iPon Hírek

Epson+Infineon: GPS-t mindenhova!

Dátum | 2009. 02. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

"Kifejlesztettük a fejlett GPS-rendszerek (A-GPS-ek) legújabb, mobilokra optimalizált, egylapkás nemzedékét, az XPOSYS-t" - adta hírül a Seiko Epson Corp és az Infineon Technologies AG.

Mint mondták, az új alkotás legfőbb erénye és célja az, hogy teljesen hétköznapivá teheti a GPS-funkcionalitást a mobilokban, széles körben elterjesztve így köztük a navigációs lehetőségeket.

A lapkák 65nm-es gyártási eljárással készülnek, és - természetesen - jobb teljesítményt nyújtanak, mint a piacon jelenleg elérhető vetélytársaik. Az érzékenységük -160dBm-ről -165dBm-re nőtt, így még házon belül,vagy "városi kanyonokban" is nagy pontossággal "be tudják lőni" a mobil tartózkodási helyét.

Mindemellett - szintén természetesen - csökkent a fogyasztás is, kerek 50%-al, a lapka fizikai méretét pedig mindössze 26 négyzetmilliméterre csökkentették, ami mintegy 75%-a az eddig legkisebbként nyilvántartott GPS-egység méretének.

A karcsúsított ("rugalmas") tervezésnek köszönhetően egyben az egységek előállítása költsége is csökkent, így talán tényleg elképzelhető, hogy idővel a GPS is alapvető mobiltartozék lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gebana
2009.02.13. 21:21
jólhangzik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2009.02.14. 10:06
Hát sztem navi mellé alap a touch screen és amelyik telefon touch screenes abban altalaban van gps... vagy ott a bluetoothos gps antenna... illetve milyen univerzalis navigacios csomag lenne hozza? win mobilera ott van a iGo8 meg egypár...
Nemhinném hogy ettől elterjedtebb lenne a gps a telefonokban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!