iPon Hírek

Előzi a régiót a Közel-Kelet

Dátum | 2009. 05. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Lengyelország, Csehország, Magyarország és Szlovákia az elmúlt években a szolgáltatások kiszervezésének (outsourcing) fő célpontjai között volt, ám a bérinfláció és a dollárral szembeni árfolyamgyengülés megdrágította a helyi beruházásokat - derül ki az A. T. Kearney tanácsadó cég összesítéséből. Eközben Délkelet-Ázsia és a Közel-Kelet alacsony költségű országaiban képzettebbek lettek a munkavállalók. Ennek köszönhető, hogy az idén először Egyiptom, Jordánia és Vietnam is bekerült a Kearney outsourcing-listájának első 10 helyezettje közé. Magyarország ugyan veszített pozíciójából (a 24. helyről a 37.-re csúszott vissza), a régió többi országában azonban rosszabb a helyzet. Szlovákia például a 12.-ről a 40. helyre esett vissza. Magyarországnak folyamatosan be kell fektetnie a humán tőkébe, miközben féken kell tartania a bérköltségeket - tanácsolják a cég szakértői.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. prohlep
2009.05.19. 23:38
VISSZA A HIRHEZ

Hogyan profitáljon egy Magyarországra outsourcing-oló posszibilis nyugati befektető a magyar adózók költségvetési pénzéből?

Egyszerű a tanács: ,,Magyarországnak folyamatosan be kell fektetnie a humán tőkébe, miközben féken kell tartania a bérköltségeket - tanácsolják a cég szakértői.'' ...

... és utána az itt olcsón dolgoztató posszibilis nyugati befektető profitként kiviszi a mi humántőke befektetésünk okozta hasznot. Mennél kisebb a bér, annál nagyobb a kivitt haszon.

Húzzuk meg két kézzel a gatyaszíjat, nem fog fájni a posszibilis külföldi befektetőnek, csak nekünk, de az meg senkit sem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bana
2009.05.20. 08:57
A forint dollárral szembeni gyengülése olcsóbá teszi a külföldi válllatok számára a Magyar munkaerőt és gyártást, nem pdig drágábbá, úgyhogy azt a részt sztem szedjétek ki belőle... :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!