iPon Hírek

Elrajtolt a Radeon HD 7970

Dátum | 2011. 12. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD ma formálisan hódító útjára indította Radeon HD 7000-es sorozatának zászlóshajóját, a Radeon HD 7970-es modellt. Mivel a rajt – sajnos – formális, így egyelőre csak a termékről készült hivatalos tesztek érhetőek el, maga a videokártya nem. A Radeon HD 7970 az üzletek polcain majd csak január kilencedikétől kezdve jelenik meg.

Radeon HD 7970: többszörösen is az első


A friss jövevény számos tekintetben elsőnek minősül, ugyanis rengeteg olyan újítást vonultat fel, amelyek eddig az AMD videokártyáin nem voltak jelen. A Radeon HD 7970 az első olyan videokártya a piacon, amely 28 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-t alkalmaz, ő az első, ami az AMD GCN architektúrájára épülő GPU-val büszkélkedik, valamint DirectX 11.1-es és PCI Express 3.0-s támogatás tekintetében is megérdemli az elsőnek járó címet.


A 28 nm-es Tahiti GPU, amely a Radeon HD 7970 „lelkének” tekinthető, a TSMC gyárában készült, méghozzá 28 nm-es HKMG gyártástechnológia alkalmazásával. A GPU összesen 4,31 milliárd tranzisztorból épül fel, magfelületének mérete pedig 365 négyzetmilliméter, azaz alig kisebb, mint elődje, a 40 nm-es csíkszélességgel készített Cayman GPU, amely 389 négyzetmilliméteres magfelülettel rendelkezik.


Az új GPU belsejében 2048 stream processzor teljesít szolgálatot, amelyek már természetesen nem a VLIW4-es, hanem az új, GCN (Graphics Core Next) architektúrára alapoznak. Az újdonság a Radeon HD 6970-hez hasonlóan szintén 32 darab renderelő egységgel érkezik, viszont textúrázóból már 96 helyett 128-at tartalmaz. A GPU magórajele is emelkedett: míg az előző generációs Radeon HD 6970 esetében 880 MHz-es órajelet alkalmaztak a gyártó mérnökei, addig a Radeon HD 7970 már 925 MHz-es referencia órajelre támaszkodik. A GPU maximális számítási teljesítménye 3,79 TFLOP/s-os értéket képvisel, ami jelentős előrelépés a Radeon HD 6970 2,7 TFLOP/s-os számítási teljesítményéhez képest.


Hasonlóan komoly előrelépés történt a memória alrendszer esetében is. A GPU a Radeon HD 6970 esetében már 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amely alap esetben 5,5 GHz-es effektív órajelen üzemel. Ennek köszönhetően a Radeon HD 6970-esetében – 256-bites adatsín mellett – tapasztalt 176 GB/s-os memória sávszélesség helyett a Radeon HD 7970 esetében már 264 GB/s-os memória sávszélességgel gazdálkodhat a termék.

Az energiagazdálkodás kérdése

Az AMD ugyan egyelőre hivatalos TDP adatot nem adott meg a Radeon HD 7970-nél, de azért nagyjából már tudható, hogy mire számíthatunk a termékkel kapcsolatban. A Radeon HD 7970 TDP-je 225W körül helyezkedik el, a PowerTune limit pedig 250W magasságában tanyázik.


Ami ennél is érdekesebb, az a ZeroCore Power technológia. Az AMD újítása lehetővé teszi, hogy a korábbi 15W körüli üresjárati fogyasztást 3W-ra csökkentse a rendszer. Ez a technológia hosszabb üresjárat után aktiválódik: például akkor, ha a rendszer egy bizonyos idő után készenléti állapotba küldte a monitort. Ekkor a Tahiti GPU tulajdonképpen kikapcsol, a videokártya fogyasztása pedig 3W alá csökken. Ez, vagyis a ZeroCore technológia multi-GPU rendszerekben is alkalmazható: amennyiben egy több videokártyából álló rendszerben csak a fő videokártya dolgozik, a „szolga” videokártyák nem, akkor utóbbiaknál a GPU kikapcsolhat, ami nem csak a fogyasztás, hanem a zajszint jelentős csökkenésével is jár.


Ezzel együtt az átlagos üresjárati fogyasztást is sikerült csökkenteni. A Radeo HD 6970-es modell esetében ez az érték még 20W körül mozgott, a Radeon HD 7970-nél pedig már sikerült 15W-ra lecsökkenteni, hála a különböző trükköknek. Ezek közé a trükkök közé tartozik a frambuffer tömörítés, ami csökkenti a GDDR5-ös adatsínen átmenő adatforgalom mértékét.

Elérhető a PCI Express 3.0-s támogatás

A Radeon HD 7970-es videokártya már PCI Express 3.0-s támogatással érkezik, ami természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi szabványok köré épülő PCI Express x16-os slotokkal. Az új szabvány érkezése nem a játékok, hanem a GPU hatalmas számítási teljesítményéből profitálni tudó alkalmazások számára lesz fontos.

Hogy miért? Egy egy GPU-s videokártya esetében a korábbi tesztek szerint, ha a PCI Express 2.1 x8-as sávszélességet nyújtó slot helyett PCI Express 2.1 x16-os slotot alkalmazunk, akkor legjobb esetben is csak mindössze néhány százalékkal, azaz jelentéktelen mértékben javul a teljesítmény. Ebben a tekintetben a PCI Express 3.0 esetében sem lesz komolyabb változás, ugyanis a játékok a szabványban rejlő hatalmas adatátviteli sávszélességet még nem használják ki.


Más a helyzet a GPU-ra támaszkodó alkalmazások esetében. A CPU és a GPU között mozgó adatok esetében a rendelkezésre álló adatátviteli sávszélesség mellett sokkal fontosabb a késleltetés értéke, ami rendkívüli mértékben rányomja a bélyegét a lehetőségekre. Hosszabb távon egyértelműen az a megoldás, hogy a GPU-t és a CPU-t egy lapkára kell pakolni, így a késleltetés jelentős mértékben csökken – ezt csinálja az AMD a Fusion esetében. A Llano-nál például 20 GB/s feletti adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre a CPU és a GPU között, de ezzel együtt a késleltetés értéke is jelentősen csökkent, hála annak a ténynek, hogy a két komponens egy szilíciumlapkán foglal helyet. Ez persze a Radeon HD 7970 esetében nem járható út, így az AMD-nek meg kellett találnia a problémára adható legeslegjobb választ.

Itt jön a képbe a PCI Express 3.0. Ugyan a fizikai törvényszerűségek miatt a PCI Express 3.0 esetében sem lett alacsonyabb a késleltetés, de cserébe történt jó néhány hasznos előrelépés a PCI Express 2.1-hez képest, amelyek összességében javítják a helyzetet. A PCI Express 3.0 érkezésével a sávonként és irányonként elérhető 500 MB/s-os adatátviteli sávszélesség 1 GB/s-ra nőtt, ami egy x16-os slot esetében a korábbi 8 GB/s-os helyett immár 16 GB/s-os sávszélességet eredményez. Ezt a buszfrekvencia emelésével érték el, ami a korábbi 5 GT/s érték helyett már 8 GT/s értéket képvisel. Jelentős előrelépés, hogy az „overhead” mértéke 20%-ról 1%-ra csökkent – hála a rendkívül hatékony 128b/130b kódolási sémának.

A fentieknek köszönhetően a GPU alapú alkalmazások gyorsulhatnak: az AnandTech gyorstesztje 9%-os javulást mutat a PCI Express 2.1 és a PCI Express 3.0 között.

Bemutatkozik a VCE

Az AMD új videokártyája továbbra is rendelkezik a már jól ismert UVD3-as motorral, amely a különböző videó fájlok lejátszását hardveres gyorsítással segíti. Itt ebben az esetben nem történt változás, azaz az UVD3-as motor repertoárja nem bővült.

Érdekesség azonban mégis van, mert az UVD3 mellett mostantól rendelkezésre áll a VCE motor is, amelyet H.264-es videó kódolás alkalmával foghatunk be. A Video Codec Engine névre keresztelt megoldás koncepcióját tekintve az Intel Quick Sync Video technológiájára hasonlít.


A VCE technológia kétféle módot támogat: az egyik a Full Mode nevet viseli, lényege pedig abban rejlik, hogy a rendszer adott minőség mellett, dedikált feldolgozók használatával kódolja át a videót, méghozzá úgy, hogy kódolás közben a háttérben egyéb feladatokat is végezhetünk, például filmet nézhetünk, vagy akár játszhatunk is. Az erőforrás- és energiatakarékos Full Mode mellett rendelkezésre áll egy hibrid mód is, amely már jobb minőségben kódolja át a videót, viszont ennek megfelelően több erőforrást és több energiát is használ – mellette a háttérben már aligha futhat játék vagy egyéb GPU intenzív alkalmazás.

