iPon Hírek

EPUB-támogatást kap a Sony Reader

Dátum | 2008. 07. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Bejelentette a cég, hogy az e-könyvolvasója a világon elsőként fogja támogatni a számos nagy kiadót is maga mögött tudó univerzális EPUB e-könyv-formátumot, amely egyaránt lehetővé teszi védett és védelemmentes e-könyvek forgalmazását, valamint a szöveg automatikus oldalméret és betűkészlet szerinti, azonnali újratördelését is.

Az újítást értelemszerűen szoftverfrissítéssel oldják meg, amit a Sony support-oldaláról a következő hónap során lehet majd letölteni, azonban a védett Adobe e-könyvek olvasását, és az alap-PDF-formátumú könyvek azonnali oldalmérethez-betűkészlethez igazítását megvalósító frissítés már most elérhető az említett oldalról.

Végül, de nem utolsósorban újabb módot is kínálnak a könyvek átjátszására: a cég saját eBook Library alkalmazásán túlmenően immár az Adobe Digital Editions felhasználói is tölthetnek fel könyveket az olvasóra az említett szoftver segítségével.

Mindezzel együtt a cég egyben forgalomba hozza a Reader egy korlátozott darabszámban megjelenő új, vörös színváltozatát, amelyre természetesen már előtelepítették a frissítéseket; az ára változatlanul $300 marad.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.07.25. 16:43
Ügyes kis szerkezet,kár hogy ilyen drága.Milyen kijelzője van ennek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!