iPon Hírek

Elsőre nem tetszett a kiadónak a Battlefield 1

Dátum | 2016. 05. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts alelnöke és fejlesztési vezetője, Patrick Söderlund elárulta, hogy amikor először állt elé a DICE azzal az ötlettel, hogy a következő Battlefield az első világháborúban játszódjon, elutasította az ötletet. "Nem tűnt egyértelműen jó döntésnek. Láttuk, hogy az összes konkurensünk a sci-fi felé megy el, és nekünk is nagy sikereink voltak a modern katonai környezetben. Habár úgy éreztük, hogy változásra szükség van, amikor a csapat előállt az első világháború ötletével, azt rögtön elutasítottam. Elvégre ez a háború a lövészárkokról és a hosszú állóháborúkról volt híres, és nem láttam, hogy ez miként lehet szórakoztató" - mondta Söderlund. A DICE azonban kitartott, és hamarosan a stúdió elő tudott állni egy rövid demóval. "A kitartásuk gyümölcsözőnek bizonyult, ugyanis ez alapján már láttam, hogy ez az irány is jó lehet" - folytatja a főnök. Persze nem csoda, hogy a DICE kitartott: a játék producere, Aleks Grondal elmondta, a stúdión belül többen már legalább tíz éve akarnak játékot készíteni az első világháború alapján. "Úgy éreztük, hogy ez új lehetőségeket teremt nekünk a játékmenetben. Ezen kívül egy újfajta kihívást akartunk magunk elé állítani. Elég sok játékot készítettünk már a modern korszakban, és úgy gondoltuk, hogy az első világháborúval friss élményeket tudunk hozni" - véli Grondal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. Whysper
2016.05.24. 13:53
Én szeretem a BF 3-t Bf 4-t,de ezt kihagyom. Viszont aki szereti ezt a környezetet annak biztos jó lehet. Szóval nekik előre is kellemes játékot kívánok hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kokaip Whysp...
2016.05.24. 14:50
Köszi szépen!

Én is szeretem a BF3-4-et, de ránk fér már egy kis változás. Ha meg mégse jönne be, akkor még mindig ott van a BF4! ))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. noPublicFG kokai...
2016.05.24. 17:02
Ugyan ezt akartam írni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. FaL
2016.05.24. 23:11
Aki ezt a marketing dumát beveszi... na az a tipikus EA/DICE termékek vásárlója

Amikor mást sem hallani mint, hogy a kreatív ötleteket az öltönyösök csírájukban fojtják el és a fejlesztőknek azt kell csinálni, amit a kiadó akar, akkor majd persze az EA (!!!!!) lesz az a hely, ahol odaállnak a fejlesztők egy koncepcióval, amit lelő a fejes, de ők ennek ellenére megcsinálják a demot

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az EA kemény piackutatást végzett és látta, hogy ugyanazt még egyszer nem lehet eladni (á la BF3>BF4), a CoD jobb a futurisztikus agyhalott lövöldében, más koncepció (pl. Vietnam, vagy más kevésbé népszerű setting) az kétséges megtérülésű, de az I. VH-nak épp most van a 100. évfordulója, hát azzal el lehet adni újdonságként. De most komolyan, ez a napnál is világosabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. macman507
2016.05.24. 23:25
Vajon új szintekre fog emelkedni a campelés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. thestock
2016.05.24. 23:30
Kedves Patrik! Úgy álltak elő a kis kópék az ötletükkel hogy egy az egyben le kell koppintani az 1. VH eseményeit? Volt olyan háborús játékotok aminek az volt a vége hogy alá kellett írni a békeszerződést?
Nem értem én ezt... csak egy olyan játékot kéne kreatívan megcsinálni ahol az 1. VH technikai vívmányaival kell harcolni.. vagy tényleg azt gondolta hogy valaki állóháborúsat akar játszani? Harc szempontjából elég vegyes volt ez a korszak. Voltak puskák/pisztolyok,de még lehetett látni kardot,szuronyt, megjelentek a gépek, voltak járművek,de még használtak lovat, elég széles volt a repertoár. Érdekes,kreatív csatákat lehetne csinálni, és az eredeti helyszín kivitelezése meg plusz élményt adhatna.
Nem,csinálnak egy lézeres pew-pew játékot, mert most az a divat. Én személy szerint nem rajongok ezekért...mindenhol dirrdurrpewpew,minden robban, hatalmas puskák LCD hologramos kijelzővel, drónok, hőmakerák, követős rakéták, superman páncél, és sokszor egy nagy káosz az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Akarkinek
2016.05.25. 08:12
A "hőmakerák" kifejezésért szívesen fizetnék jogdíjat, ha használhatnám! :-)

Egyébként helyes meglátás. Némely játéknak egyáltalán nem tett jót a szkifibe fordulás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sensorprim...
2016.05.26. 17:02
márpedig egyetlen jó BF volt és az a 2142
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim thest...
2016.05.26. 17:41
https://ipon.hu/forum/hozzaszolasok/47239/a_twitch_nem_ker_a_hatredbol?limit=50#comment744983
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. SgScorpion Asagr...
2016.05.27. 02:33
Szerintem ez kissé túlzás

Én inkább a gameplay miatt aggódnék... nem tudom hogy fogják megoldani az állóháborúkat.
Háhh el ne higgyük már!

Mivel EA ezért amerkiai lesz a főhős, s egyedül veszi fel a hatalmat a gonosz Németország ellen!
Természetesen csapattársakat csak DLC-ben kapjuk meg, VAGY!! Ha még ma előrendelsz!

