iPon Hírek

Energiaforgalmazóvá válik a Google

Dátum | 2010. 01. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A világ legnépszerűbb internetes keresőjét működtető Google Inc. leányvállalatán, a Google Energy LLC-n keresztül energiakereskedői engedélyért folyamodott az Egyesült Államok szövetségi energiaszabályozási felügyeletéhez (FERC). Ha megkapja a felhatalmazást, akkor úgy tevékenykedhet, mint egy energiaszolgáltató - önállóan adhat-vehet elektromos áramot a szabadpiacon. A Google nem közli, hány adatközpontot üzemeltet, ám becslések szerint ezek ellátása összesen 30-50 megawatt energiatermelő kapacitást köt le, ami megfelel egy komolyabb elektromos erőmű teljesítményének. A társaság 2007-ben jelentette be, hogy teljes egészében át akar térni a zöld energia felhasználására, ennek jegyében például 1,6 megawatt kapacitású napelemrendszerrel fedte le főhadiszállását és megpróbálja alternatív forrásból származó árammal üzemeltetni létesítményeit. A FERC-engedély birtokában a közvetlen árampiaci szerepvállalás mellett bekapcsolódhatnának a szén-dioxid-kvóták adásvételébe és az energia-nagykereskedelembe. Mivel a Google nem termel jelentős mennyiségű áramot, számíthat az energiapiaci verseny felett őrködő FERC jóindulatára. A Microsoft és az Intel a Google-éhoz hasonló terveket dédelget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. YuGabe
2010.01.10. 23:31
Ez már szerintem egyszer volt hír itt, vagy egy hete.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pjszilard
2010.01.11. 03:33
szén-dioxid-kvóták adásvétele ???

Letoltheto pdf-ben a NASA elemzeseinek eredmenye, roviden:

sok napfolt meleg, keves napfolt hideg. Bizonyitas is hasonloan egyszeru:

regen is meleg volt amikor sok volt, es hideg amikor keves.

A CO2 valtozas mindig kovetkezmegy volt es nem ok.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. djshootah
2010.01.11. 06:38
Az ilyen CO2 hisztiknel elfelejtik, hogy a CO2 nagy reszet az elolenyek termelik...Pl fak...Az O2 tobbseget pedig nem a fak, hanem a tengeri mikroorganizmusok.. Csak hat az emberek tobbsege a TV-nek hisz, nem annak aki ert is hozza vmicsket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. louis0328
2010.01.11. 08:22
shootah: igaz hogy a tengeri mikroorganizmusok termelik a bolygón az O2-t 60-70%-ban, de a többi 30%-al mi lesz? Nos igen azok a fák, amik egyre fogynak ahogy az esőerdőket vágják ki... naponta több hektárt is. Az élőlények által termelt CO2 minimális befolyásoló tényező.... ezt a mennyiséget a növények pontosan visszaalakítják O2-nek. Amit még említettél, a TV, sajnos annak hisznek az emberek... és a TV-sek nem azokat kérdezik akik értenek hozzá.[b][/b
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gebana
2010.01.11. 08:39
pjszilard: napfolt ide, napfolt oda, a szag, ami a városokban van és az ami az asztmát okozza azért eléggé jó lenne, ha csökkenne. mondjuk ha már csak a felére redukálódna, már megváltozna a világ.

bár olyat is hallottam, hogy ha nem lenne ez az üvegházhatásos dolog, akkor már kezdene csökkenni a bolygó hőmérséklete. de passz, annyimindent hallunk, hogy.... mindenki azt képzel amit akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mestervivo
2010.01.11. 09:10
djshootah: kihagyhatatlan ziccer, akkora esztelenség, amit írsz. Méghogy a fák termelnek CO2-t? Akkor az asszimilációval mi a helyzet ember?Nappal O2-t termel és csak éjjel fordított a folyamat.Ez pedig arányaiban magasan O2 termelő folyamat. Viszont a fák sokkal jelentősebb szerepet játszanak a CO2 abszorpcióban, mint az O2 termelésben.Röviden ennyi... Biológiából egyes, leülhetsz, fiam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. YuGabe
2010.01.11. 11:35
Az autók és egyéb berendezések által kibocsátott CO2 szint már rég "felére" csökkent (kérdem én, minek a felére ugye?). Nem tudom feltűnt-e, hogy régen amikor elmentél egy autó mögött, ha mondjuk a zebrán mentél át és neki is zöld volt vagy bármi, akkor k... nagy füstfelhőbe keveredtél.
Ma már igazán megpislogod azt az autót, aminek gyakorlatilag látod vagy érzed, ha a kipufogójából füst jön.
Szmogriadó is elég régen volt (tavaly asszem nem is volt). Az meg hogy "ha az üvegházhatás nem lenne" mi a picsa? Ha nem lenne, akkor rég megpusztult volna a Föld.
Plusz én is tudom, hogy a szárazföldi zöld növények/élőlények nagy része nappal CO2-t szív el, O2-t dob ki, éjjel meg fordított a folyamat, de nem tudom milyen arányban van ez így. Sejtem, hogy több O2-t termelnek, mint szívnak el.
Ezen felül azért a GP szerintem elmehet a hülyébe. Szegény esőerdők (ahonnan a nagyon félelmetes vírusok is származnak meg halálos betegséges) kiírtása nagyon fájdalmas folyamat. Aha, csak azt nem veszi senki figyelembe, hogy ha annyira nagyon megcsappanna a faállomány a világon, akkor senki nem gátolná meg az embereket abban, hogy gyakorlatilag végtelen mennyiségű fát ültessenek? Ha kevés lesz a fa (tényleg), akkor majd ültetnek erdőt bakker.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Cuccster YuGab...
2010.01.11. 12:18
ültetnek erdőt bakker? Nos ha nem vetted volna észre :
a, a fák nem 2 év alatt nőnek meg olyan szép nagyra
b, az emberek mindíg későn próbálnak meg lépni ilyen dolgokban, kényelmesebb nem meglátni,hogy az energiatartalékok nem végtelenek,a környezetünk szennyeződik stb..
és ha kimennél az erdőbe látnád, hogy nincs is erdő.. van 70% szántóföld 10% lakóterület és a maradékon vegetálhat a fauna meg a flóra kb..
erről jut eszembe..

http://www.youtube.com/watch?v=rmKScssfbus

vicces, de igaza van tök mindegy mi itt mit csinálunk kihalunk egyszercsak valami okból, és jön a következő verzió
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pjszilard
2010.01.11. 15:07
a szag, ami a városokban van és az ami az asztmát okozza

az nem a CO2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. StevyXIX
2010.01.11. 15:36
Nem szmogot akartál írni? Disznó is szagos nem hiszem, hogy bárki is asztmás lenne disznótól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LittleDemo...
2010.01.11. 16:03
ha nem guglit használ a géped akk majd levágják a hálozatról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pjszilard
2010.01.11. 18:38
és az ami az asztmát okozza

az nem a CO2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LittleDemo... pjszi...
2010.01.11. 20:08
az asztmát a szmog okozza többek között
(én már csak tudom )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pjszilard
2010.01.11. 20:37
a szmog

az nem a CO2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pjszilard
2010.01.11. 20:39
Otthon elvegezheto teszt:

bemesz egy szobaba, becsuksz mindent, elkezdesz lelegezni. Ha szmog lesz akkor a CO2 okozza, ha nem akkor nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!