A Full Mode az AMD állítása szerint átlagfelhasználók, illetve a felhasználók többsége számára megfelelő videó minőséget kínál, de akinek ez mégsem lenne elegendő, az még mindig használhatja a hibrid módot.

Eyefinity 2.0: hasznos újítás

Az Eyefinity technológia sem úszta meg frissítés nélkül. A gyártó újításának köszönhetően a korábbival ellentétben most már nem egyetlen, hanem akár három különálló 7.1 csatornás audió folyam kezelésére is képes a rendszer. A Discrete Digital Multi-Point Audio névre keresztelt szolgáltatás esetében új lehetőségek nyílnak a felhasználók számára, ugyanis a rendszer mostantól három különböző monitorhoz három különböző nyolccsatornás audió folyamot tud továbbítani, így akár mindhárom megjelenítőn futhat egy-egy Full HD videó a hozzá tartozó 7.1 csatornás hangfolyammal. A technológia videó konferencia alkalmával is hasznos lehet, ugyanis ekkor a szereplők képe és hangja külön monitorra kerülhet – igaz, ez csak egy szűkebb réteg számára lesz vonzó lehetőség.


Ahogy azt a korábbi pletykákból már tudhatjuk, az Eyefinity 2.0 esetében az adott alkalmazáshoz tartozó hangfolyam átirányítására is van mód: ha az alkalmazást áthúzzuk egyik monitorról a másikra, akkor a programhoz tartozó audió folyam is átkerül arra a videó kimenetre, így – ha a monitornak vannak beépített hangszórói – az adott monitoron szólal majd meg az adott alkalmazás.


A Radeon HD 7970-es videokártyák – alap esetben – egy dual-link DVI, egy HDMI 1.4a és két mini DisplayPort videó kimenetet tartalmaznak. Az új videokártya segítségével három monitorból álló sztereó 3D megjelenítő konfigurációt is létrehozhatunk, ha szükséges – azaz immár a DisplayPort videó kimenet is bevethető a feladatra. További különlegesség, hogy a Radeon HD 7970 úgynevezett Fast HDMI videó kimenetet tartalmaz, ami annyit jelent, hogy 3 GHz-es HDMI csatlakozó kapott helyet rajta. Hogy ez mit is jelent? Nos, annyit, hogy az AMD a Radeon HD 7970 esetében elérhetővé tette a HDMI konzorcium újítását, amely 165 MHz helyett már akár 340 MHz-es adatátvitelt is lehetővé tesz. Ezzel végre tényleg lehetőség nyílik a 4k x 2k felbontású kijelzők használatára HDMI porton keresztül – korábban, a Radeon HD 6000-es sorozat tagjainál erre sávszélesség-limit miatt nem volt mód.

Napjainkban az AMD videokártyái és a televíziók az 1080P-s Frame Packed S3D tartalmakat (3D-s filmek) 48 képkocka/másodperces sebességgel tudják kezelni (szemenként 24 Hz), de némi türkkel 60 FPS is elérhető (30 Hz/szem). A következő generációs televízióknál az 1080P-s Frame Packed S3D tartalomnál 120 képkocka/másodperces sebesség is elérhető lesz (60 Hz/szem), így ekkor majd profitálhatunk az AMD Fast HDMI technológiájából, hiszen ezeket a kijelzőket HDMI porton keresztül könnyedén elláthatjuk majd megfelelő tartalommal.  A 3 GHz-es elnevezés egyébként nem teljesen helyes. Ebben az esetben az AMD valószínűleg a csatornánként elérhető maximális sávszélességre hivatkozik, ami 300 MHz esetén 3 Gbps.

Ár, pozícionálás

Az eddigi tesztek alapján a Radeon HD 7970-es modell 5% és 35% közötti előnyt tud felmutatni a GeForce GTX 580-nal szemben, azaz átlagosan 15-25%-kal gyorsabb riválisánál, játéktól és felbontástól függően. A termék ezzel egy időben – akár 50 wattal is – kevesebbet fogyaszt, mint riválisa, ám a fogyasztás a Radeon HD 6970-esénél még így is magasabb.


Az AMD az újdonság ajánlott végfelhasználói árát 550 dollárban állapította meg, azaz ebben az esetben olyan agresszív árazásról nem beszélhetünk, mint korábban a Radeon HD 4870 és a Radeon HD 5870 esetében. Az egyelőre nem tudható, hogy első körben lesz-e elegendő Radeon HD 7970-es videokártya a megjelenés napján, de ez majd idővel úgyis kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

140. riflex
2011.12.22. 13:16
kivácsi vagyok az Nvidia válaszára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. Novver
2011.12.22. 13:16
Itthon gondolom olyan 150 körül lesz a rajtnál, szóval várok 1-2 hónapot, a 6970 még kitart
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. gery84
2011.12.22. 13:25
Ezt még nem, de a 7950 elvinné a tápom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. weri
2011.12.22. 13:31
4000-es szériák után mindig az ati volt a jobb VGA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. Taragas
2011.12.22. 13:40
Ezt nem merném így kijelenteni, bár tény, hogy az ATI újításai mindig jobban megfogják az embert. Lenne egy észrevételem amúgy: Ugye ahány monitorom van, annyira osztja szét a hangot egyenként (na jó csak 3 monitor ). Meg valósítható e a szerintetek, hogy 2 gép helyett, egy gépet használjunk itthon? Értitek mire gondolok? Tehát asszony netezik a saját monitorán, én meg az enyém játszok, vagy filmet nézek. Ennek igazából csak annyi hátrányát látom, hogy külön egér és billentyűzet. Pedig nagyon állatul hangzik. Adnám is el a lapost rögtön...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. gunclub
2011.12.22. 13:46
erre van példe de csak irodákba, van egy bivalyerős szerver.Mindneki arra csatlakozik , viszont sok helyet és pénzt megspórolnak azzal h csak monitor és pár egyéb kütyü kell hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. kiskoller
2011.12.22. 13:49
Linuxon biztos működik a dolog, egyszerüen futtas kettő X szervert és minden perifériát köss a megfelelő szerverre (1 monitor, egy egér meg egy bill az elsőnek, ugyanez a másodiknak)

Innentől kezdve nem is fognak összegabalyodni a dolgok és minden működik ahogy kell.
Windows alól nem tudom hogy van-e ilyesmi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. tokyofej rifle...
2011.12.22. 13:57
LOL, gondolhatod... hát most egy ideig legfeljebb árcsökkentés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. csibe77
2011.12.22. 13:57
Taragas

Ahhoz,hogy a kettő /netezés-játék/ egyszerre menjen azért izmosabb gép kell szerintem.
Értelmét meg azért se nagyon látom,mert ha nyugodtan játszanál,vagy mennétek valahová akkor ott a laptop.
Annyira sokat eszik egy laptop?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. franc0
2011.12.22. 14:03
Srácok, én tökre megértem ha nem tudjátok a választ Taragas kérdésére, de akkor okoskodás helyett inkább hallgassatok.
Engem is érdekelne a válasz, pedig van 3 laptopom is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. Taragas
2011.12.22. 14:12
Nem eszik sokat, de régi. Eddig nem sok értelmét láttam eladni, mert kb 60k-t ha kapnék érte, de igazából azért érdekes a dolog, mert akkor AMD vonalon maradva a gép belső felépítését cserélve, fejlesztve(1 gépét nem többét, és ez pénz spórolás, legalábbis nekem, így gyors számolgatva), lehetne otthon minden oldalra az új technológiai fejlesztéseket bevezetni. Mindenhol kézenfekvő lenne pl a legújabb videó gyorsítás, vagy videó tömörítés, vagy a legújabb netes gyorsítások, alkalmazások. Nem kéne azon rágódni, hogy pl milyen elavult a laptop, amire 3 éve 170k-t költöttem, azt ma semmit nem ér már szinte(harmada). Meg amúgy is megutáltam a laptopot is(főleg a nuku fejlesztési lehetőség miatt). Asszony mindig sír, hogy oké övé laptop, de érezhetően a filmek sem olyan jól mennek rajta már(nem mindent visz mostanában, pedig régen nem volt ilyen gond), meg a netes dolgokból is egyre több minden fut rosszabbul.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. Dekko
2011.12.22. 14:15
weri - 2011-12-22 13:31:584

4000-es szériák után mindig az ati volt a jobb VGA

Akkor hülyeséget is rég lehetett olvasni.
160 ezres árával tényleg siker kártya lett ez is. +10/20% a GTX580 hoz képest.
Ez kevés lesz a kepler ellen véleményem szerint, nagyon kevés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. Simba
2011.12.22. 14:17
Nem túl sok az a 5-35% előny a GTX580-hoz képest. Persze szép teljesítmény egy 1 GPU-s kártyától. HD6990-est hozza.
De majd jön az nV is kérdés mikkor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. serif91
2011.12.22. 14:25
http://www.pcper.com/files/review/2011-12-19/gpu-z%207970.png tessék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. gab78
2011.12.22. 14:30
Dekko, Ezek, mind-mind DX9, 10, 11es programok, majd nézzük meg DX11.1es alkalmazásoknál mi lesz a helyzet! A régiek között pedig nincs olyan, - most nyálazom épp a külföldi teszteket -, ahol 2560*1600-on ne játszanál el vígan! (és nem 15FPS-es) 580-hoz képest 5-35% ja, meg komolyabb felbontáson van ahol a 590 száját is elkeni! Ne 1024*768-ben nézzük már!

