iPon Hírek

Elűzték a Google fotósát egy angol faluból

Dátum | 2009. 04. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Egy betöréssorozat nyomán Broughton lakossága olyannyira gyanakvóvá vált, hogy még a Google Street View fényképezőkocsiját is egyesült erővel zavarták el a környékükről, mondván hogy a fényképezgetéssel ők is a betörőket segítik.


A helybeliek haragja annyiból persze érthető, hogy valóban egy szép környékről van szó, előkelő házakkal, tehát a betörő(k)nek kínál is lehetőségeket szép számmal; a lakosok már jó ideje állandó lesben álltak az elkövető(k) iránt, és amint felbukkant a Google fényképezője, nyomban akcióba is léptek.

Pillanatok alatt valóságos élőlánc (bár, a valóságnak talán jobban megfelelne a "feldühödött tömeg" kifejezés) szerveződött, feltartóztatták az autót, és alaposan lehordták a vezetőt, hogy mégis mit képzel, miféle szemtelen magánlaksértést követ el ő ott épp?!

Sérelmezték azt is, hogy a fényképezéshez senki nem kérte a beleegyezésüket, de még sokkal inkább azt, hogy a fényképezéssel "komoly segítséget nyújtanak a bűnözőknek". Kihívták a rendőrséget is, és nem is engedték tovább az autót - csak visszafelé.

Láthatólag tehát egy fehér folt mindenképp lesz a Google Street View angliai részlegében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. pluto
2009.04.03. 19:36
A tulkok, ezzel sokkal jobban felhívták magukra a figyelmet. Hiába, a gondolkozás nem mindenkinek jön össze...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. PCG
2009.04.03. 20:17
Bár nincs kétszáz milliós házam Broughton-ban, én azért megértem őket; mert ugye szép és jó, hogy stírölhetjük az utcákat, házakat, de ennek is fennáll a veszélye...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. jadam92
2009.04.03. 20:31
azé olyan jó képet nem adnak hogy láthassuk a zárak típusát hogy milyen kulcs passzol -e bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Hunsziszi
2009.04.03. 21:27
Szerintem ha valaki be akar törni a házunkba akkor azt nem találomra választja ki (legalábbis akkor nagyon amatőr kell hogy legyen) szemügyre veszi előtte, vagy személyesen, vagy a googlin vagy máshogy meg azt is tudja mikor menjen mikor nincsenek itthon a szomszédok, szóval ok hogy a google segíthet a betörőknek, de kb olyan mértékban mintha az ember 1 kép alapján akarna használt autót venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. gebana
2009.04.03. 23:03
a hülyeség határtalan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. gomba001
2009.04.04. 09:40
hát nemtudom, 1 láncbetörést irányító bűnöző csapat, nagyon kétlem hogy a Google Street View -et használja megfigyelésre...

másrészt azt sem hiszem hogy a google nem kér engedély a fotózásra, biztosan kaptak, maximum nem a lakosoktól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zoo8800
2009.04.04. 09:46
mindig is voltak, most is vannak, és lesznek is gyagyás emberek a világon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. ossyni
2009.04.04. 10:29
Mivel gondolom ti panelban laktok nagyrészt, vagy kissebb kertesházban falucskában, és nem vagytok olyan mentalitásúak attól még a betörés, lopás mit tény jelen van a szomszéd faluban.
Kis falvakban a lopás nyugaton az olyan ritka mint a fehér holló, így joggal kételkedhatnek az emberek, vajon miért pont a google megjelenésével egyidőben történtek lopások...

Ha nektek lenne ott egy szép kis házikó, akkor ti is félnétek a betörőktöl, hiszen a streetviewel azért szépen fel lehet deríteni az ottani lakosok anyagi állapotát.
És ha már előkelő házakról van szó, egy angliai helyen ne egy kis itteni házra gondoljatok, hanem 2-3 szintes kissebb kastélyokat!
Nyilván nem üres szobákkal vannak tele.

