Leginkább a folyamatos online tartalmakat és ezért előfizetési díjat szedni akaró szolgáltató cégeknek lesz ez jó lehetőség (pl online újságok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!