iPon Hírek

Eltűnhetnek az érintőkijelzős noteszgépek?

Dátum | 2014. 12. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A DigiTimes iparági informátorokra hivatkozva arról számolt be, hogy hamarosan elbúcsúzhatunk az érintőkijelzővel ellátott klasszikus felépítésű noteszgépektől. A termékek a Windows 8 érkezésével kezdtek elterjedni, ám most úgy tűnik, hamarosan eltűnnek az üzletek polcairól. A források szerint az érintőkijelzővel ellátott noteszgépek iránt olyannyira nincs érdeklődés, hogy konkrétan már rendeléseket sem adnak le rájuk, így ahogy a raktárkészletek kiapadnak, ezek a konfigurációk teljesen eltűnnek majd a piacról. A fenti kijelentés kicsit erősnek tűnik, ugyanis elég valószínűtlen, hogy az informátorok minden gyártóval konzultáltak volna a fura végkövetkeztetés meghozatala előtt, de az tény, hogy a klasszikus notebook dizájnt követő érintőkijelzős notebookok iránt elég csekély a kereslet. A vásárlók ezeket a termékeket igazából nem kérték, és a jelek szerint túl nagy érdeklődést sem mutatnak irántuk. A DigiTimes szerint a noteszgépek gyártói már más területekre fókuszálnak: inkább olcsóbb termékeket próbálnak készíteni, amelyeknél elég nehéz megindokolni az érintő támogatás integrálásából fakadó extra költség jogosságát – vagyis a funkció nem hoz a konyhára annyit, amennyibe kerül.
Természetesen az, hogy klasszikus noteszgépek esetleg nem készülnek majd érintőkijelzővel, még nem jelenti azt, hogy az érintőkijelzős notebookokról teljesen le kéne mondani, hiszen a konvertibilis noteszek, amelyek táblaként és klasszikus noteszgépként egyaránt helytállnak, továbbra is velünk maradnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. somakb
2014.12.03. 11:42
Totális haszontalanság. Sokkal fárasztóbb a képernyőn nyomkolódni, mint a tacspadon, ráadásul miért akarnám összezsírozni a képernyőt? Ha tapicskolni akar valaki, akkor tabot vesz. Főleg úgy, hogy ezek gyakran fényes kijelzőkkel párosodnak, amitől méginkább zavaróak az öles újj és zsírlenyomatok egy noti kijelzőn. A vonzerejük max annyi volt, hogy sajnos gyakran csak így megvehető egy noti ips kijelzővel, hogy az tacsis is.

Ja, meg esetleg a Win8-nak kellene hogy legyen érdemi tacsis programmenyisége... tényleg pusztuljanak, és helyette inkább a tapicskolás felárát az ips kijelzőre költsék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror
2014.12.03. 11:52
Épp a minap néztem az electroworldben, hogy a sok kiállított vacaknak olyan szinten mocskos a képernyője, hogy egy random putri úri környezetnek néz ki ahhoz képest. Nem tudom, ki találta ki ezt az érintős marhaságot, de remélhetőleg gyorsan el lesz felejtve a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zabalint
2014.12.03. 12:24
Én sem sok értelmét látom a tapis laptopnak, jó talán úgy 11 colig még elmegy, de fölötte marhaság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. j.panzer
2014.12.03. 12:50
Nagyon helyes. Ennél elhibázottabb, hasztalanabb funkciót soha nem próbáltak meg ráerőltetni az emberekre.
Tényleg a legnagyobb hülyeség volt, amit az én életemben az IT ipar kiszenvedett magából. SOHA egyetlen forint pluszt nem fizettem volna érintős laptopért. Nem mondom, lehet, hogy van olyan ember, igény, akinek ez kell, szóval gyártsanak csak 1-1 ilyen modellt, de átlagos felhasználásra NULLA értelme van.
Érintőképernyőnek tabletn, tablet/hibrid notin van értelme, sima notin nincs.
Nem tudom, hogy ki volt az az állat, aki frankón elhitte, hogy ez sikeres tömegtermékké fog válni.
Kifejezetten örülök neki, hogy felhagynak végre ezzel a hülyeséggel.
EPIC FAIL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Philo
2014.12.03. 13:24
Hallelujah!

Egy ökörséggel kevesebb.
Azt aki kitalálta hogy normál laptopba érintőkijelzőt rakjanak, arra kötelezném hogy 10 percig tartsa vízszintesen, kinyújtva az egyik karját. Csak egyszer 10 percig...

A konvertibilis gépeknél lehet értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2014.12.03. 13:40
Egyedül akkor van értelme, ha a kijelző elforgatható, és ráhajtható a billentyűzetre, anélkül valóban totálisan semmi értelme nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheEnginee...
2014.12.03. 15:04
A tapi funkciot en sem a laptopon szeretem hasznalni, de az a pozitiv oldala megvolt, hogy IPS volt a megjelenitök java. Nyilvan kenyszerböl a gyartok reszeröl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. j.panzer TheEn...
2014.12.03. 16:58
SZVSZ normálisabb gépeken ez után is az lesz. Sőt annyi előnye is van annak, hogy eltűnik ez a hülyeség, hogy talán átállnak a matt panelra, ami sokkal értelmesebb funkció, mint a tapizhatóság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabest
2014.12.03. 18:13
Én tablet után notebookra visszamenve rendszeresen megpróbálom megbökni a régi képernyőt is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2014.12.03. 21:41
Én mindkettőt használok, de soha nem alakult ki bennem efféle reflex.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2014.12.03. 21:53
Pedig nemelyik gyarto annyira hitt benne,hogy a billentyuzet felett epitettek be a touch padot,mert az erintokepernyo kinyitva azt pont takarta
Ugysem fogjak azt hasznalni,csak az oldschool fanatikusok,meg a Linux felhasznalok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!