iPon Hírek

Elpusztíthatatlannak tűnő táblagépet mutatott be a Dell

Dátum | 2015. 07. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Dell ezúttal a Latitude termékcsaládot gyarapította egy újabb készülékkel, de ezúttal nem egy noteszgéppel, hanem egy nívós tablettel. A vállalat egy elsősorban ipari vagy katonai felhasználásra szánt megoldással állt elő, ami szemmel láthatóan arra lett tervezve, hogy szinte semmi ne tehessen benne kárt.
A Dell Latitude Rugged 12 Tablet már a nevével és a megjelenésével előre jelzi, hogy nem egy szokványos konfigurációról van szó. Az eszköz azoknak az életét könnyítheti meg, akik olyan zord körülmények között dolgoznak a mindennapok során, amit a hagyományos kütyük már nem vészelnének át gondtalanul. Legyen szó például egy nagyobb építkezésről, kutatómunkáról, bányáról vagy akár sivatagi hadszíntérről, a Latitude tábla biztosan helytáll majd. A szerkezet rendkívül masszív, minden irányból vaskos keretek ölelik körül, ráadásul a gumírozott felületekből is bőven kijut. Mindezek fényében nem meglepő, hogy 24 milliméter vastag és 1,62 kilót nyom. A szakemberek minden részletet figyelembe véve alakították ki a Latitude Rugged 12 Tabletet. Mivel az ilyen masinák általában a sarkukon landolnak egy esés után, ezek a területek extra gumiborítással lettek ellátva, és le is törték őket, hogy még nagyobb erőhatást tudjanak elnyelni. Jöhet homokvihar, intenzív esőzés vagy szélsőséges hőmérséklet, az újdonságra biztosan lehet számítani. A hivatalos közleményben foglaltak szerint IP65 és MIL-STD-810G előírásoknak felel meg, továbbá -28 és +62 fok között problémamentesen működik.
Ahogy arra már a nevéből is lehet következtetni, ez a készülék bizony elég nagy kijelzővel lett ellátva. Az előlapját egy 11,6 hüvelykes panel uralja, ami 1366 x 768 képpontos felbontással dolgozik, és direkt úgy tervezték, hogy napsütésben is látni lehessen rajta a legapróbb részleteket. A védelméről Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik, és fontos még azt kiemelni a neve mellett, hogy akár vastag kesztyűben is pontosan lehet rajta navigálni, és akkor sem fog zavarba jönni, ha nedves a felülete. A Latitude Rugged 12 Tablet mindenfelől különböző csatlakozófelületekkel szolgál, felsorolni is nehéz (pl.: USB 3.0, Micro-HDMI, micro soros port, 3,5 mm-es jack), hogy mennyi minden kapcsolható hozzá valamilyen módon. A legérdekesebb az aljára került dokkolófelület, melynek köszönhetően akár külső billentyűzetet is rá lehet csatlakoztatni, ami a kijelzőre hajtva még véd is. A háttérvilágítással is ellátott gombsorral könnyebbé tehető a készülék használata, és természetesen a billentyűzet is jó szigetelést kapott, tehát ugyanúgy lehet használni rosszabb körülmények között is, mint magát a tabletet. Készül még a táblához autóstartó, és asztali állvány is, ami egyszerre tudja majd tölteni az elszeparált akkumulátorok párosát. Igen, az eszközben két egymástól különálló telep van, így úgy lehet feltöltött egységekre cserélni őket, hogy nem kapcsol ki közben a gép – a fent említett tömeg egy akkuval értendő. Ha csak egy akkumulátor van benne, hat órát fog kibírni, kettővel viszont már 12 órán át dolgoztatható megállás nélkül.
A Latitude Rugged 12 Tablet többféle konfigurációval lesz megvásárolható. A Dell azt a modellt emelte ki, ami egy Intel Core M-5Y71 processzorra épül, ennél a fogyasztás még moderált, de a teljesítményre már nem lehet különösebb panasz. A rendszernek ennél a konfigurációnál nem kevesebb mint 8 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, a felhasználók pedig gigantikus, 512 GB-os tárhellyel (SSD) gazdálkodhatnak. Van memóriakártya támogatás is, de itt ez inkább külső adathordozásra szolgál, mint a háttértár kapacitásának bővítésére. A kapcsolati képességeket tekintve sem lehet a gépen fogást találni. A 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Wi-Fi-től kezdve van benne Bluetooth 4.0 modul, GPS vevő és még NFC chip is. És azoknak sem kell más gép után nézniük, akiknek fontos az állandó internetkapcsolat, mert opcionálisan rendelhető lesz 4G LTE hálózati modemmel megspékelve is. Valószínűleg az operációs rendszer tekintetében is rugalmas a Dell, de alapból a Windows 8.1 jelenlétével kell számolnia az érdeklődőknek. Akárcsak a Latitude noteszgépek esetén, itt is számos extra szoftverrel lehet számolni. Ezeknek köszönhetően kiváló adattitkosítással dolgozik a tábla, és védett a külső behatolókkal szemben is.
A Dell Latitude Rugged 12 Tablet még ebben a hónapban a boltokba fog kerülni. Az ára rettentően magas lesz, állítólag a legolcsóbb felállásban kb. 1600 dollárba fog kerülni, de az árcédulán szereplő összeg akár a 4000 dollárt is megközelítheti komolyabb felszereltség mellett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. FaL
2015.07.23. 12:17
Az első képen a portfedél alatti rácsos rész az mire szolgál?
Az aktív hűtések szellőzőnyílásai szoktak így kinézni, de ez ugye vízálló, tehát az nem jöhet szóba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ChoSimba
2015.07.23. 12:30
Egy ilyenre befizetnék. Csak kár hogy az első törlesztő után elakadnék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim FaL
2015.07.23. 12:45
Pedig a hátlapon is van valami, ami szellőzőnyílásnak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. TheEnginee...
2015.07.23. 12:52
Konnyen lehet hogy szellozo, bar a benne levo SoC nem igenyelne aktiv hutest. Meg azt is elkepzelhetönek tartom, hogy csak ki van nyitva. Vagy ha tenyleg aktiv volna, olyan ventik leteznek, amiknek a folydek sem okoz gondot, csak lassabban mukodnek. Nyilvan nem is kell akkora tomegaram folyadek eseteben.
Tetszik a cucc, de NAGYON draga. Hiaba one of a kind, mint a Pana-k voltak regen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani
2015.07.23. 13:16
Lehet, hogy annyira nyomja majd a levegőt a hűtő, hogy a víz nem tud belejutni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kajafun Demon...
2015.07.23. 16:21
És ahol beszívja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kiskoller Kajaf...
2015.07.23. 16:34
Van belső légpalackja, DUHHH
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Phantomstr...
2015.07.23. 16:48
Mintha csak egy CAT lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. peti198706...
2015.07.24. 01:42
Egy Medve. Meglátja. Megszimatolja. Megragadja.
dzsalsztán uccu neki! _medve is megeszi?! tán ha medveproof viszek egyet neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dragotom FaL
2015.07.24. 15:25
Pedig azok hűtő kimeneti nyílások a ventilátoroknak. Intel® Core™ M processzor csücsül benne, annak azért kellhet hűtés, főleg ha arra készült, hogy 50-60 fokos környezeti hőmérséklet esetén is működjön stabilan. Itt van több infó róla: http://www.dell.com/us/business/p/latitude-7202-tablet/pd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.25. 01:54
medveproof
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!