iPon Hírek

"Energiabetakarítást" tervez az Intel mobil eszközökhöz

Dátum | 2008. 12. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes új megoldásokat tervez az Intel a különböző hordozható készülékek "öntöltővé" tételére, valamint ezzel együtt természetesen a környezeti terhelés csökkentésére - amint arról tegnapelőtt beszámoltak egy San Francisco-i konferencián.

Justin Rattner, a cég technikai vezérigazgatójának elmondása szerint több lehetőség is kínálkozik a mobil eszközök hibrid energia-architektúrával való felszerelésére - és ezáltal az ingyenes, megújuló energiaforrások megcsapolására.


Termelhető például energia a fényből és a hőből, valamint a mozgásból (még például egy Blackberry golyójának forgatásából is) - és természetesen ez az energia vezeték nélkül is továbbítható. Ott persze még nem tart a dolog, hogy e források pusztán önmagukban, folyamatosan működtessék a készülékeinket, viszont az akkumulátorok üzemideje már így is jelentősen megnyújtható, ritkábban kell majd újratölteni.

Ami a hangot illeti - ami például mobilok esetében igen jól jönne, hogy a beszédünkkel is töltjük a készüléket -, Rattner azt mondta, hogy korábban foglalkoztak ugyan ezzel a lehetőséggel, de jelenleg nem kutatják aktívan.

Azzal azonban bíztatott mindenkit, hogy az energiabetakarítás e környezetbarát módjaira már nem kell sokat várnunk, mivel azok akár két éven belül is felbukkanhatnak a különböző kereskedelmi forgalomba kerülő készülékekben, amennyiben valóban kellően hatékonynak bizonyulnak. Ámen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások