iPon Hírek

Előretörnek az e-könyvek

Dátum | 2011. 03. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Megduplázódtak az e-könyvek eladásai az Amerikai Kiadók Szövetségének jelentése szerint a tavalyi értékhez képest; a 115%-os növekedés nem kevesebb, mint 69,9 millió dolláros árbevételt jelent.

Ezzel együtt visszaestek a nyomtatott könyvek eladásai; a keménykötésűek jártak a legjobban, ezeknél csak 11,3%-os volt a csökkenés, és még így is 49,1 millió dollárt hoztak. A puhakötésűeknél már 19,7%-os (de még így is 83,6 millió dollárt termeltek), míg a "tömegpiaci" könyvek 30,9%-ot zuhantak (39 millió dollár). Csak csekély mértékben ugyan, de csökkentek a hangos-, valamint a tankönyvek eladásai is; egyedül a vallási témájú könyvek tudtak növekedést produkálni.

Az eladások ilyetén alakulásához a kiadók nem fűztek különösebb kommentárt. Ami pedig az e-könyveket illeti, azokról legalábbis az Amazon már tavaly júliusban jelezte, hogy egy-egy könyv Kindle-es példányaiból már többet adnak el, mint keménykötésűekből, idén januárban pedig már a puhakötésűekről is elmondhatták ugyanezt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. leonsilver...
2011.03.21. 10:00
Gondolatnak nem rossz, de kb 10év múlva ezek elképesztő dolgokat fognak tudni alapból. s kevesebbet fogyasztanak majd, mint egy átlag karóra. Persze ez csak fikció, de tuti nem a lemerűlés lesz a legáltalánosabb probléma, hanem, hogy nem játsza le a QuadHD felbontású 3D-s videót. Pl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG
2011.03.21. 10:00
Még mindig jobban szeretem a könyvek szagát, a digitális makizásnál. Az az érdekes, hiába hangoztatják az E-könyvek fuu de pozitív tulajdonságait, ez is csak divat. Ha majd lejár az újdonság varázsa vissza áll a "régi" rend. Szvsz aki utál olvasni, az úgy sem olvas, aki szeret, az meg a miliőjét nem digitális formában akarja átélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joco1114
2011.03.21. 10:28
Kb. 7000 db könyv van a 4GB-os kártyámon. Azért annak is megvan a szépsége, hogy azt és akkor, amikor és amit. Ettől függetlenül én is szeretem a könyv illatát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Raito
2011.03.21. 11:00
Én szeretem az e-könyveket bárhol olvashatóm a kedvenc könyvem ha úgy adódik, de viszont gyűjtő is vagyok ha egy könyv nagyon tetszik akkor simán megveszem rendesen is és ott van a polcomon és elmondhatóm ez is megvan. Jó ránézni néha a könyves polcon lévő könyvekre mert akkor egyből eszembe jut az egész történet és már néha az is elég ha ép nincs időm olvasni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Beatmad
2011.03.21. 11:43
a lényeg, hogy megmaradjanak a könyvek és a bennük rejlő érték valamilyen formában.
Én sosem voltam nagy olvasó sajnos, de mostanában angol tanuláshoz csak e-könyveket használok, mivel elég sokfélét forgatok és online szótárral illetve hanganyaggal együtt használom így e-könyv formájában a legpraktikusabb számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hakosh2
2011.03.21. 15:45
Szerintem Mo.-n újra eljátszák azt, amit a zenékkel. Nem lehet digitálisan vásárolni és sírnak, hogy "hát de nem veszik, csak lopnak a piszkok!!!".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pbando
2011.03.21. 16:04
Miota vettem egy Kindle-t azota minden nap konyvet olvasok elotte csak ott alltak a polcomon, teljesen megerte a 33eFt-ot (Amazonrol magyarorszagi szallitassal, afaval, postakoltseggel, mindennel).

A lemerulesrol annyit hogy egy feltoltessel egy honapot bir.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!