iPon Hírek

Előlapi kamerában erősít a Samsung új okostelefonja

Dátum | 2015. 01. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A napokban megrendezett CES-en a Samsung nem az okostelefonokra koncentrált, hanem sokkal inkább a különböző háztartási gépekre, illetve a legújabb SUHD televíziókra. Azonban ez idő alatt sem maradtunk új mobilok nélkül, hiszen bemutatkozott a Galaxy E széria, illetve a Galaxy A7 is feltűnt a színen, most pedig egy friss Galaxy Grand modellről számolhatunk be.
A Samsung legújabb reménysége annyira már nem is nagy, mint amennyire azt a neve sugallja. A Grand Max előlapját egy 5,25 hüvelykes átlójú kijelző tölti ki, ami IPS technológiát és 720p-s felbontást vonultat fel. A 280 PPI-s panel egészen jó képminőséggel fog szolgálni, bár minden bizonnyal sokan örültek volna annak, ha a gyártó Super AMOLED-es megoldást alkalmaz, hiszen ez már egyre sűrűbben tűnik fel alacsonyabb árkategóriákban is. A Samsung 64 bites alapokkal alkotta már meg ezt a modellt. A színfalak mögött a Qualcomm Snapdragon 410 termékcsalád egyik tagja, egy MSM8916 húzta meg magát. Ebben négy Cortex-A53 processzormag lapul egy Adreno 306 grafikus feldolgozó egység mellett, az órajele pedig eléri az 1,2 GHz-et. A rendszermemória nem lett szűkös, de nagy bőkezűségről sem beszélhetünk, a Samsung az arany középutat választva 1,5 GB-nyi RAM-mal látta el a Galaxy Grand Maxot, ez már viszonylag kellemes mozgásteret biztosít a felhasználóknak. Tárhely tekintetében egyáltalán nem spóroltak, a középkategóriás okostelefont 16 GB-tal látták el, ráadásul ezt még fentebb is lehet tornászni microSD kártyák hozzáadásával (max. 64 GB-ot kezel).
A gépezetben van 4G LTE hálózati modem, ami a sebessége alapján (150 Mbps) a négyes kategóriába sorolható be. Emellett feltűnik még a kapcsolati képességek lajstromán egy 2,4 és 5 GHz-es tartományban is működő WLAN (802.11 a/b/g/n) Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 LE modul, GLONASS műholdakkal is kommunikáló A-GPS vevő és még FM Rádió is – pedig ez utóbbiról a Samsung előszeretettel feledkezik meg. A tervezők odafigyeltek arra, hogy a trendeknek megfelelő masinát hozzanak kalap alá, éppen ezért a Grand Max egy igen jó előlapi kamerával lett felvértezve. A videóhívások és az önarcképek felelőse egy 5 megapixeles egység, mely 120 fokos betekintési szögekkel operál, hogy minél több „tartalom” ráférjen a fényképekre. A felhasználók az exponálást hangutasításokkal is indíthatják. Szerencsére a mérnöki gárda nem feledkezett meg a főkameráról sem, a hátlap közepére pakolt egység 13 MPixeles felbontásban örökíti meg az elébe kerülő dolgokat, videózáskor pedig Full HD támogatással szolgál. Egy LED-es villanó is került a Grand Max kelléktárába, ami a lehetőségeihez mérten megpróbálja majd ellensúlyozni a rosszabb fényviszonyokat.
Az eszköz csak 7,9 milliméter vastag, viszont a súlya már elég jelentős, hiszen 161 grammot nyom. A hátlapja kapott egy finom textúrát, melynek köszönhetően hosszabb ideig is kényelmes lesz kézben tartani, nem fog beizzadni, és az ujjlenyomatok sem látszanak a matt felületén. Az Galaxy Grand Max csak fehérben tűnt fel mostanáig, így valószínűleg ez lesz az egyetlen opció. A készülék üzemideje átlagosnak ígérkezik, egy 2500 mAh-s kapacitású akkumulátor áll a dolgok hátterében.
A Samsung Galaxy Grand Max már megvásárolható, azonban a forgalmazása egyelőre kizárólag a vállalat hazájára, Dél-Koreára korlátozódik. Az okostelefon összességében kellemes tulajdonságokat vonultat fel, viszont meg is fogják kérni az árát. A Grand Maxért átszámítva mintegy 290 dollárt kell majd kifizetnie az vásárlóknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zotya21
2015.01.13. 18:20
micsoda dizájn újra
szerintem van egy karton sablonjuk amibe beleteszik a telefonokat
mind így nézzen ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LGx
2015.01.13. 20:07
szelfi-fon
lassan már kijöhetnének az előlapi led vakuval is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. VasiliZajc... LGx
2015.01.13. 20:24
Van már olyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. menthous
2015.01.14. 07:23
Ember,nem értem a Samsungot.
Miért nem tudnak megmaradni egy irányvonalnál kinézet terén,nincs két telefonjuk ami picit hasonlítana,sose tudni,hogy milyen telefon,ennyire változatos hogy lehet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balinlin
2015.01.14. 07:46
Szerintem is túlzásba estek az új formavilággal.
Igaz más gyártó is van, aki ugyanezt teszi (Almáék).
Egy rendes szelfi meg nem előlapi kamerával, hanem mocskos tükörrel és mindenhova belecsillogó vakuval készül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke balin...
2015.01.14. 09:00
Így van, és a háttérben egy budi is látszódjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!