Szolgáltatásokban, mondhatni zseniális. Nekem pl kell az hogy a videót innen áthúzom a tv-re és a hang is átmenjen, ne kelljen állítgatni semmit sem. Illetve a külön hang, ott volt itt játszom, sőt ez még megy úgy is, hogy mindkét helyen 3D-ben mennek a dolgok! Csupa hasznos, otthon is jól használható újítást kapott! Tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. Blero3311
2011.12.22. 14:34
A GPU a Radeon HD 6970 esetében már 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához,

Az ott nem 7970 akar lenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. Blero3311
2011.12.22. 14:42
de némi türkkel 60 FPS is elérhető (30 Hz/szem).

Itt is akad iráshiba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. gab78
2011.12.22. 14:45
PRT Demo video:

http://www.hardwareclips.com/hdvideo/6087/AMD-Partially-Resident-Textures-PRT-Komplette-Demo

http://www.hardwareclips.com/hdvideo/6090/AMD-Partially-Resident-Textures-PRT-Demo--Erlaeuterungen

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. Edviiin89
2011.12.22. 15:10
gab78: Pontosabban fogalmazva a kártya a nagyobb felbontásokban szerepel jobban.
Ezeket az értékek 17 játék teszt átlaga adja. Van benne régi játék új is.[Tesztek]

2560*1600-on 15% a legjobb előnye az 580-hoz képest. Full HD-n 10% és 1680-ban már csak 7%. És Standard felbontásban 1024-en 580-as teljesítményt hoz. Tehát ott már nem gyorsabb átlagban.

De a leváltani kívánt 6970-hez Full HD-ben 23%-al gyorsabb és 2560*1600-on 27%-al gyorsabb átlagban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. BassHunter
2011.12.22. 15:10
Szerintem igen jó kis kártya lett, de egy másik oldalon azt olvastam róla, hogy Európában nem kizárt a 630 eurós árcédula sem.
És azért nem mindegy, hogy 130 ezret vagy 200 ezret fizet ki az ember egy kártyáért.

Reméljük januárban tisztábban látjuk a dolgokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. Edviiin89
2011.12.22. 15:14
BassHunter: 550 dollár. Ez magyar forintban 125 ezer forint. De mire ide ér lesz vagy 130-140.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. CyberPunk6...
2011.12.22. 15:18
Az nvidia tud már egy kártyával több monitort vinni vagy még mindig sli kell, hogy elvigyen két windows asztalt?

Amúgy felesleges azt várni, hogy majd a következő nvidia széria lesöpörje, ugyanis fél évvel a konkurencia után a számítástechnikában illik hozni a szintet. Valószínüleg az nvidia hozni fogja a szintet, picit lehet előrébb is lesz, majd ahogy kijön az amd újra visszaelőz.

Ide oda adogatják a labdát, nem lehet objektíven összehasonlítani, ha nem egyszerre jelenik meg. Bár jelenleg az nvidia kártyák az árukkal helyezik magukat hátrányba, mert hiába tud picit többet pillanatnyilag, ugyanazt a teljesítményt nézzük, akkor drágább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. CyberPunk6...
2011.12.22. 15:22
Edviiin89

Úgy kell számolni, hogy ha 550 dollár (129k huf), akkor az 550 euro(168k huf) lesz ezen a kontinensen és akkor 170k huf lesz nálunk az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. kockaharco... Cyber...
2011.12.22. 15:29
Németországban 500€, szóval kb annyi lesz mint amennyit írtál. Elég húzós
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. gab78
2011.12.22. 15:32
Edviiin89: Ha egyjátékot 2560*1600on elvisz gond nélkül, akkor 1024*768-on se lesz gondja! És ez itt a lényeg, mert monitorokkal csak felfelé megyünk! Lehet hogy van aki még régi CRT-t gyűr 1024*768-on, de mikor már 30-ért lehet kapni FullHD képes monitort akkor talán érdemes lenne elgondolkozni azon, és nem 1024*768-ban gondolkozni!

Kockaharcos: Ha kiszórták a 69xx raktárkészletet és felfutott a gyártás is, akkor lejjebb fog menni valamennyire az ára, jó esetben a jelenlegi Euro árfolyam mellett talán 120 környékére is. Reméljük! Nekem amúgy egy 7870 is tökéletesen megfelelő lesz, ha ugyanezeket a funkciókat támogatni fogja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. BassHunter
2011.12.22. 15:32
Edviiin89:
550 dollár = 129,629.72 HUF ezért írtam 130.000 ft-ot.
Egy másik Informatikával foglalkozó honlapon meg írták, hogy Európában elképzelhető a 630 eurós ár is. Nem azt mondtam, hogy ennyi lesz, hanem elképzelhető. A kettő közt hatalmas különbség van.
És ha beigazolódik amit ott írtak azaz 630 Euró környékén lesz az ára akkor az meg 193,636.87 HUF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. kockaharco... gab78
2011.12.22. 15:34
A hárdkor gémerek általában CRT monitoron nyomják, ott nincs késés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Edviiin89
2011.12.22. 15:41
CyberPunk666: Nyugi az AMD se tud mindent. PhysX? CUDA? 3D támogatás? Oké a 7xx-en már lesz, de Nv-nek már van egy ideje.

Árazásban a felső kategóriánál az Nv tényleg drágább, de gyorsabb is tesztekben. A középkategóriában nagyjából egyformán állnak árban és teljesítményben is.

550 dollár az nem 550 Euró.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. Edviiin89
2011.12.22. 15:44
gab78: Attól még mindig a nagyobb felbontásokban szerepel jobban. Csak ezt mondtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. weri
2011.12.22. 15:44
Félre értés ne essék én nem vagyok ati radeon fun, én azt veszem meg amelyik jobb ár-érték arányt mutat, és mostanában mindig az ati szuperál. Kevesebbet fogyaszt és jobb a teljesítménye is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. franc0 weri
2011.12.22. 15:47
Aki nem tud angolul, ne beszéljen angolul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. gab78
2011.12.22. 15:49
Edviiin89: Physx volt HD3850-en, egy kezdeményezés után, de az nv ezt kinyírta, miután látta, hogy a Radeonok borzasztóan elgyepálják a Geforceokat. 3D támogatás meg iZ3D-vel, meg DDD-vel könnyedén elfut 4xxx szérián is! Sőt nativan is pl Sonic Generations, próbáld ki! Amúgy meg anaglyph támogatás már az X800-as techdemókban is volt! A HD7xxx esetében a microsoft DX11.1-es 3D támogatás került nativ támogatásra. Azaz mindenki ugyanazt kapja majd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. jozsefm Tarag...
2011.12.22. 16:24
Kipróbálom majd, Az hogy az egyik monitoron megy a TV, a másikon a You-Tube videó akár teljes FULL-HD abalkban, a harmadikon meg netezek, dolgozok az simán megy, játéknál nyilván ilyen esetben nem teljes képernyőre kell állítani, hanem az is ablakos módban kell fusson. De ezeket eddig mindig egy bill.-egérrel vezéreltem, majd hívok segítséget!

A kártya jó lett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. CyberPunk6... Edvii...
2011.12.22. 16:31
A PhysX az nvidia terméke, hogy kerülne az amd-re? Az nvnek nem is sikerült akkora teret kiharcolni vele, hogy az amd-t rákényszerítse a licencelésére.

A cudának van amd megfelelője, csak ott éppen az nvidia lépett előbb, és az övéket ismerjük, de ezt is megnyitotta mostanában valamikor. 3D létezik csak nem olyan szinten, mint az nvnek.


összességében az nv tud egy csomó olyat amit az átlag nem használ, vagy éppen simán megvan nélküle, mint például a cuda, a 3d, de cserébe nem tud egy csomó olyat amit meg az átlagból is sokan használnának, mint az 1 kártyával több kijelző, alacsony fogyasztás.

