iPon Hírek

Enyhülő Ubisoft DRM

Dátum | 2011. 01. 05.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

A játékosok nagy része bizony igencsak rossz véleménnyel van az Ubisoft által használt DRM megoldásról, hiszen annak köszönhetően nem csak a szoftverkalózok, hanem a becsületes vásárlók is pórul járnak néha. Ugyanis az ilyesfajta védelmet használó programoknak folyamatosan kapcsolatban kell állniuk az Ubisoft szervereivel, így ha csak egy pillanatra is megszakad a netkapcsolatunk, vagy leáll a kiadó szervere, már ki is dob minket a játék a főmenübe. Az elégedetlenkedők számára bizonyára jó hír, hogy a Splinter Cell: Conviction-höz és az Assassin’s Creed 2-höz készült legújabb javítás kikapcsolja ezt a védelmet, így már semmi sem állhat a zavartalan szórakozás útjába. Az Ubisoft munkatársai elmondták, hogy nem minden játéknál fogják kiiktatni a DRM-et, így a jövőben megjelenő programjaik jó eséllyel továbbra is folyamatos internetkapcsolathoz lesznek kötve. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a nemrég megjelent a R.U.S.E. például a Valve másolásvédelmét használta, így tehát van esély arra, hogy a kiadó egy másfajta DRM mellett teszi majd le a voksát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. kiskoller
2011.01.06. 04:53
Fújj de ultáltam a connection lsot ablakot amikor az AC2-vel játszottam, jajj de utáltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Azrael
2011.01.06. 08:30
Kedvenc DRMes sztorim:
Egy éve elmentem megvenni a Panzers c. játékot, mert olcsón volt a boltban. Otthon felrakom, hadd szóljon. Igen ám, csakhogy a DRM szoftver rosszul volt megírva és csak és kizárólag Windows XP alatt volt hajlandó futni. Mondom anyád. Aztán beszereztem egy cracket a netről az eredeti játékhoz, és azóta tudok vele játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2011.01.07. 00:57
mennyit vigyorogtam azon hogy míg az első hetekben az eredeti ac-2 játszhatatlan volt, a törtverziók hibátlanul működtek =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. funkyman
2011.01.07. 10:43
Az AC2 esetében nem játszott senki a tört verzióval az első hetekben, mert csak kb 1,5 hónap után készült el a "javítás".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2011.01.08. 23:37
Túl kevés túl későn. ACII kijön fél évvel a konzolos verzió után, és az egyetlen extra amit beletettek az egy redvás online-only DRM.
Életemben nem fogok mégegy ubisoft játékot venni, de mindegyiket hónapokig fogom seedelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. patrik2991
2011.01.10. 16:08
csigabigaf: ott a pont ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!