Lásd 8ker- rózsadomb

vajon hova megy a betörő?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. systexas
2009.04.04. 13:17
ez akkor is baromság
nem fogok azért elmenni angliába, vagy hova, mert a google-be azt láttam h szép nagy a ház...
általában a környékbeliek lopnak és nem hiszem, hogy nekik kéne bármi is
ha a burzsujok annnyira , akkor kamerázzák be a házat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pluto
2009.04.04. 13:24
Hát 100%-ig biztos lehetesz abban Ossyni hogy nem így derítik fel a betörők a helyeket. Meg gondolom ilyen helyeken jobb az őrzés is pl. riasztóberendezések.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ossyni
2009.04.04. 14:39
Systexas,te vagy a legnagyobb b_r_m akivel valaha fórumoztam.

Gondolkotzzatok már egy kicsit.
Mire való az agy?

Ki mondta, hogy Te vagy a Magyarok mennek oda lopni?
Egy-két várossal alrébb gyakorlatilag 100-200 km-en belüli bűnüldözés.Itt is gyakori az országszerte járó tolvajok, tolvajbandák!

Riasztó?
Egy olyan társadalomba mint ott, a kis falukban NINCS ilyen jellegű bűnözés!!!-Tehát joggal teszem fel a kérdést,minek a riasztó???


pluto

A google street view lehetőséget ad, a bűnözőknek, hogy fel se kelljen deríteni a terepet, azaz faluról falura járni mertszinte 1 kattintással-azonnal látja milyen házak, milyen életkörülmények uralkodnak egy adott helyen, onnanstól kezdve már lehet konkrét elképzelése is a betörőknek.

Amúgy meg fordítva az ellenérvem:
-bizonyára jogtalanul aggódnak az ottlakók, hiszen nincs mitől félni,minden házra 1 rendör jut, nincs gazdasági válság ott sem, nincsennek tömeges elbocsájtások-ebből következik, hogy a bűnözés nem növekszik!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Multitask
2009.04.04. 15:08
Sokszor nem jár együtt az ész a pénzzel. Vegyen kutyát, vagy önvédelmi fegyvert az aki fél a betöréstől, aztán lőjje/haraptassa arcba, aki bejön.
(Vagy egy két jól elhelyezett medvecsapda is csodákra képes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. systexas
2009.04.04. 16:14
te hülye vagy....
ha akkor vegyenek riasztot meg kamerát

ossyni:
te montad ez elözö bekezdésedben, hogy országjáró tolvaj bandák vannak, utána mondod hogy nincs bűnözés, minek riasztó
csak én érzek ellentmondást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ossyni
2009.04.04. 21:17
systexas

Bizony van ellentmondás.
De ezt tapasztaltam.
Városokban van bűnözés, kissebb falvakban nincs.
Ez pedig eléggé adhat indokot a betörőknek, egy kis vidéki kiruccanásra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. StevyXIX
2009.04.04. 21:47
Attól függ milyen az a falu, van amelyikbe tényleg nincs bűnözés máshol meg igen is van, nyilván nem mérhető egy nagyvároshoz, de van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. systexas
2009.04.05. 09:19
én egy kis faluban lakok, de itt egy bizonyos kissebségi réteg rendszeresen betör a házakhoz, eltöri a pincéket
nemrég volt itt a postarablás, ahol ebböl a bizonyos rétegböl származó helybeli rabló a vendéget nézte a postásnak, és töle követelte a pénzt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. charpy
2009.04.05. 23:32
Közterülten fényképezett... Mi ebbe a jogsértő??? Ja meg van! Az, hogy korlátozták szabadság jogát és nem engedték tovább! Éppenséggel a fényképész perelhetne! Semmiképp sem fordítva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ossyni
2009.04.06. 00:43
flameKing

