iPon Hírek

Előretör a Blu-ray és a legális filmletöltés?

Dátum | 2009. 07. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Örömmel jelentette be a Digital Entertainment Group, hogy az idei év első felében végre jelentősebb terjedésnek indultak az új videóformátumok, ami annál is érdekesebb, hogy összességében mégis kevesebb pénz költöttek az emberek 2008 első félévéhez képest.

Ennek ellenére azonban Blu-ray tartalmakra mégis több jutott, mint másra - mintegy 407 millió dollár, ami nem kevesebb, mint 91%-os növekedést jelent. Közvetlenül letöltött filmekre még többet költöttek, mintegy 968 millió dollárt, ám mivel ez a kategória eddig is jól teljesített, ez itt csak 21%-os növekedést jelent.

A legcsekélyebb növekedést a kölcsönzések produkálták a maguk 8,3%-ával, viszont a Blu-ray-ek itt is komoly szerephez jutottak, miután ehhez 62%-ban járulták hozzá. A filmipar számára azonban mindhárom kategória erősödése egyaránt fontos, mivel bármennyire is igyekeztek, a vásárlók mindeddig meglehetős ellenállást tanúsítottak a Blu-ray-jel szemben, és kitartottak az immár 10 évnél is idősebb hagyományos DVD-k mellett.

Amiben persze komoly szerepe volt a Blu-ray tartalmak és lejátszók magas árainak, ám a közelmúltban ezek is jelentős csökkenésnek indultak (egyes lejátszók már $200 alatt is kaphatóak). Hasonlóképp, a letöltések helyzetén az iTunes, a Netflix és más hasonló netes szolgáltatások töretlenül fokozódó népszerűsége lendített sokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. szepesg
2009.07.17. 17:22
VISSZA A HIRHEZ

Hello!

Az volna a kérdésem, hogy hol lehet legálisan filmet letölteni?
Kösz:

Sz.G.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.07.19. 01:35
Hát itthon nem nagyon lehet. Esetleg online kölcsönző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!