Azt, hogy 550 dollár nem 550 euro, ha beváltom a bankban én is tudom, de ha megnézek valamit a neten, hogy Amerikában hány dollár, na azt itt annyi euróért fogom megkapni, szóval ezt az 1 dollár nem egy eurót a kereskedőknek legyél szíves elmagyarázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Terror
2011.12.22. 16:40
Inkább olvassátok a PH-n, hogy pontosan mit tud a 7000-es sorozat, mert ahogy látom már beindult a technikai eszmecsere, ezzel együtt az urban legend gyár mindenféle hülyeségről..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. Tomi98765
2011.12.22. 17:00
Reméljük a sapphire alkot majd HD6950/6930 eXtreme kártyákat, mint a HD5000 szériánál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. Edviiin89
2011.12.22. 17:03
CyberPunk666: Nem az a lényeg, hogy az AMD-n legyen a PhysX. Hanem, hogy az Nv is tud olyan mutatni amit az AMD nem tud. Az, hogy kinek mi kell jobban az átlagból vagy épp mekkora a felhasználás az egyes támogatásokra azt így látatlanba ne tud már jobban. Az euró meg többet ér a dollárnál ezért nem szabhatják meg az árát 550-550 re. Olyan 500 eurót körül fognak árat meghatározni vagy kevesebb, nem hinném, hogy több vagy ugyan annyiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. CyberPunk6...
2011.12.22. 17:27
Edviiin89

Nem én döntöm el, de a két kijelző mondjuk sli nélkül jóval elterjedtebb igény, mint a 3d
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. gab78
2011.12.22. 17:27
CyberPunk666: Úgy kerülne, hogy volt egy ilyen privát kezdeményezés! Amit először még támogatott az nv, de mikor kiderült, hogy jobbak a Radeonok fizikai számításokban akkor megvonták a projecttől a támogatást!

http://www.tgdaily.com/hardware-features/38137-nvidia-physx-runs-on-amd-radeon-3870-scores-22000-cpu-marks-in-vantage

Edviiin89: Csak azért nincsen Physx a Radeonokon, mert az nv minden módon igyekszik ezt megakadályozni, ha a lelkes programozókon múlna, lenne! Igaz, az AMD is igyekszik ezt megakadályozni, hogy ne terjedjen el nagyon a játékmotorokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. CyberPunk6...
2011.12.22. 17:28
Edviiin89

Az euro tényleg többet ér, de általánosan bevett gyakorlat az 1:1 váltás, ha tetszik neked, ha nem. Sajnos nagyon sokszor, (szinte mindig) ilyen rátát alkalmaznak. Az meg nettó baromság, hogy nem tehetik, megtehetik és meg is teszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Taragas
2011.12.22. 17:57
CyberPunk666-al értek egyet. Nem egyszer látom itt hírekbe, hogy ha nem is egy az egybe, hogy úgy váltják át, hogy egyezik az $ és az € előtti szám. Pl a jelenlegi kártyán magyarázom el: Teszem azt árul egy cég VGA-t 550$-ért. Ez Európában mondjuk nem 550€, hanem csak... 535€. Holott a reális 500€ és alatta lenne. Vagy nézzünk egy másik terméket, hogy lássátok nem mondok hüleséget: Ház: 100$ Amcsiba, Europában meg 95€. És ehhez hasonlókból nem csak egy tucat van.
De az a legdurvább amikor azt olvasom, hogy tényleg egy az egyben $=€val számolnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Edviiin89
2011.12.22. 18:07
Hát marketing szempontjából elég rossz lenne. 550 euróért vagyis 170 ezerért senkinek se fog kelleni míg kapsz GTX 580-at már 120 ért. Főleg ha január 9-én megjelennek a boltok polcain az 580-as ára lehet lejjebb is megy. Persze nyilván olyan árat mondanak amit akarnak, de ez elég rossz lépés lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Edviiin89
2011.12.22. 18:11
Taragas: Pont azt példázod, hogy nem mindig egy az egyben árazzák be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. CyberPunk6... Edvii...
2011.12.22. 18:16
Látom akkor miattad kerül egyautó 3 990 000 forintba, mert akkor nem négymillió.

Tehát ha 120-170 ezres tételnél az 550 dollárt - 535 eurora váltják, ami 15 euro -> 4500 forint, az nem 1:1 váltás, csak 1:0,97

végülis tényleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. Taragas
2011.12.22. 18:19
Én azt akartam bemutatni hogy ha nem is egy az egybe, de majdnem egybe váltják át. Mindegy, jó a trollokat etetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. pdx06
2011.12.22. 18:21
Nem tudom hova tudnak még fejleszteni, mostanában 3D-ben játszok, és egyszerűen annyira élethű PL. a GTA 4(igaz van egykét kissebb hiba, mivel hivatalosan nem 3D a játék), hogy már tényleg csak a teljesítmény nőhet, a látványvilág kevésbé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. CyberPunk6... pdx06
2011.12.22. 18:25
Én amondó vagyok, hogy most vagyunk abban a holtpontban, amikor a vgáknak egy kis előnyre van szükségük, hogy jöjjenek az 1 kártyás eyefinity / 3d surroundvagy minek hívják a zöldekét.

A több kártya olyan "extrém" dolog az átlag játékosok körében, nem igazán ad olyan pluszt, amit átéreznének, viszont egy kártya amivel 3 monitoron is lehet tolni, az már valami...

Ez lehet a következő lépés.
SZERINTEM.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. carraroxt
2011.12.22. 20:31
Szerintem meg ez inkább egy haldokló iparág agonikus vergődése. Még, így hogy a PC-s játékpiac jóformán csak 0 optimalizációval, vagy direktbe antioptimalizált hulladék bugos konzolportokból áll, is egy felső középkategóriás kártya is visz bármit 1920x1080-ban maxon. Lehet vagy akinek számít, hogy 115fps-t nyom e a kártya 98 helyett amikor a monitor úgyis csak 60-at jelenít meg, amiből max 45-öt lát az ember, de szerintem ez nem égető probléma... Ezek a szörnyek szépen mennek a HPC piacra, aztán kezdődik újra a PC-s játék mizéria csak most már APU-kon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. asdsa
2011.12.22. 20:41
Ha lesz egy ilyenem veszek két negyven colos monitort és 1024x768-ban lesz CS-ben vagy húszezer fpsem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. jozsefm Cyber...
2011.12.22. 21:01
viszont egy kártya amivel 3 monitoron is lehet tolni, az már valami...

Ez lehet a következő lépés.
SZERINTEM.


Ez már a múlt az AMD részéről, történelem, lassan két éve tehetem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. I.Jozsef83
2011.12.22. 21:22
Aztaaaa , ez valami überbrutál tudású kártya lesz , de teljesítménye is nagyon ott van , asszem jövőre kukázom NV-met ha a forint megerősödik és elfogadható áron lesz számomra ... nagyon remélem addigra a "BÓVLI" kategóriát kinövi országunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. kiskoller Cyber...
2011.12.22. 21:26
két kijelzőt bármelyik nvidia kari lekezel, SLI nélkül. Én a 8800GT óta így használom a monitoraimat. Egyik 1280x1024 másik 2048x1152. Bevallom (mivel a pici felbontása sokkal kisebb) nem próbáltam Eyefinity-s módon mindkét kijelzőn játszani, így ezt nem tudom hogyan megy, de gyanítom hogy probléma nélkül.
Dolgozni viszont lehet simán vele.

SLI három kijelzőhöz kell. Ebben jobb az Eyefinity, kétségtelen. De két kijelzőt nv is lekezel, probléma nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Warmachine...
2011.12.22. 21:31
Hali mindenki. Hmmm....
Hát meg kell, hogy mondjam elég kiábrándító lett a teljesítmény, ahoz képest amiket mondtak róla (hozza majd a HD6990-es sebességét, kisebb fogyasztás mellett, stb.), hát ez vhogy nem sikerült nekik, teljesítményben kb a GTX580 felett van vagy 10%-al esetenként picivel többel, lehet csak a driver miatt, de vmivel többet vártam ettől a kártyától. De mindenki döntse el saját maga, itt olvashattok róla [LINK].
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. I.Jozsef83
2011.12.22. 21:45
PH a legvége:

Ennyi adat után nehéz értékelés nélkül befejezni az elemzést. Az világosan látszik, hogy az AMD az új architektúra fejlesztésénél mindent beleadott. A legtöbb helyre kompromisszummentes megoldásokat kerestek, amellett, hogy a cGPU fejlesztésénél nagyon spórolni kellett a tranzisztorokkal, így több helyen lehet találkozni okos trükkökkel. A technikai képességekre, illetve az újításokra biztos nem lehet panasz, így a Radeon HD 7970 jelenleg a piac legokosabb terméke igazán innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal. A teljesítmény elemzése nélkül azonban hivatalosan nem értékelnénk a rendszert, így később egy teszttel is jelentkezünk, melyben a gyakorlati működést vizsgáljuk. Addig is csak annyit tudunk mondani, hogy az új architektúra nagyon tetszetős képet fest magáról.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. asdsa
2011.12.22. 21:49
@I.Jozsef83
Ne aggódj! Még 9 nap és már csak bólé lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. jozsefm Warma...
2011.12.22. 22:19

Te el is olvastad amit linkeltél? Megértetted?


