iPon Hírek

Elrajtolt az EVGA folyadékhűtéses GTX 1080-asa

Dátum | 2016. 09. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Újabb modellel gyarapodott a GeForce GTX 1080-as videokártyák kínálata, ugyanis az EVGA piacra dobta kompakt folyadékhűtéssel ellátott termékét, a GeForce GTX 1080 Hybridet, amely nem csak hatékony hűtéssel érkezik, de némi tuningon is átesett.
Az új videokártya alapját az EVGA GTX 1080 Classified ACX 3.0-s modelljének nyomtatott áramköri lapja adja, amely felett ezúttal egy hibrid hűtés teljesít szolgálatot. A GPU által termelt hőt egy kompakt, 120 milliméteres hőleadó radiátorral ellátott, zárt folyadékhűtő szett vezeti el; a memóriachipek és a VRM hűtését pedig 100 milliméteres ventilátorral megtámogatott hűtőbordák végzik. Annak érdekében, hogy a hőelosztás hatékony lehessen, a hátlapra elegáns hűtőlemezt is szereltek.
Mivel az új videokártya a Classified alapjaira épül, így a GPU is ennek megfelelő órajeleken ketyeg: az alap-órajel 1721 MHz-es, a GPU Boost 3.0-s átlag-órajel pedig 1860 MHz-es értéket képvisel. A GPU mellé 8 GB-nyi GDDR5X fedélzeti memória kapcsolódik, természetesen 256-bites memória-adatsínen keresztül, ám tuningra itt nem került sor, így a memóriachipek 10 GHz-es effektív órajelen dolgoznak.
A tápellátásról két darab nyolctűs PCI Express tápkábelen keresztül gondoskodhatunk, a videó kimenetek között pedig szokás szerint ezúttal is három DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0b és egy Dual-Link DVI-D port található. Az EVGA GeForce GTX 1080 Hibryd már kapható kereskedelmi forgalomban, ára pedig 729 dollár. A termékhez extraként 115 dollárnyi értékben virtuális valuta is jár, amit az Epic Games által készített MOBA játékban, a Paragonban költhet el az új videokártya büszke tulajdonosa.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!