iPon Hírek

Elöl-hátul vezérelhető táblát tervez a Samsung?

Dátum | 2010. 08. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Teljesen újnak igazából nem mondható a Samsung szóban forgó szabadalmi kérelme, mivel mások is próbálkoztak már hasonló megoldással, de jobbára csak részlegesen, és még ezek a készülékek sem igazán hozzáférhetőek,.

Mert ugyebár hallottunk már olyan készülékekről, amelyeknek hátulra helyeznék az érintőfelületét, hogy a legkevésbé se zavarja az embert a saját ujja a készülék vezérlésében, viszont a Samsung ezúttal úgy gondolta, a legjobb megoldás mégis az, ha egyszerre lehet kezelni a készüléket elől is meg hátul is.


A jelek szerint az elülső és a hátulsó panel is egyérintéses lesz (az ábrák is ezt támasztják alá). Kétségkívül sok esetben jól jöhet egy ilyen megoldás, azonban még így is felmerül a kérdés, hogy az esetek nagy részében nem célszerűbb-e a "hagyományos" többérintéses megoldás; de ezt bizonyára eldönti majd az idő és a felhasználók, már amennyiben valóban elő is állnak majd egy ilyen termékkel.

Ennek pedig (sajnos vagy nem sajnos) elég kicsi is az esélye, tekintve, hogy a Samsung mindig is igen bőszen termelte a szabadalmakat, de azoknak csak elenyésző hányadát valósították is meg ténylegesen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Szerzetes
2010.08.05. 19:43
Ha így megfogom két újjal, nem fog kicsúszni a kezemből? Ez mire jó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2010.08.05. 19:57
"Kétségkívül sok esetben jól jöhet egy ilyen megoldás"

Vennéd a fáradtságot és mondanál akár egyet is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2010.08.05. 21:06

Van egy uj szabadalmam!

Az erinto kijelzoket lehessen az eluk menten is erinteni.

Mondjuk, ha egy bal oldalon levo ablakot balrol az elt pocogetve megpiszkalok, akkor mint egy ellokott targy atuszik a jobb oldalra.

Talalmanyom lenyege csupan az, hogy noha barki kepes ilyesmit kitalalni, az az alapveto kerdes, hogy kinek van eleg vastag bor az arcan, hogy sajat neve alatt szabadalmaztassa.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hawaii
2010.08.05. 21:51
Gyanítom, a tengernyi fel nem használt és látszólag bugyuta szabadalomnak pereskedést/pervesztést megelőző szerepe (is) van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2010.08.06. 00:26
Nem akarom dicsérni a samut, de az egyszer biztos hogy jelenpillanatban szinte náluk dolgoznak a legjobb hightech mérnökök. Eszméletlen újításaik vannak, formatervezésben, designban sem utolsóak - sokkal formásabbak a termékeik mint némely szintén nagyhírű vetélytárs egyes baltával faragott robusztus példányai. Arról nem beszélve hogy a távolkeleti részen még műtrágyát, autót, hajómotorokat is gyártanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!