iPon Hírek

Elrajtolt a Cooler Master Quick Fire Rapid-i billentyűzete

Dátum | 2014. 05. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Cooler Master a CES alkalmával mutatta meg először, mire képes a Quick Fire Rapid-i billentyűzet, majd néhány hónappal később az is kiderült, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik a termék.
Az impozáns leírás alapján valahol a 32 900 forintos várható ajánlott végfelhasználói ár is érthető volt.
Most újabb mérföldkőhöz ért a termék, ugyanis a Cooler Master bejelentette, Európa területén elérhetővé vált kereskedelmi forgalomban a Quick Fire Rapid-i. A 99 eurós ajánlott végfelhasználói árcédulát viselő újdonság ergonomikus kialakítással, numerikus billentyűzet nélkül kerül a boltok polcaira. A termék felülete matt, billentyűinek feliratai pedig lézeres gravírozással készültek. A billentyűk alatt Cherry MX mechanika dolgozik, de ezzel együtt háttérvilágítással is büszkélkedik a termék – méghozzá nem is akármilyennel.
Az új billentyűzet egy 32-bites ARM processzorral rendelkezik, ami egyebek mellett az ActiveLite Technológia biztosításáért is felel. A speciális háttérvilágítás ötféle üzemmóddal rendelkezik, fényerőssége pedig öt fokozatban állítható. Az egyik mód igazán különleges, ugyanis engedélyezésekor a lenyomott billentyűk háttérvilágítása egyenként kapcsol be, majd halványul el, ahogy megnyomjuk őket – a termékről publikált első videó, ami fentebb is látható, pont ezt a funkciót mutatta be. A Cooler Master illetékesei szerint a rendszer a későbbiekben újabb háttérvilágítási üzemmódokkal is felvértezhető lesz.
A billentyűzet természetesen a szokásos gamer funkciókkal is rendelkezik, azaz billentyűi programozhatóak, a makrók pedig profilok formájában akár a fedélzeti memóriában is eltárolhatóak. A rendszer összesen négy profil eltárolására képes. Több billentyű egyszerre történő lenyomása sem okoz problémát a billentyűzetnek (pontos számot nem tudunk), de ez már alap ebben a kategóriában. A billentyűzet USB 2.0-s kábele szőtt kivitelben érkezik, így a hagyományos megoldásokhoz képest kevésbé hajlamos az összetekeredésre. Maga a kábel egyébként lecsatolható annak érdekében, hogy a billentyűzet szállítása és tárolása még egyszerűbb lehessen.
A Cooler Master Quick Fire Rapid i már elrajtolt, így rövidesen az üzletek polcain is feltűnik. A termék ajánlott végfelhasználói ára 99 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. miereisz
2014.05.30. 08:16
Nem túl praktikus: a videó alapján csak ránézel a billentyűzetre és elolvasod az előzőleg begépelt jelszót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. benczeb90
2014.05.30. 08:58
az csak akkor van, ha ezt a bill.világítási funkciót állítod be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TheRealTsL
2014.05.30. 09:01
"Nem túl praktikus" kijelentés után én inkább a numerikus sor és a külön funkció gombok hiányát említeném meg.
Ötféle világításból ez egyértelműen a leghaszontalanabb, csak látvány, nem egészen ez alapján kéne kategorizálni. A lényege éppen az lenne, hogy megtaláljam mit kéne lenyomni, ne utólag lássam mit nyomtam meg. 50-ből 1 felhasználó fogja használni is néha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim TheRe...
2014.05.30. 10:54
Gamer billre halál felesleges a numpad, és mivel így kisebb a billentyűzet, sokkal természetesebb testtartással, valamint több egérfelülettel játszhatsz.

Amúgy ha tényleg kell numpad akkor lehet venni külön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. matyi009
2014.05.30. 11:08
Nincs numpad, valamint az a micro usb csatlakozos megoldás valami borzasztoan néz ki. Azthiszem maradok a mw3 kiadásos logitech g105nél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!