In 1.920 × 1.080 arbeitet die Karte etwa 20 Prozent schneller als eine GeForce GTX 580 (8xMSAA außen vor gelassen) und ungefähr 35 Prozent flotter als die Radeon HD 6970. Das ist kein schlechtes Ergebnis, aber auch kein außerordentlich gutes. Besser gefallen hat uns die Geschwindigkeit in höheren Auflösungen wie 2.560 x 1.600: Dann gibt es rund 30 bis 35 Prozent mehr Leistung als auf der GeForce GTX 580. Richtig achtbar zulegen kann die Performance mit aktiviertem SSAA oder in noch höheren Auflösungen im Eyefinity-Betrieb, wo AMD mit der Radeon HD 7970 einen klaren Spitzenreiter auf dem Markt platziert. Zusätzlich steigt die Tessellation-Leistung an, sodass zukünftige DirectX-11-Titel selbst bei starker Nutzung kein Problem für den 3D-Beschleuniger sein sollten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Terror
2011.12.22. 22:24
Felőlem akár gyengébb is lehetne a 6970-esnél, a szemem a fogyasztáson akadt meg, alig eszik a kártya, és nyugalomban 3 Watt... hát szerintem régóta várunk erre a pillanatra, hogy a böhöm góliát kártya se egyen semmit idle-ben. A fejlesztések meg különben is arról szóltak most, hogy okosabb legyen a chip, mint erős. Amekorra a magméret, ebből sokkal de sokkal keményebb gpu-t is össze tudtak volna rittyenteni, ha amolyan nVidiásan a minél nagyobb, annál jobb taktika szerint járnak el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. I.Jozsef83
2011.12.22. 23:10

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. becsitibi
2011.12.22. 23:40
Asszem nyugodtan hátradőlhetek,hogy még jövőre se kell vga-t cserélnem,de azért remélem időben lesz gazdája egy 7970-nek itt ipon aktiv fórumtársnak,aki majd megosztja személyes tapasztalatát az új jövevénnyel kapcsolatba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. CyberPunk6... jozse...
2011.12.23. 00:27
Azért az új játékokat 3 képernyőn egy kártyával még nem lehet tolni normálisan feltekert grafikával. munkára persze, hogy eggyel is lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. gab78
2011.12.23. 01:22
"Azért az új játékokat 3 képernyőn egy kártyával még nem lehet tolni normálisan feltekert grafikával. munkára persze, hogy eggyel is lehet."

Nem lehet mi?! Na akkor ide skubizz! (BF3 Ultrán, vagy AvP, Dirt2 Hawx2, Stalker legjobbon)

http://www.overclockers.com/amd-radeon-hd-7970-graphics-card-review/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. MaximumGam...
2011.12.23. 08:24
''A GPU a Radeon HD 6970 esetében már 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amely alap esetben 5,5 GHz-es effektív órajelen üzemel. Ennek köszönhetően a Radeon HD 6970-esetében – 256-bites adatsín mellett ''

JÓL elírtak valamit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. MaximumGam...
2011.12.23. 08:36
gab78 : HD6000 sen is lesz DX11.1 nehogy a fagyi vissza nyaljon
Ez nativ Softver támogatás lesz !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. gery84 Terro...
2011.12.23. 08:41
Ebből már előre látom hogy a kettő GPUs csatában megint az AMD fog nyerni!
De ha év végére kiforr a HP eljárás akkor 512bit, 1024 cuda ellene lehet hogy nem lesz esélye az 1 kártyásoknak, de az még hol van, addigra az AMD megint kitalál valami!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Tamas87
2011.12.23. 09:36
Szerintem érdemes megvárni a hd 7990 Core Clock 900 MHz Memory Clock: 1100 MHz
Memory Bus: 384 bit Memory Size: 2 x 3072 MB
ROPs: 64 Shading Units: 4096
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Humbuk
2011.12.23. 09:36
Szép kártya, jó specifikációk, új technológiák... Pacsi az Amd-nek! De, azért én nem lennék ennyire elragattatva attól, hogy egy 28nm-es gpu elver egy 40nm-es gpu-t. Ohh micsoda fejlődés! Pedig szerintem pont annyival jobb a kártya, mint amennyivel kisebb a gyártástechnológiája. Bár, az nem egyenesen arányos teljesítményben, hogy a 40nél majd 40%al kisebb a 28nm, azért ennyivel többet tudnak bele pakolni.
GDDR5? Pfff! Nem úgy volt, hogy ezen a "csoda" kártyán már R lesz?

Remélem az NV-nek bejön most a taktikája, hogy a kis kártyákat dobja piacra előbb és finomít majd a gyártáson, mire a high end kártyája gyártás alá kerül! Azt is remélem, hogy jól szarrá veri majd az amd-t csak azért, hogy jót nevesek az ati kultistákon Bár most biztos nem veszek vga-t 3évig, de a fejlődést mindíg érdeklődéssel figyelem =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. MaximumGam...
2011.12.23. 09:43
Nem azért , de 170-180ezer lesz itthon...
75-80k körül lesz majd a HD6970 en
HD6970 nél Max 30% jobb...
180k ból már 2db 6970 kijön ami szarászedi a HD7970 et... Még OC val is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. gery84 Humbu...
2011.12.23. 09:44
Te nem tudom miről beszélsz, mert az 1 gpu-ban 580 a nyerő, a 2gpu-ban meg az 6990-es amd!
De én is furcsállom hogy az AMD miért nem csinál egy böszme nagy chipet 1000W fogyasztással
100% hogy mindenki azt venné mert az lenne a legerősebb, ki az a mai pénzes ember aki nézi a fogyasztást, meg gyerek mikor anyuci fizeti az villanyszámát!
(egy szóval ugyan azt csinálni mint az nvidia)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. MaximumGam...
2011.12.23. 10:06
gery84: GTX580 = 130 ezer.... HD6970 = 95-100ezer...
Mi ér neked + 30 ezret? az a 5-10% max.... na ne nevettes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. gery84 Maxim...
2011.12.23. 10:19
Nem úgy gondoltam hanem az hogy 1 GPU ban a legerősebb kártya a gtx580, a 2gpu-ban meg 6990.
De amúgy igazad van nem ér meg +30k azért a pár % előnyért kipengetni de ezt mond a több millió embernek aki azt veszi!
Néztem egy német oldalt, az oldal mellet fel vannak sorakoztatva a ma vga-k, és a legtöbb embernek 570 van 11,2% a második 560ti 8,7%, HD6950 7,9%. Ennyit jegyeztem meg fejből, de látszik hogy ott jobbak a keresetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. jozsefm becsi...
2011.12.23. 10:31
Nyugodt lehetsz, rám számíthatsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. jozsefm Humbu...
2011.12.23. 10:37
Elég nehéz dolga lesz a csúcs kategóriába egyáltalán gyártani, nem elverni az AMD-t ami mindig bő20%-al alacsonyabb fogyasztáson hozza ugyanazt. Az nV még most kujturog azért hogy 400W-ra emeljék a PsC SIG szabvány felső határát.
Arról nem beszélve hogyha az nV közékategória jó fél évvel az AMD csúcs után jön akkor mikor jöhet az nV csúcs. ..egy év múlva??? Addigra holt tart már az AMD???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. CyberPunk6... gab78
2011.12.23. 10:57
mi lenne ha egy beszélgetést nem önálló mondatként kezelne az emberek fele?

Leírtam, hogy mi az irány a jelenleg kapható kártyák nem tudják, ezért mondtam, hogy oda, nem írom le újra olvasd végig amiket írtam ide..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. kockaharco... Humbu...
2011.12.23. 11:11
Reméljük nem fog 400 Wattot fogyasztani NV!! De legyen igazad. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. gery84 kocka...
2011.12.23. 11:58
Az igen cirka +200Mhz! Lesz benne tuning rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. JackFeryll
2011.12.23. 12:28
Jaaa, hogy ez a 3W akkor van amikor már kikapcsol a monitor is Amúgy csak a technológia szempontjából fontos a kisebb fogyasztás, hiszen aki csúcskártyát vesz az nem az áramon fog spórolni
Amúgy unalmasak az anyuci fizeti a villanyszámlát beszólások. Egy gamer nehogy már belehaljon egy 20ezres villanyszámlába. Aki meg a fűtést sem tudja fizetni, ne pazarolja a pénzét ilyenekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. gab78
2011.12.23. 12:37
"Ebből már előre látom hogy a kettő GPUs csatában megint az AMD fog nyerni!
De ha év végére kiforr a HP eljárás akkor 512bit, 1024 cuda ellene lehet hogy nem lesz esélye az 1 kártyásoknak, de az még hol van, addigra az AMD megint kitalál valami!"