Totál kész vagytok, már erre nem tudok mit mondani....
Ha neked lenne egy 150-200nm2-es házad, na ne mond már, hogy nem féltenéd!A házad előtt egy kissebbfajta luxusautóval amit éppen a streetview nagyban fotóz, ne mond, hogy ebből te nem következtetnél valamire...
A streetview tökéletes arra, hogy VIRTUÁLISan kikeressen a betörő egy szép házat.Hányszor írjam még le!!!-IGEN IS JOGOS A FÉLELEM!!!!!!!!!!!!!
Nem kell utazgatni, nem kell keresgélni gazdag emberek házát, egyszerűen a gép előtt kinézi, sőt az útvonal tervezővel megtervezi az utat, majd megcsinálhatja a menekülő utat is!
Miért szerinted streetview nélkül, hogy csinálják?
-csak úgy, hogy járkál városról városra faluról falura és kinézi a megfelelő házat.De most időt és energiát, benzint spórol meg!
Most nem kell kocsikázni végigcsinálni, kinéz 5 házat, már egyből odamegy felméri a terepet és már következő alkalommal megüti a nagy melót ennyi!

És ha már annyira nézitek az agysorvasztó kereskedelmi műsorokat akkor olyat is látnotok kellett volna, hogy a "hivatásos" betörőnek mindegy milyen zár kerül elé az egyiket fél perc alatt nyitja ki a másikat majdnem egy perc alatt!De 2-3 perc alaltt bent van szinte bármilyen ajtón,ami persze nem speciális ajtó.
És ugyan minek lenne speciális ajtó, hiszen a bűnözés mint ahogy írtam nincs, vagy legalábbis annyira alacsony, (mivel nincs kissebbség mint itt
és magasabb az életszinvonal)hogy úgy mint itt sok kis falura jut egy rendörörs, az emberek sokkal békésebben, élnek!

Amúgy az a riport a tv2-őn szerintem a magyarországi helyzetről szólt hiszen itt van elterjedve ez a ERŐSZAKOS-BETÖRÉSES-RABLÁSI forma itt pedig az angliai BETÖRÉSI konfliktusról van szó!


Flameking, megjegyezném csak nehogy jónapot urammal köszönj, ok?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. charpy
2009.04.06. 11:04
Szép autónak a garázsban a helye... A postaládának meg nem kell aranyból lennie gyémánt hímzéssel és akkor nem lesz kirívó a többi közül egy gazdag negyedben...

Aki járt Normafa környékén az tudja jól mennyi gazdag ház van itt Magyarországon is. Nem elegendő egy internetes kép ahhoz, hogy felmérje a terepet a betörő. Messzire meg amúgy sem mennek el, általában a környékbeliek követik el a bűncselekményeket... Leülnek pl. játszótéren és minden nap azt nézik, hogy melyik háznál mekkora a forgalom, mik a lehetőségek...

Zárat lehetséges, hogy kinyitják, de a riasztó rendszerekből már annyira komolyak vannak, hogy a profik sem tudják maradéktalanul hatástalanítani! Szóval aki félti az értékét az védje meg, de ne a fényképész terrorizálásával, mert az önmagában is jogsértő cselekedet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomyhardve...
2009.04.06. 12:38
ossyni
Úgy, ahogy mondod: a betörő kinézi magának az Aguena Street 82-n lévő házat, odamegy holnap délután 3 órkaor, a csenget, tulaj szépen beengedi, és meglopja. Vagy nincs otthon senki (kicsi rá az esély, de legyen), erre olyan védelmi mechanizmusokkal találja szemben magát, hogy ihajj.

Te vagy a legnagyobb noob akivel eddig valaha találkoztam. A hozzászólásaidból látszik hogy halvány lila gőzöd sincs a témáról, csak azt mondod amiről úgy hiszed hogy valós. Hihetetlen, hogy nem érted már meg amit akarnak mondani azok, akiket nagy mellényel ugatsz le, közben meg csak a saját tizenéves fejedet égeted: NEM ezek alapján fog egy betörő betörni bárhová is! A betörést MINDEN esetben terepszemle előzi meg, hogy ne legyenek otthon a lakók, hogy felkészülhessenek a riasztók/zárak hatástalanítására! Ebből mit mutat meg a Streetview, kedves okoskodó b_r_m (látom a moderátorok ezt nem moderálták nálad)? Érted a lényeget?! TEREPSZEMLE KELL, kedves veterán betörős kolléga! A tulaj szokásait kell MEGFIGYELNI! Ebből mit mutat meg a Google Streetview? Annyit, amennyi az eszed, semmit. Látszik, gőzöd sincs a zárfeltörésről, csak a tizenéves szád jár (thx. flameKing a frappáns megfogalmazásért). A célpont pedig MINDIG a leggyengébb láncszem lesz! Ezt hogy mutatja meg a Google Streetview? Sehogy! Innentől kezdve beszélgethetünk, hogy megy a zárfeltörés. Gondolom szakavatott rendőrkollega vagy, aki erre specializálódott. Vagy nem, hanem én? Ja, az más!