Én ezt képzelném el az EA részéről.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. thestock Asagr...
2016.05.27. 06:11
Nem szeretem a háborút,az egyik fő oka az hogy öltönyös csókák kitalálják hogy nekem/nekünk miért is kell ölni...és persze többnyire nem a hazáért! Sorolhatnám még az okokat...
Fel lehet fogni úgy is ezt az egészet amit írtál, viszont akkor vegyük sorra a többit: filmek? hány háborús film van? hány olyan van ahol természetesen az amerikai katonák voltak a jó fiúk, mindenki más rossz? Hány ember van aki rajong a fegyverekért,vagy a haditechnikáért? persze megmagyarázzák azzal hogy őket csak a technikai háttere érdekli, az nem hogy mire is való az az eszköz. És azok az emberek akik pusztán azért utálnak egy embert/embercsoportot mert a VH-ban a saját országával ellentétes érdekeket képviselt? Persze az akkori generáció,és azoknak is az öltönyös csóka mondta meg hogy miért is kell harcolnia.. és a holokauszt? meddig lesz téma? naponta hány ember hal meg Afrikában? az nem számít,mert most történik,vagy mert más a bőrük színe? No de elragadtattam magam, azt akartam kihozni hogy egy ilyen képmutató világban nem érzem magam álszentnek azért mert adott esetben játszok egy játékkal ami az előző évszázad egyik legmeghatározóbb eseményéből ragad ki elemeket. Bár ezzel az erővel minden FPS-t be kéne tiltani, mivel mindegyikben ölsz valami miatt, és ezzel azt is mutatják a játékos felé,hogy erőszakkal el lehet érni a célodat. Így is fel lehet fogni nem? am csinálhatnának olyan játékot is ami inkább lerója tiszteletét az elesettek előtt, bár az igencsak korhatáros megoldás lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim thest...
2016.05.27. 06:38
A többi aspektusa nem igazán érdekel, a jelen topikban. PC játékról van szó, nem filmről, nem az amerikai alkotmány második módosításáról, sem egyéb másról. De most hadd ne írjam le még1x ugyanazt.

Ez az én véleményem, a tied különbözik, nekem mindegy, csak röviden, velősen (ami rám tudod hogy nem túl jellemző) kifejtettem miért preferálom a "lézeres pewpew játékokat" a valós helyzeteket imitálóval szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thestock Asagr...
2016.05.27. 08:31
Világos,nincs is ezzel gond
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomchee Asagr...
2016.05.30. 02:14
Bár részben egyet értek veled, de azért, ilyen alapon ne is csináljanak bármilyen játékot, amiben ölnek... Nem kell ezt ilyen komolyan venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim tomch...
2016.05.30. 02:47
Nem, nincs "ilyen alapon", történelmi háborúról van szó kifejezetten, arra mondtam hogy háborús haszonszerzés játékot csinálni belőle. Teljesen nonszensz ez az érvelési mód, hogy kibővíted valami olyannal az eredeti állítást ami el se hangzott, utána meg a te képzeletbeli bővítéseddel karöltve ítéled el az eredeti állítást.

- Nem szeretem a disznómájat pörköltbe.
- Jó, akkor ennyi erővel legyél vegetáriánus.

Ez mióta számít jó érvelésnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller Asagr...
2016.05.30. 07:41
Én akkor osztanám a véleményedet, ha azért háborúznánk, hogy később tudjunk belőle játékot csinálni.

De amíg háborúk lesznek, függetlenül attól, hogy később készülnek az adott háborút feldolgozó játékok, addig én nem érzem ezt etikátlannak.

Ez olyan, mint amikor az erkölcsi okokból vegán ember mondjuk véletlenül elcsap egy őzet. Ez az ember simán hazaviheti és kisütheti, megeheti az állatot, anélkül, hogy ezzel szembe menne a vegán etikai értékrendjének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim kisko...
2016.05.30. 10:39
Csak míg az őz elütése a véletlen szüleménye, addig a játék megjelentetése mögött konkrét szándék van, tehát szó nincs itt hamis erkölcsről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee Asagr...
2016.05.30. 12:45
Hát az én "képzeletemben" az játszódott le tudod, hogy a háború azért rossz dolog, mert ölnek. Nos az ilyen dolgokból akár közvetetten is hasznot húzni csúnya dolog. Viszont akkor nem az a lényeg, h ölnek benne, hanem csak az, h háború és az emberek meg csak úgy spontán szenvednek benne. Értem én

Most nem értem miért kell itt felháborodva duzzogni, amikor a legkevésbé sem fogalmaztam offenzíven. Veled ellentétben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim tomch...
2016.05.30. 12:59
Pontosan leírtam miért "duzzogtam", mit nem értesz benne? Azt olvasd, arra reagálj, ami oda van írva, és ne adj szavakat a számba, nincs szubkontextus, csak egy konkrét vélemény.

Ha nem a sorok közötti nemlétező többletjelentés vadászatával lennének egyesek elfoglalva a ténylegesen elhangzottak értelmezése helyett, akkor elkerülhető lenne egy csomó vita.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee Asagr...
2016.05.30. 14:13
Meg akkor is, ha nem vennél személyes sértésnek, minden második hozzászólást a fórumon.
De hagyjuk is ennyiben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller Asagr...
2016.05.30. 20:00
De nem jó az összehasonlításod:

Őz elütése - háború

Őz megsütése és elfogyasztása - háborús videójáték.


A lényeg, hogy mind a két szituációban az első esemény nem a második eseményért felelős embertől függ, hanem kvázi spontán megtörtént. Így az első eseményért nem vonható felelősségre az, aki belőle a második eseménnyel hasznot húz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!