iPon Hírek

Epic Mickey 2: Jön PC-re és Mac-re is!

Dátum | 2012. 03. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Epic Mickey első része Wii exkluzív volt, ezzel a szemben a második jön Wii-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, PC-re és Mac-re is, valamint készül egy ezektől eltérő 3DS-es játék is.

 
Warren Spector, a Junction Point feje elárulta, hogy a projekten nagyjából 800 ember dolgozik, ami őrületes létszám számára. A stúdiója ennél persze jóval kisebb, és soha nem is akar ekkorát, nem is volt és nem is lesz neki. Óriási "virtuális csapatuk" a világ minden tájáról dolgozik össze: Leamington (UK), Bulgária, Kína, Kanada, Kalifornia, Utah.
 
"Ez nem kiszervezés, ezt azért tisztázzuk. Van egy csomó művészünk Sanghajban, ők csinálnak nekünk hordókat meg fákat, míg Angliában készítik a pályákat a mi folyamatos irányításunk alatt. Minden nap beszélünk velük, mi csináljuk a kreatív munkát, de egy hatalmas virtuális csapatban."
 
A Sanghaj csapat egyébként a Virtuos nevű céget takarja, a 3DS verziót (Power of Illusion) pedig a Henry Hatsworth alapította Dreamrift csinálja. A "brit csapat" a Blitz Games, ők csinálják a PS3 és Xbox 360 verziókat.
 
"Nekünk a Wii-vel van tapasztalatunk" - magyarázta Spector. "A Blitz-nek megvan a next-gen [inkább current gen az - szerk.] hozzáértése, már dolgoztunk velük korábban. Évek óta ismerjük egymást, az ő dizájnjuk esztétikája hasonlít a miénkhez."
 
A Junction Point egyébként mindössze 160 dolgozóból áll, ezért is nagyon furcsa Spectornak egy ekkora csapattal dolgozni: "Rengeteget telefonálunk nagyon furcsa időpontokban, meg Skype-olunk és e-mailezünk, és óriási fájlokat küldözgetünk egymásnak oda-vissza. Amikor én kezdtem ebben a szakmában csak én voltam egy képernyő előtt ülve és gépeltem. Most meg kész őrület, ami van."
 
Az Epic Mickey 2 várhatóan szeptemberben jelenik meg.

 
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2012.04.02. 15:10
Szerintem az elsot is elbagatelizaltak,ennek a trailere sem a korai tervek komorsagat tarja elenk.Gyerekjateknak viszont eleg pofas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!