Arról az agysorvasztó műsorról pedig annyit, hogy ha megnézted volna máris ezerszer okosabb lennél a témában.

Ha nekem lenne egy 150-200 m^2-es házam, a legtöbb védelmi eszközt bevetném a tulajdonom védelme érdekében. Felfogtad az általános iskolás b_r_m fejeddel, vagy ragozzuk tovább? Tudom hogy még nem lesz neked önálló egzisztenciád, mert még hátra van a középsuli, de csak jelzem ezeket a dolgokat.


charpy
kössz, nagyon jól megfogalmaztad a lényeget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ossyni
2009.04.06. 19:37
Hát emberek én erre csak azt tudom mondani, hogy nagyon örülök, hogy Ti ennyire jóhiszeműek vagytok!
Annyi mindent le lehet szűrni a googléval, hogy félelmetes.
Pl:kieső ház ami nincs szem előtt.
Simán látszik, de angliában nincs rács az ablakon.Kerítés van,e vagy magass sövény ami takar... 1000 dolog amit simán kinézel FOLYTASSAM?De ez csak a felmérés előtti érdeklődés!Ez nem csak angliára értendő, hanem a világ bármely pontján ahol van ez a utcafotó rendszer.


Emberek vegyétek már elő a rossz indulatodat egy kicsit!!!!!!!!
EZ PONTOSAN EGY TEREPSZEMLE!Nem autózik oda és kérdezi a helybélit, ez gazdag negyed?!
Nem kell falurol-falura járálnia a betörőnek milliomos negyedeket keresgélni, mert ott a streetview!Lazán leszűri az ottlakók anyagi állapotát, hogy egy ""átlagos"negyedben van éppen vagy egy milliomos negyedben!

ÉS EZ A LÉNYEG HA NEM FOGNÁTOK FEL!

Riasztót szerelni -NEM TUJÁTOK MIRŐL BESZÉLEK!

De ezzel kapcsolatban had meséljek 3 rövid sztorit csak, hogy érezzétek az ottani mentalitást és életszinvonalat, hogy miről beszélek, hogy ugyan mitől miért félnének az emberek.

-Kollégám mesélte kint volt melózni kb5-7 éve..Valami kissebb falu pályaudvarától nem messze egy utcában valaki elhagyta az óráját.Mint utóbb kiderült valami drága aranyóra volt.Szóval...
Hát ő mint jó Magyar észrevette, és sasolt, hogy mi legyen.Persze egyből fájt a foga rá, meg kéne nézni mi is az stb...
Kb-10 ember ment el mellette, akik észrevették, de nem hajoltak le érte!
Majd valaki lehajolt megnézte és felakasztotta egy ablak párkányára és tovább ment.A kolléga odament megnézte, de nem vitte el!
Értitek ezt, MAGYAR ember hogyan értheti, hogy egy 100-200-vagy több ezer értékű ékszert otthagy...

Vagy igaz az nem angliában történt hanem ha jól tudom Svájcban de az itteni rádióban is benne volt akkora közfelháborodás történt.
A néger kolbászt lopott egy áruházban, és az eladó észrevette
rendört hívtak mire tisztázódott az ügy, hogy az embernek annyi pénze sincs, hogy enni tudjon.Erre tele szatyor kajával elengedték, de a közfelháborodást az okozta, hogy nincs pénze enni!!!!!Nem tudják felfogni és megérteni az ottani ember, hogy nincs pénze kajára!