Persze hogy kitalál valamit, átültetik ők is HP eljárásra, és megemelik az órajelet. Több oldalon láttam, hogy mérték az emelt órajel melletti fogyasztást, és messze nincs úgy elszállva, mint szokott lenni, ráadásul az alap 925-ös órajel könnyedén mehet fel 1075-1100 köré, láttam oldalt ahol 1175-ön is járt. Finomítanak kicsit a GPU-n és még az 1200-1250 is elérhető szerintem. A 6970 úgy jött ki hogy nem volt benne túl sok tartalék, na ebben van! Jöhet ide az 512bit és az 1024 CsUDA mag, nem véletlen hogy teljes újratervezés van...

" HD6000 sen is lesz DX11.1 nehogy a fagyi vissza nyaljon
Ez nativ Softver támogatás lesz !"

Nem lehet mert a DX11-es hardverek nem teljesítenek több olyan feltételt amit a DX11.1 szab. Hacsak nem lesz valami zseniális szoftveres trükk, de ez nem jelemző és akkor a vásárlók tábora is jócskán megcsappanna!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. gab78
2011.12.23. 12:41
MaximumGame2011:

"GTX580 = 130 ezer.... HD6970 = 95-100ezer... Mi ér neked + 30 ezret? az a 5-10% max.... na ne nevettes" Ja meg esetenként 80-85% pl Skyrim! Vagy amikor odakönyököl a 590 mellé, és könnyedén odaszól, na szevasz, megjöttem! Az meg néz ki a fejéből, mint viziló a mocsárból, ez meg mi a .... keres itt, és hogy?! Te mit olvasol???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. MaximumGam...
2011.12.23. 12:44
gab78: Előre le volt írva.. PCI 3.0 is is tativan lehet frissiteni...
HD7000 sen is Nativ 11.1 van.. szóval frissíthető .. kb 5-6 honapós hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. gab78
2011.12.23. 12:47
A HD 7700-tól felfelé mind DX11.1 lesz, de a 63-as hozzászólásban te ezt a HD6xxxről írod! Ami nem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. MaximumGam...
2011.12.23. 12:55
gab78 : Nativ az gondolom tudod mi Frissiteni lehet.... ez Driverel lesz modositható ..
ez egy DX11 hez gyorstapasz , mert pl Stalker Cop ban az emberek lába nem ér le a földre.. stb.. ilyenek lesznek javítva... semmi más
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. gab78
2011.12.23. 12:59
Először is egy idézet: "As a result AMD’s existing D3D11 GPUs cannot fully support D3D11.1, thereby making Tahiti the first D3D 11.1 GPU to be released." Másodszor, videókonvertálást a 6870-en is gyönyörűen lehet futtatni! Az HD6 szériáig az AMD a grafikus alkalmazásokat (játékokat) helyezte előtérbe, de miután egyre nagyobb igény van általános számítási feladatok gyorsítására, ennek megfelelően tervezték meg az új megoldásukat. Javaslom a PH erre vonatkozó cikkét. Megjegyzem, hogy renderelési feladatoknál a 7970-es több mint dupla olyan gyors mint a 580... javaslom olvass el több elemzést, elég sokminden kiderül a GCN mire is képes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. MaximumGam...
2011.12.23. 13:01
gab78 : 180k akkor se ér 6970 CF odaveri
majd ha lemegy az ára 100-110k ra akkor megéri..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. gab78
2011.12.23. 13:07
Ne csak a nyers sebességet nézd, hanem a mellékes szolgáltatásokat, fejlődést, amúgy én sem fogok rohanni venni egyet január 9-én, de nekem megéri a képességei miatt, 2HD külön-külön hanggal, 3D-s film nézés mellett nyugodtan lehet játszani a monitoron fülessel pl. Erre a 7870 is elég lesz szerintem, én ki fogom várni. Mit tud, mennyibe kerül stb. Aztán majd meglátom! De képességei, tudása alapján meggyőző! A driverek fejlődésével pedig csakm jobb lesz. A 12.1, 12.2, 12.3 driverekkel újabb funkciók lesznek elérhetőek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. kockaharco... Maxim...
2011.12.23. 13:08
Ez a kártya soha nem fog 100-110 ezer forintba kerülni. Akkor nem győznék gyártani, egyébként a 6970CF-et meg hagyjuk, maradjunk 1GPU-nál. Nincs vele macera, nem fogyaszt annyit, és nem melegszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. MaximumGam...
2011.12.23. 13:14
kockaharcos. Hd6970 is 140-150k volt megjelenéskor és most mennyi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. piter
2011.12.23. 13:18
2560*1600-as felbontas mindig is az erossege volt a ati kartyaknak!Mar csak azert is kene varni ezzel az elfogultsaggal!
Mondjuk egy olyan teszt is erdekelne ahol 1920x1080 a felbontas!
Remelem azert ez igy is marad hogy az nvidia nem csak az aranydraga monitorokhoz kesziti a kartyait!
Ez kb olyan mintha egy cross motort hasonlitunk ossze egy enduroval!
Az enduro sima uton vegsebessegre gyorsabb de nezzuk meg a foldes uton is!
Engem nem etetnek meg az biztos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. kockaharco... Maxim...
2011.12.23. 13:19
100-110, egyébként akkor ha minden úgy alakul, ahogy a 6970-nél, akkor kb 130-140k között jó lenne majd megkapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. kiskrisz
2011.12.23. 13:21
MAximumGame2011: Nem tudom te milyen árfolyammal számolsz és fingom sincs h ez a kártya neked hol 180k... ez egy új megjelenő felsőkategóriás kártyának normális árazás. majd ha kiadják akkor szépen lassan úgyis megy lejjebb az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. gab78
2011.12.23. 13:27
piter: Ha egy alkalmazás jól fut 2560*1600-on, akkor az neked nem fog akadni 1920*1200-on sem! Nem véletlenül tesztelik minél magasabb felbontáson minél több szűrővel! Nem méreg drága monitorokhoz készíti a kártáyit, de ha megengedheted magadnak hogy egy olyan monitort vegyél, akkor sem fog csalódás érni! Mindez ez nem jelenti azt hogy kisebb felbontáson ne menne zökkenőmentesen! Ez nem etetés, csak el kellene gondolkodni dolgokon! Lehet azt mondani, 1024*768-on 200FPS-t produkál egy Geforce, a Radeon meg 160-at, ja, a monitor meg megjelenít 60-at! Közben 2560*1600-on meg a Radeon még produkál 40-et a Geforce meg lehet már csak 10-el akadozik, erre is van példa bőven! 40-el még játszol bővel, 10-el meg mérgelődsz, hogy veheted meg az újabb Geforce-ot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. gery84
2011.12.23. 13:42
Ezt úgy írtad le mint ha az AMD kártyákon nem futatná le, azon is ugyan úgy lehet használni azokat a programokat csak olyat kell keresni amit nem az nvidia csinált és nem igényel cudat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. MaximumGam...
2011.12.23. 14:48
kiskrisz : 550Euró Körül lesz ! 165 ezer körül lesz Europába... most itt a legnagyobb az ÁFA .... 27% és még Le is vagyunk minősítve ! Szerinted Olcsó lesz itt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. piter
2011.12.23. 16:53
En nem arra gondoltam hogy kissebb felbontason akadni fog!Azert hulye en sem vagyok annyira!
gab78 en arra gondoltam hogy 1920x1080-as felbontason egymillio szazalek hogy nem ver ra a gtx580-ra 35%-ot!Ha meg csak 10-et akkor nem eri meg az arat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. madcaptain
2011.12.23. 17:00
Szerintem megjelenés után 1-2hónappal tuti lehet 150k-ért kapni. Más kérdés, hogy annyit nem ér Elsietve adták ki, 40-50% extra teljesítmény volt beharangozva 6970-hez és 25 lett, amivel épphogy befogja/lehagyja az 580-ast.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. psylocke
2011.12.23. 17:05
itt a köv kártyám egy 3550K (~4.4) mellé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. kockaharco... madca...
2011.12.23. 17:05
Mi a fenéről beszélsz? Még a gtx590-et is befogja, de még várj ezzel, majd ha jönnek újabb driverek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. irdatlanno...
2011.12.23. 17:07
Majd akkor beszélgessünk erről ha látunk egy PH-s tesztet!
Hiába agyalok én is rajta mert már az összeg is megvolna a karira, megvárom én is h mi jön ki az egészből!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. CyberPunk6... piter
2011.12.23. 17:39
De 1920*1080-as felbontáson totál mindegy, hogy mennyit nyom ki, mert baromira nem számít, hogy 120 vagy 150 vagy 200 fps van. Fejlődni ott kell, ahol még nincs meg ami kell. Itt pedig a következő lépcső az az egykártyás eyefinity.
Na ez a kártya ezt adja. Ki a fenét érdekel az 1920*1080 akkor amikor a régebben megjelent (amd) nem nem is legfelső kategóriás (hd6870) kártyája, minden olyan játékot elvisz fullhdban maximum beállítás mellett stabilan 60 fps felett, ahol nincsenek direkt elcseszett részek a programban a mesterségesen magas gépigény miatt.
aki fullhdban akar játszani annak ez totál felesleges, de még az 580 is az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. piter
2011.12.23. 21:49
CyberPunk es akkor most qurvara kell orulnom neki hogy milyen hatalmas a felbontas?
Az biztos hogy egyenlore nem veszek olyan monitort aminek ekkora a felbontasa!Ezaltal nem nyujt sokkal tobbet mint akarmelyik vga kartya, amelyik visszi full hd-ben a jatekot!
Ez kb olyan mint mikor az overclockerek nyomatjak a reklamot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. MaximumGam...
2011.12.24. 00:10
piter : Jogos HD6970 Mindenre elég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. CyberPunk6... piter
2011.12.24. 00:26
Ebben az esetben neked egyáltalán nincs szükséged erre a kártyára.

Ha 1920*1080-ban +30% lenne, akkor lenne rá szükséged? Ugyanúgy nem, akkor neked felesleges nem csak ez, de még az 580 is... Tehát ha azon a felbontáson 100 helyett 130 fps lenne, akkor megvennéd? Minek?

Ha te nem veszel olyan monitort amit ezt tudja vagy csinálsz eyefinity rendszert, akkor ezek nem neked készülnek, ennyi. Vagy azért haragszol, mert nem a te igényeidhez tevezték?

Ez nem cseszegetés, szal nem besértődni, de tudok egy jó mondást ahonnan megjegyzed (ph-s aláírás).

Egyenlőre a tortát szeleteljük, hogy mindenkinek ugyanannyi jusson,
de egyelőre nincsen torta, mert senkinek sincs születésnapja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. jozsefm piter
2011.12.24. 07:31
Attól még hogy te nem használod ki, nagyon jó ez a VGA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. piter
2011.12.24. 07:46
CyberPunk en nem sertodom hanem reagaltam arra hogy ki a fenet erdekel a 1920x1080!
Korulbelul a szamitogepes tarsadalaom 50% ha nem tobb ilyen monitort hasznal!
Mert van 3% akinek nagyobb a felbontasa,Itt hozza tennem hogy ha az AMD nem lenne olyan fukar es igenis tamogatna a jatek fejlesztoket mint az nvidia sokan mennenek at HD kartyakra az nvidiarol!De amig a szamitogep felhasznalok 70%-ka tort jatekokkal jatszik addig a HD vga felhasznalok mindig sirnak mire vegre jon nekik egy normalis tores vagy frissites!
De valoban jo kis kartya lathatatlanban kivancsi leszek majd az nvidiara!
Ez ugyan olyan nekem mi van haboru mint az intel amd!

Ezzel csak arra utalok hogy nem igazan vennek 300k-ert monitort csak azert hogy vehessek hozza vadi uj HD7970-es kartyat!Hogy erezhessem a kulombseget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. irdatlanno...
2011.12.24. 08:59
istenem.....más baj esetleg?
Boldog Békés Karácsonyt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. gery84 irdat...
2011.12.24. 09:03
Akkor én meg lehet hogy megveszem a tiedét ha olcsón adod!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. gery84 piter
2011.12.24. 09:10
Nem tom. miről beszélsz mert BF3-ban a nvidiások sírnak rínak, hogy így megy meg úgy.
Nézd meg a GEMING EVOLVED AMD menyi játékot támogat és utána beszélgethetünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. kockaharco... piter
2011.12.24. 09:19
100k-ból veszel 3 full hd monitort, igaz TN paneles, na de mit számít?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. franc0 kocka...
2011.12.24. 09:28
150-ből vehetsz 3db IPS panelest is akár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Fada
2011.12.24. 10:00
Gondolkoztam én is már egy ilyen többmonitoros rendszeren. Egyszer megnézek egyet élőben, mert egyelőre nem tudom elképzelni, hogy a hétköznapokban sok hasznát venném. Játékokban jó, mert a két oldalsót eleve csak a perifériás látásoddal fogod le, de amikor a Win asztalt bámulod, elég idegesítő lehet a két monitor karimája miatt ott éktelenkedő műanyag csík (nameg közelről már a 24-es is határeset, nyakból kell atnézned a másik sarkába ). Egyelőre inkább egy 82 centi FullHD ledben gondolkodom, HDMI-vel össekötném vele a kártyát, és azon tolnám a játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. irdatlanno...
2011.12.24. 10:07
Én ehhez már nem tok hozzászólni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. CyberPunk6... piter
2011.12.24. 10:11
Igen ezt én sem vitattam, én egyenesen azt állítottam, hogy annak az 50%-nak (szerintem több) Az ég világon semmi szüksége nincs erre a kártyára, mert nem nekik készült. Ez nem a fullhdban játszóknak van. ez az adott széria felső kategóriát kártyája, ez nem az átlagnak készül. A 170k hufos VGA annak készül, aki vesz 3 monitort. A fűnyírónak sem kell jó turmixot csinálnia, úgy egy 3 monitorra terezett szörnynek sem kell 1 monitoron 100 helyett 130 fpst hozni.

Aki sportkocsi vesz az sem áll oda a traktor mellé, hogy a traktorban több lóerő van. azt kell megérteni, hogy másra való. Aki fullhdban akar játszani annak majd a 78xx lesz a nyerő. Nincs szüksége többre. De jelenleg egy 6870 egy monitoron fullhdban, minden játékot elvisz. Nem kell több.

A monitor meg nem 300k, mert egyrészt egy monitorod elve van, mindenképpen, szal eleve csak kettőt kell venni, másrészt 50kért már lehet venni jó monitorokat. de 70ért kaphatsz akár 1ms 27" samsungot is.

ez a kártya eyefinityre való, tehát abban kell jónak lennie, és abban jó is, azt tudja amire tervezték, fullhdban a 78xx kártyáknak kell majd domborítani, mert azokat meg oda tervezték.Az nvidia vs amd-ben, pedig annyi lenne a véleményem azokra akik írták, hogy majd jön az övék és ráver, hogy mindig az megy régóta a vga fronton, hogy jön az egyik és ráver a másikra, majd jön a másik és ráver az egyikre. Igen fél évvel később jön az nvidia és ráver 10%-t, majd rá félévre a következő amd az nvidiára ver 10%-ot, majd jön az új nvidia és fél év múlva ráver az amdre 10%-t. Szóval oda vissza elmondható...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. franc0 Fada
2011.12.24. 10:12
Amint először használsz multimonitoros rendszert munkára, sosem akarsz visszatérni a szimplára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. CyberPunk6... Fada
2011.12.24. 10:13
Nekem 24" van, és az első héten nagynak tűnik, majd el tudnál viselni egy picit nagyobbat.
A több monitort nem kötelező a winben is használni, de 2 monitor annyira hasznos tud lenni amint kipróbálod, hogy megőrülsz nélküle.

Eddig csak azért bírta, mert nem próbáltad és nem tudod mennyire jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.12.24. 10:29
Két monitornál pont a pofám előtt lenne az a rész, ahol kitakar vagy öt centit a két keret, nem? Akkor sem sokkal jobb, ha egymás fölött vannak. A három már jónak tűnhet, de ezek a karimák szerintm engem megőrjítenének (kivéve játék, ahol nem oda koncentrálsz). Mindegy, egyszer ránézek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. CyberPunk6... Fada
2011.12.24. 10:35
Nem, windowsban nem úgy használod az osztott képernyőt, hogy a böngésződ mondjuk középen ketté van vágva, hanem több asztalod van és a fullscreeenbe tett dolgok csak az egyik monitoron vannak teljes képernyőn a másikon közben tudsz dolgozni. Valóban nézd meg, mert picit másként működik, mint az gondolod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. JackFeryll
2011.12.24. 10:45
A káva nélküli monitorok a nyerők. Amúgy pedig jó a 3 monitor, mert többet látsz és az ilyen árkád játékokban mint pl BF2/3 úgysincs profi szintű célzás/játék mint pl CS-ben, így nincs hátrányod a kávák/ túl nagy felület/ a monitorok különböző síkjai miatt, ami meg nem többjátékos ott csak növeli a játékélményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. kiskoller
2011.12.24. 12:28
Én a saját kétmonitoros rendszeremmel is eszméletlen módon meg vagyok elégedve. Általában a második monitoron nem végzek aktívan munkát, hanem az amolyan informativ kijelző, azon nézem meg milyen a weblap kinézete, azon vannak megnyitva a különböző oldalak a megfelelő információkkal, azon fut a media player vagy ha játszok azon csekkolom a hőmérsékleteket vagy hogy írt e vki rám chat-en. Felbecsülhetetlenül hasznos, és úgy gondolom hogy a hárommonitoros rendszer még rádob erre egy lapáttal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gab78
2011.12.24. 13:05
Kis olvasnivaló: (az órajel emelkedésével emelkedő fogyasztást és hőmérsékleteket érdemes alaposan megvizslatni!)

