iPon Hírek

Előlapi LCD kijelzővel érkezik az új BitFenix PC ház

Dátum | 2015. 03. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkészült a Bitfenix legújabb számítógépháza, az Aegis, amely sportos dizájnjával és remek bővíthetőségével próbál majd hódítani a számítógépházak piacán. A pajzsra emlékeztető, zajszigetelő funkciót is betöltő előlappal, illetve igényes formavilággal rendelkező PC ház kiemelkedően jó támogatást kínál a folyadékhűtő rendszerekhez, így egyidejűleg akár több nagyobb méretű hőleadó radiátor is elszállásolható benne. Ebből fakadóan a szellőzésre sem lehet panasz.
A 202 milliméter széles, 461 milliméter magas és 467 milliméter mély Aegis üresen mintegy 6,7 kilogrammot nyom a mérlegen, belsejében pedig Mini-ITX vagy microATX formátumú alaplap kaphat helyet – természetesen szerelőablakkal is ellátott alaplaptálcán.
A fejlett kábelmenedzsmenttel rendelkező újdonság összesen három darab moduláris bővítőkerettel várja a különböző meghajtókat, az egyes keretek pedig szabadon eltávolíthatóak, ha szükséges. 3,5 hüvelykes merevlemezekből összesen négy fér el odabent, a 2,5 hüvelykes meghajtókat pedig egy kivehető bővítőhely fogadja, plusz két egyéb bővítőhely is vár rájuk, így összesen 4 darab 2,5 hüvelykes HDD vagy SSD szerelhető az Aegisbe. Az 5,25 hüvelykes bővítőhelyekről sajnos le kell mondani, ezekből ugyanis egy sem áll rendelkezésre.
A ház belsejében hátul, alul alakították ki a tápegység helyét, amely alatt természetesen szűrővel ellátott szellőző is található. A termék processzorhűtőből maximum 170 mm magas példányt tud elnyelni, a videokártyákat pedig 380 milliméternyi hellyel várja – egy-egy bővítőkártya akár 150 milliméter magas is lehet. PCI bővítőhelyekből összesen öt áll rendelkezésre, a tápegység pedig maximum 220 milliméter hosszú lehet.
A ház tetején három darab 120 mm-es vagy kettő darab 140 milliméteres ventilátor fér el, csak úgy, ahogy a ház elején is. Előbbihez felpattintható, utóbbihoz mágnesesen rögzülő szűrő jár. A ház alján egy 120 milliméteres ventilátor fér el, amelyhez mágneses szűrő is tartozik, a ház hátulján pedig szintén egy 120 milliméteres ventilátor számára van hely – ez utóbbi gyári tartozék. A ventilátorokat egy beépített, három állású fordulatszám-szabályzó vezérli (5 volt, 7 volt, 12 volt), ami összesen négy ventilátor csatlakozóval rendelkezik.
Aki folyadékhűtő rendszer beszerelésén gondolkodik, örülni fog, ugyanis az Aegis többféle hőleadó radiátort tud elnyelni. A ház tetején és elején 360 milliméteres, a ház alján és hátulján 140-, illetve 120 milliméteres egység fér el. A gyártó mérnökei a folyadékhűtő szett beszerelését külön kiegészítőkkel segítik: a kínálatban két rögzítőt találunk, amelyek közül az egyik a szivattyú, a másik pedig a tágulási tartály számára lesz ideális. Egyidejűleg maximum egy 360 milliméteres és egy 240 milliméteres, vagy két darab 280 milliméteres hőleadó radiátor beépítésében érdemes gondolkodni.
Az előlapi portok között két darab USB 3.0-s csatlakozó, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet található. A bekapcsoló- és reset gombok fehér ledes világítást kaptak, csak úgy, ahogy a ventilátorfordulatszám-szabályzó is.
Az Aegis modell előlapján van még egy 2,8 hüvelykes képátlójú, 240 x 320 pixeles felbontás mellett üzemelő kijelző is, ami bármilyen színes kép megjelenítésére képes. Ez a kijelző a Pandorából már ismerős lehet. Az Aegis Core esetében kijelző helyett csak egy ragasztható Bitfenix logót kapunk. Az Aegis feketében, fehérben, kékben, pirosban és sárgában lesz elérhető, méghozzá plexi ablakkal ellátott oldallappal. A termék rövidesen felkerül a boltok polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Kerty
2015.03.04. 22:27
Jólenne árulnák külön is azt a ventiszabályzót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2015.03.05. 01:03
Én egy alaplapról szabályozható PWM elosztóval automatizálnám a hőfokot, nem nagyon látom az értelmét a manuális szabályzóknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. erkxt
2015.03.05. 07:44
Konkrétan egyből megvettem volna ha nem mATX-es lenne?!?!!?!?!
Miért?
Nehéz lett volna egy normális nagyságú házat kihozni?
Ha már úgy is ekkora simán lehetne ATX-es.
Ezért nem fogom a lapom leváltani főleg, hogy AMD 970-es
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt008
2015.03.05. 08:13
Akkor ehhez is adnak ingyen windowst?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!