3.Ez most történt egy hete sem.
Eladósodott családnak ki kellett volna költözni egy jogtalanul árverésre bocsájtott hitellel terhelt házukból.Majd lement a svájci tv-ben az esetük.
Tömegével segítettek volna a családon, sőt milliós ingyen hiteleket ajánlottak fel a családnak,gyakorlatilag olyan hosszútávra ahogyan ők fizetni tudják, de végül is nem fogadtak el.

Ez a nyugat európai mentalitás, ami nekünk csóró magyarokanak bizony nehéz megérteni, hiszen az itteni életszinvonal más társadalmi értékekeket
hoz ki magából.
És ha egy angliai faluban megszaporodik a betörések száma, az igen csak furcsa lehet, főleg ha az a G.S.V-előtt ezt nem tapasztalták!

tomyhardver-én sem tudom hány éves vagy te se feszegesd a témát mert belebuksz!

ja a 3-as sztorihoz-magyar család volt a szenvedő fél!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomyhardve...
2009.04.06. 20:40
Ember, ezeknek a közhely-történeteknek (mert ezeket kívülről fújja mindenki) mi közük a Streetview-hoz? Még egyszer, és utoljára mondom: a Google Streetview fotói alapján NEM LEHET ÉPKÉZLÁB BETÖRÉST MEGSZERVEZNI! Ha ezt nem bírod megérteni (ahogy ezek az angolok sem tudták), csak sajnálni tudlak. A betörők hidd el csak és kizárólag SAJÁT terepszemle és hosszú készülődés után lépik meg az akciót, éspedig:
1) miután kiismerték a tulajt és a környéket (kotnyeles szomszéd meghiúsíthatja az akciót),
2) miután felderítették a (kívülről láthat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.04.06. 21:50
Én szerintem minden logikusat leírtam, nem védem sem az ott lakókat sem pedig a googlét.Ha valahol megszaporodnak a betörések, ott ahol azelőtt nem volt jellemző, annak OKA van.Ezt az ott lakók összefüggésbe hozzák a a googléval.Namost Te biztosan jobban tudod az ottani helyzetet, végül is csak utcákat látunk mást nem mint a gta-ba, textúrákkal meg műfákkal...Biztos nem egy olyan környéken laksz, és ezzel utalok az anyagi helyzetedre házatok kinézetére,autótokra, akinek van félteni valója.(zárójelben én sem)És ha itt fotóznának nállunk nem érdekelne, mert nem vagyok gazdag, ez nem egy miliomos negyed, csak magyar átlagos házak vannak.

Hogyan nem tudod összefüggésbe hozni a sok nagy házakat a sok pénzel, nagy értéktárgyakkal?
Csak azt nem értem, hogy miért tartod elképzelhetetlennek és mindenki más is azt, hogy egy betörő terepszemlére használná a G.S.V.-t.
Élő fotót mutat a helyről.Nem neten keresztül fog lopni , de kinézni egy szép nagy házat a netről gyorsabb mint elmenni randomra faluról-falura és keresgélni egyet kettőt! SOKKAL GYORSABB!!!
Ha kinézte utánna megy oda felmérni a valódi körülményeket!
Lehet, hogy a ház üres, de akkor is gyorsabban nézte meg mint ha kocsival kolbászolna utcákon órákig.

Nincs mit mondani, ha nem látod be nem kell, én sem fogom betörés felmérésre használni a googlemapot, DE nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy lehetnek olyan emberek akik ilyen célra használják a g.Mapot, hiszen viszonylag nagy felbontásban térképpel mindennel segítséget nyújt akár rossz indulatú felhasználásra is!-lásd valami csak van ha félnek az emberek...

A közhelyes dolgok pedig ha figyeltél volna,közötte van a soroknak mit akarnak mondani, mitől olyan furcsa egy angliai faluban a betöréses lopás!

Témát zárom, igazából értelems hozzászólást ellenben nem kaptam senkitől, csak hogy -hát nem látszik azon semmi-
De egy betörő pont annyit lát amennyit neki elegendő, hogy megnézze élőben milyen is az a ház/környék!

Részemről nincs több hsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!