iPon Hírek

Energiatakarékos USB 3.0-s HUB vezérlő

Dátum | 2012. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A VIA Labs mérnökei elkészültek harmadik generációs USB 3.0-s Hub vezérlőjükkel, amely a VL812-es típusjelzést kapta.


A vezérlő egy USB 3.0-s portból hármat varázsol – Hub-ra jellemzően úgy, hogy ennek az egy portnak a sávszélességét megosztja a portok között. Az újdonság esetében a mérnökök kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a VL812-es modell a lehető legenergiatakarékosabb lehessen. Ez az első chip a piacon, amely beépített 5V-os DC-DC áramkörrel rendelkezik, így hatékony energiafelhasználás mellett üzemel és könnyebben, alacsonyabb költségek mellett integrálható a különböző rendszerekbe.


Átlagosan a VL812-es terhelés alatt sem fogyaszt 0,5 wattnál többet, így a piac legalacsonyabb fogyasztás mellett működő megoldásai közé tartozik. A termék lehetőséget biztosít egy 2,5 colos USB 3.0-s merevlemez, egy USB 2.0-s pendrive és egy USB-s egér egyidejű használatára úgy, hogy ehhez nem kell külső AC tápadapter segítségét igénybe venni, amennyiben a chipre épülő hub USB 3.0-s portra csatlakozik.


Az energiatakarékos USB 3.0-s Hub vezérlő hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban. Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gargantu
2012.04.21. 17:46
"A vezérlő egy USB 3.0-s portból hármat varázsol"

The VIA VL812 enables four USB devices to be connected to a single downstream port

Egy a fordításkor elveszett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!