iPon Hírek

Eltűnne a mostani Ubisoft a Vivendi-felvásárlással

Dátum | 2016. 11. 28.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Mi is többször írtunk arról, hogy a Vivendi meglehetősen vehemensen a Ubisoft felvásárlására törekszik. Az óriáscég 2015 óta apró részletekben egyre növelte részesedését, így tulajdonképpen az Activision-Blizzard eladása óta ez az első alkalom, hogy erőteljes lépéseket tesz a játékipar irányába. Bár a Ubisoft mindent megpróbál, hogy megakadályozza a „hatalomátvételt”, ez valószínűleg csak idő kérdése, tekintve a Vivendi mögött álló anyagi lehetőségeket. A Ubisoft egyik alelnöke, Anne Blondel-Jouin most a PCGamesN-nek beszélt arról, hogy a függetlenség elvesztése nagyon negatív hatással járna a stúdió által készített játékokra.
Blondel-Jouin szerint a függetlenség és autonómia az utóbbi 30 évben fontos szerepet játszott a Ubisoft sikereiben. Nyilván egy ekkora kiadó nem nevezhető "indie-nek", mint ahogy a legnagyobb sorozatai, az Assassin’s Creed, a Watch Dogs, vagy a Far Cry sem, de ott vannak azok a kisebb, kísérletezőbb, indie-szerűbb alkotások is náluk, mint például a Child of Light vagy a Valiant Hearts, amik annak ellenére kaptak zöld utat, hogy nem várhattak tőlük nagy bevételeket. Blondel-Jouin úgy gondolja, hogy a Vivendi-uralom alatt az ilyen projektek nem születnének meg. A Ubisoft kis függetlenségi háborúja közepette mostanában igyekszik megnyerni a játékosközösség igényeit is: 30 éves születésnapjuk „fedőernyője” alatt néhány hónapja ingyen játékokat osztogatnak, 30 napon át kapunk tőlük valamilyen apróságot és leszámolnak a kötelező DLC-kkel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. bunfi
2016.11.28. 11:54
Watchdogs? Watchdogs 2? Assasins Creed cockupok? The Division 1.0-tól 1.4-ig? Ennél még lehetne szerintük rosszabb??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. noPublicFG bunfi
2016.11.28. 15:00
A the Division-t, a Watchdogs 2-t, és az AC2 trilógiát azért pont megvédeném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leviske bunfi
2016.11.28. 15:07
Kivágott fontosabb AC sztori szálak DLC-ként eladva; Watch_Dogs lineáris sztorival, cső pályával; PG besorolású Far Cry részek... Mindig lehet rosszabb.

Ráadásul, most még van rá esély, hogy a Ubisoft jó útra tér. Több idő a fejlesztésekre, DLC-k felszámolása csak pozitív következményekkel járhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. slayer007 levis...
2016.11.28. 15:10
Nem úgy volt, hogy nem felszámolják a DLCket, csak nem lesz kötelező őket megvenni? Pl karaktereket ugyanúgy meg kell venni ha jól értettem az előző hírt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Avisto slaye...
2016.11.28. 15:54
Kötelező soha semmit nem volt megvenni. Én inkább úgy értelmezem ezt a dolgot hogy a Mass Effect 3 From Ashes dlcje stílustól (ami erősen kivágott tartalom érzetét keltette) elmozdulnak a Dishonored Knife of Dunwall dlcje felé (ami egy anélkül is teljes játékhoz adott hozzá még valami plusz tartalmat).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ashface
2016.11.28. 17:12
Kb. az AC IV: Black Flag ota nem adtak ki normalis jatekot. Egye fene, meg a Szivarvanyos hatos egesz jo, de minden mas igencsak nagy teljesitmenyu benzinmotoros kertiszerszamnak volt beharangozva 'sztan nem lett beloluk csak egy rozsdas kapa mire a kezunkbe fogtuk oket.

Kapkodnak, sorra kurjak el a jobbnal jobb igeretekkel kecsegteto cimeket, mar erzodik evek ota hogy nem megy rendben a hazuk tajan par dolog. Persze, hogy vinnyognak a Vivendire, oda volna a fuggetlenseguk, de tenyleg nagy kar volna a jelenlegi Ubiert ami kiemelkedo jatekot nem adott ki, csak turheto cimeket mar x eve?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerub88
2016.11.28. 19:26
Dlc leszámolás? Na persze. Látta valaki a Watch dogs 2 előrendelői verzióit? Excel táblázat kell hozzá h átlásd.

Általában sajnálom ha haosnló csapatok elvesztik a függetlenségüket, de a Ubisoftért egy könnycsepet sem fogok elmorzsolni.

Most takaróznak a kis "indie projectjeikkel" de én még emlékszem hogyan ölték meg anno a Beyond Good and Evil első részét.

A Division volt az utolsó játékuk amire be tudtak palizni. Azon nagyon látszott hogy a fejlesztőknél jó volt az irány, csak aztán a kiadó (Ubi) kicsit eltérítette a projectet. Gondolom nem véletlen, hogy a lead designer és több prominens figura már rég le is lépett onnét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2016.11.28. 21:29
Mostanában nagyon tolja az Ubisoft, be akarják bizonyítani, hogy minden rendben van, mert akkor a többi befeketető örül és nem akarnának változást a döntéshozók és tulajok körében, de ahogy elnézem rájuk dől ez a DLC kártyavár. Külön poén, hogy fizettek, hogy a Far Cry Primal ne kerüljön ki netre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Praston
2016.11.28. 22:39
Ahogy kiadták az R6: Siege és a The Divison játékukat, az valóban katasztrófa volt, de rengeteget tettek a hibák kijavításáért és a játékélmény növeléséért. Nem mondom, hogy most tökéletes, de ég és föld ahoz képest amilyen volt. Persze igazuk van azoknak akik azt mondják, hogy eleve nem kellene trágya állapotban kiadni a játékokat, de legalább törődnek velük és látszik a változás, mert valjuk be, nem minden kiadó foglalkozik a játékával manapság, pl: DayZ. DLC oldalról pedig a Siege modelje nagyon jó, mivel anélkül is tudod élvezni a teljes játékot és dlc operátorokat, hogy megvennéd a season pass-t, így a tábor nincs ketté választva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!