iPon Hírek

Elrajtoltak az ADATA HV100-as külső merevlemezei

Dátum | 2014. 11. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ADATA egy friss külső HDD sorozatot készített, amelynek tagjai elegáns, port és szennyeződéseket taszító házzal érkeznek. A HV100-as családban 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os tagokat találunk, amelyek háromféle színben érhetőek el: fehérben, kékeszöldben, illetve feketében. A HDD ház mindhárom esetben homokfúvással kialakított felülettel bír, belsejében pedig kemény védőtok gondoskodik a merevlemez és az adatok védelméről.
Az USB 3.0-s csatolófelületet használó HV100-as külső merevlemezek 2,5 hüvelykes mobil HDD-t alkalmaznak, így helytakarékosak, működtetésük pedig megoldható egyetlen kábel használatával, hiszen nem igényelnek külön külső tápellátást – megelégszenek az USB porton keresztül felvehető áram mennyiségével.
A fedélzeten nem csak kemény tok gondoskodik a HDD védelméről, hanem egy G Shock Sensor is, amely hirtelen mozdulat vagy kisebb ütés hatására aktiválódik: a védelem működéséről piros LED tájékoztatja a felhasználót, majd ahogy elmúlik a veszély, újra a fényes kék LED kezd villogni, jelezve, zavartalanul működhet tovább a rendszer.
Az 500 GB-os és 1 TB-os újdonságok 116 x 79 x 14,9 milliméteres mérettel rendelkeznek, tömegük pedig sorrendben 126 és 152 gramm. A 2 TB-os példány alapterülete megegyezik kisebb társaiéval, ám vastagsága már 20,3 milliméter, tömege pedig 211 gramm. A legújabb külső merevlemezekhez természetesen a HDDtoGO és az OStoGO alkalmazások is elérhetőek, amelyek korábbról már sokak számára ismerősek lehetnek. Előbbivel magunkkal vihetjük különböző dokumentumainkat és "virtuális munkakörnyezetünket", utóbbival pedig hordozható operációs rendszer telepítőt készíthetünk USB-s adattárolónkra.
Az ADATA HV100-as merevlemezei három év garanciával kerülnek az üzletek polcaira, az azonban nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!