iPon Hírek

Elvált a Motorola és a Google Kínában

Dátum | 2010. 03. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A lépés felerősítette az azzal kapcsolatos aggályokat, hogy a Google makacskodása a kormányzati cenzúra elutasítására alááshatja kapcsolatait helyi üzleti partnereivel is - írta a Bloomberg.

A China Unicom, az ország második számú mobilcége még szerdán jelentette be, hogy nem használja tovább a keresőt a mobilján.

A Google döntése, amellyel megszüntette a kínai szolgáltatás cenzúráját, felerősítette azon spekulációkat, melyek szerint a hirdetők átvándorolhatnak más, rivális cégekhez, mint például a feltörekvő Baiduhoz.

A Google térvesztésének nagy nyertesei a Baidu, a Tecent Holdings és a Sohu.com lehetnek.

A Google 2007-ben mobil- és internetszolgáltatás beindítására kötött szerződést a China Mobile-lal, és a Sinával, az ország harmadik leglátogatottabb honlapjával is partnerségre lépett.

A Google kínai partnereinek át kell tekinteniük kapcsolatukat az amerikai szolgáltatóval, hiszen a cég internet-szolgáltatói licensze megújításra vár - mondta Fang Meiquin, a BDA China telekommunikációs cég munkatársa.

Minden internetszolgáltatónak meg kell hosszabítani licensz szerződését márciusban, amelyet a kínai Ipari és Informácia-technológiai Minisztérium fog végezni.

A Google januárban közölte, hogy meghatározatlan időre elhalasztja két készüléke piacra vitelét, miután az internetes cenzúra miatt Kínából való kivonulásának lehetőségét is felvetette.

Az egyesült államokbeli Daddy Group, a világ legnagyobb domain név regisztrálója ugyancsak szerdán közölte, hogy nem ajánl több oldalidentitást, arra hivatkozva, hogy a kínai kormány egyre erőteljesebben kémkedik polgárai után.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2010.03.25. 19:08
attól hogy nem az lesz az alapértelmezett kereső (gondolom bing lesz a maga pocsék keresési pontosságával) 99%-uk a felhasználóknak még így is a google-t fogja használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sediqwe
2010.03.25. 22:01
Attól hogy buta vagy, még a google is azt mondja rád
Alig érte el a kereső a megszokott arányának a 10% át a CH ban.
Valamelyik hír pont erről szól, hogy bár kivonult, senki nem vette észre, mert mindenki a másik keresőt használja/ta
Ha .CH ról jövő google irányába történő keresési kérések nemes egyszerüséggel máshova van irányítva, akkor nem a google lesz a 99% hanem a 0 %
Néha a híreket összeköthetnéd...ha nem is agyban, hanem fejben PPP
vagy még mindig write only?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!