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/

Kellemes ünnepet mindenkinek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. gery84 gab78
2011.12.24. 13:16
Hát ezt eszméletlenül fel lehet húzni! Majd a giga csinál Over Clock kártyát aztán majd az 1200Mhz fog futni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. sensejke gab78
2011.12.24. 13:53
Az első pár oldalon csak pislogtam, hogy még a gtx480 alatt van a teljesítménye mikor észrevettem, hogy az csak a fogyasztás és a hőmérséklet!
Amúgy nagyon jó kis kártya! Van, hogy a Mars-ot is leelőzi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kockaharco... gery8...
2011.12.24. 14:04
Majd az Asus DirectCU II hűtése, azzal menni fog az 1,4 Ghz!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. sanyix
2011.12.24. 14:06
@piter: ez nem fukarság kérdése. A támogatás nem támogatás, hanem lefizetés. Igazából én 1 milliárd euros birsággal jutalmaznám az ilyen "támogatásokat". Jó hogy nem hívod a nokiás dobozokat is támogatásnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. piter
2011.12.24. 17:25
Dell U2711 UltraSharp LCD IPS 27 WideScren
2560 x 1440
En erre gondoltam bar ez sem 300k csak 200k!Nem tobb monitorra gondoltam hanem egy monitorra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Devio
2011.12.24. 18:50
550€ lesz!! Az kiraly!!
Sikerult kijutni Nemetorszagba es ez itt nem penz erte.
Itt az emberek 1500-2000 euro korul keresnek havonta.
Sajnos csak magyarorszagon van ekkora nincstelenseg!

Kernek egy kis segitseget! Elvesztetem a fonalat a szamozasoknal.A 7970 lesz most a legbrutalisabb ugye? Ez velett elvileg mar csak a 7990 lesz ami ket magos!

Illetve megragadnam az alkalmat es segitseget kernek monitorral kapcsolatban. Kerlek benneteket, hogy olyan ember valaszoljon aki tenyleg ert hozza es ne olyan aki hallotta, hogy milyen jo az xyc monitor!
Szeretnek venni egy 24" monitort.Hasznalata kb 80% jatek! A maradek 20% pedig filmnezes! Az osszeg amit raszanok az kb 500-600€! Samsungot ne is mondjatok! Valamint ne ilyen TV- monitor mert szerintem vagy TV legyen vagy monitor!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. CyberPunk6... Devio
2011.12.24. 19:27
Nem tudom ennyiből kijön-e, de mondjuk az EIZO és MAG monitorok között nézegess.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. stranger Devio
2011.12.24. 19:39
Dell U2711-et kapsz annyiért, játékra felesleges Eizo-t venned. 27 colos, prémium IPS, szóval büntet. TFT Central reviewjét ajánlom, ha tudsz angolul. Ha nem, akkor itt iponon is tesztelték.
Ha pedig mindenáron 24 col kell, ott a kistesója az U2410.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jozsefm gab78
2011.12.24. 20:07
Így látszik ,hogy nem voltak alaptalanok a 6990 közeli teljesítményről szóló pletykák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MaximumGam...
2011.12.25. 11:58
józsef m. Majd 2db OC zot 6970 odaveri
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. I.Jozsef83
2011.12.26. 00:22
Khmmm , lámcsak:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Devio
2011.12.26. 15:19
Stranger! Koszonom szepen az ajanlast! Utanna olvastam, es tetszik!!
Kicsit felek tole hogy nagy lesz kozelrol. Azert mondom hogy kozelrol mert gyulolom a vezetek nelkuli dolgokat! Szoval olyan 1m-es tavolsag.
Kicsit aggaszt, hogy a gyors mozgasoknal elmosodik a kep. Nem vagyok egy vilagbajnok jatekos FPS-ek teren, de azert nem vetem meg a minoseget!
Meg egy valami. Mivel nem ertek hozza igy nem tudom hogy mit takar ez "bemeneti késés". Ez jatek kozben mit ront vagy mibol vesz el?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm I.Joz...
2011.12.26. 15:33
Gratula! Nem semmit megy ráadásul egy 880GHM lapban, mit tenne ezzel egy 990-es..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. piter
2011.12.26. 22:59
Devio ha jol ertem akkor te a valaszidore vagy kivancsi mint pl 5 ms vagy 6ms vagy 2!Ha en is ugye jol tudom akkor minel alacsonyabb annal jobb!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. stranger Devio
2011.12.26. 23:18
Nincs mit, örülök, hogy tetszik.
Ha olyan 80 centiről nézed, már bőven nem lesz nagy, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy túl messziről nem fogod látni a betűket a magas felbontás és nagy pixelsűrűség miatt.

Gyors mozgásoknál valóban mosódik, de ez minimális és minden ilyen fajta monitornál jelen van; jó eséllyel egyáltalán nem fogod észrevenni. TN panelben van esetleg olyan, amelyik szinte nem mosódik, de az ugye TN, szóval én nem javasolnám, pláne nem ennyiért. Úgyhogy ezek miatt ne aggódj, 6ms még bőven jó.

Bemeneti késése közepes, ezt valóban szokni kell. A kép megérkezése és megjelenítése között a TFT monitoroknál egy csöpp idő van jelen, ez volna a bemeneti késés. Néhány játékost ez már valóban zavarhat. A sok elektronika miatt ebben kicsit magasabb az átlagnál. Milliszekundumban mérik a dolgot egyébként, szóval minimális eltérés lesz. Illetve van rajta game mód, amiben csökken olyan 15-20 ms körülire. Iponos tesztben is van erről szó az utolsó oldalon, ajánlom figyelmedbe. [LINK]

Filmezni a wide gamut, 16:9, kontraszt, IPS panel és a méret miatt nagyon kellemes, mondhatni tökéletes. Logouton is van róla egy teszt talán, azt is érdemes elolvasni.

Ha esetleg zavar ez a bemeneti késés dolog, akkor az U2412M egy jó alternatíva lehet, bár az 24 colos és 16:10-es, pár extra dolog nélkül, jóval olcsóbban. Véleményem szerint otthoni kikapcsolódós játékra remek választás az U27, ha kicsit jobban be akarsz "kockulni", akkor meg marad az U24. Kicsit hosszú lett, sry.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Devio
2011.12.27. 07:43
Piter nem arra gondolok!
Stranger tökéletesen leírta amire én kíváncsi voltam!
Nekem egy nem tom milyen ASUS monitorom van 19" TN paneles. Az ég világon semmi bajom sincsen vele.Annyi zavar benne, hogy a fekete nem igazán fekete.Szóval a szinhűsége nem az igazi.
Tényleg köszónóm a leírást és az ajánlást is! Úgy néz ki, hogy belefutok a vételezésbe! A hivatalos oldalán olvastam a szolgáltatásokat, hát az sem utolsó!

Még egy kérdés. Arra nem válaszolt senki. A HD 7970 lesz most a legnagyobb kártya a piacon? Mármint ennél nagyobb már csak a 7990 lesz elvileg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm Devio
2011.12.27. 09:04
Még egy kérdés. Arra nem válaszolt senki. A HD 7970 lesz most a legnagyobb kártya a piacon? Mármint ennél nagyobb már csak a 7990 lesz elvileg.

Nem , csak az újak között, ugyanis a régi szériából egy-két dual magos példány még erősebb,(GTX590, AMD 6990)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. stranger jozse...
2011.12.27. 11:40
Megvan egyébként a 7990 ára, 849 dollár lesz valószínűleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zodiac83
2011.12.27. 13:54
Felbontáson acsarkodóknak egy kis olvasnivaló.

Stimmt?

Tehát igenis a nagy felbontáson való összehasonlítás a mérvadó ezeknél a dögöknél. Pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm stran...
2011.12.27. 14:13
Olvastam, de nekem az csak technológiai demonstráció kategória!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Devio
2011.12.28. 14:17
Koszonom jozsef m.
Hat ahogy elnezem a 7990-et olyanom nem lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm Devio
2011.12.28. 14:32
Sok sikert hozzá!
És várjuk a beszámolókat, no meg egy két friss villanyszámlát..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!