iPon Hírek

Eltűnt az Nvidia frissítés az Apple oldaláról

Dátum | 2009. 01. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Néhány nappal ezelőtt adott ki egy frissítést az Apple, amely az Nvidia videó vezérlővel ellátott Mac konfigurációkkal kapcsolatos különböző hibákat hivatott kijavítani. A frissítés két különálló problémára kínált orvosságot: az egyik a MacBook, MacBook Air és MacBook Pro konfigurációkat érinteti, míg a másik a 7300 GT-vel szerelt Mac pro és iMac gépek esetében volt jelen.


Az új frissítés az integrált Nvidia videó vezérlővel ellátott noteszgépeknél Mini DisplayPort-ról Dual-Link DVI csatlakozóra átalakító adapter használatakor jelentkező hibákat orvosolta, így megszűntette a külső monitor vibrálását, az egérmutató mozgásával kapcsolatos problémákat (késés, ugrálás), illetve javította a HD videók lejátszását is a 7300 GT-vel ellátott  Mac Pro és régebbi 24 hüvelykes iMac konfigurációk esetében. A fent említett problémák egy részét sajnos csak papíron orvosolta az Apple által kiadott 2009-es frissítés, ugyanis a különböző fórumokon gyorsan gyűlni kezdtek az újabb hibák, amelyeket a MacBook/Pro/Air tulajdonosok az update számlájára írtak. Az Apple ezt látva, két nappal a szoftver kiadása után vissza is vonta azt: az Nvidia Graphics Update 2009 eltűnt a letöltések közül.

A fórumokon panaszkodó felhasználók, akik mind-mind letöltötték és alkalmazták a szóban forgó fájlt, arról számoltak be, hogy az újdonság sok esetben egyáltalán nem javított, inkább rontott a helyzeten. A CNET információi szerint a továbbra is fennálló hiba az október folyamán frissített MacBook, MacBook Pro és MacBook Air konfigurációkat érinti. A források szerint mindössze akkor jelentkeznek a bugok (villogó külső monitor), ha a rendszerek az integrált videó vezérlőt használják. Az Apple remélhetőleg hamarosan reagál a problémára, ahogy ez megtörténik, beszámolunk róla.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.30. 15:23
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!