iPon Hírek

Érdekes BlackBerry lencsevégen

Dátum | 2011. 11. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A kép kiszivárogtatásáért ismét a The Verge a felelős, ahonnan az első BlackBerry Porsche képek is napvilágot láttak. A legújabb képeken szereplő telefon állítólag a London névre hallgat majd, és teljes egészében megújulást hoz.

A készülék már az új BlackBerryX, vagyis BBX néven elterjedt operációs rendszerrel a hátán érkezik majd. Ez a rendszer, ami QNX gyökerekkel rendelkezik, a grafikus kezelő felülete pedig sok hasonlóságot mutat a PlayBook operációs rendszerével, vagyis ezúttal már jobban épít az érintéssel való vezérlésre. Ezen kívül a külső is radikálisan változik, így elsőre biztos szokatlan lesz a forma, bár a Porsche Design esetében már egy hasonló formatervvel találkozhattunk, viszont az még teljes QWERTY gombsorral rendelkezett. A készülék méretében a Galaxy S II környékén van a Verge szerint.


A pletykák szerint a központi egység szerepében egy, a Texas Instruments által fejlesztett, kétmagos OMAP lapka lesz, ami 1,5 GHz-es órajelen fog üzemelni, mindehhez 1 GB ram és 16 GB háttértár csatlakozik majd, valamint a hátlapon egy 8 az előlapon pedig egy 2 megapixeles kamera kap helyet.

A leírás alapján egy OMAP 4460 kerül majd bevetésre, mivel a TI ezen lapkájának a referencia órajelét határozza meg 1,5 GHz-en. Az OMAP család 45 nm-es Cortex-A9 alapokra építő lapkájában egy PowerVR SGX540 grafikus chip kap helyet, ami 384 MHz-en üzemelhet majd. Ebből kifolyólag az 1080p felbontású videók felvételét is felírhatjuk a képességek listájára, remélhetőleg. Ez a lapka igen erős kiindulópont lehet a BlackBerry London számára, viszont csak reménykedhetünk, hogy a rendszer sebességének optimalizálásakor nem az erős SoC beszerzése volt az első lépés.

Messze van még London! És ezzel sokat el is árultunk, hiszen a várható megjelenésének időpontja jövő nyárra esik. Vagyis addig még sok változáson eshet át a konstrukció, amíg 2012 júniusában bevetésre kerül. Ennek megfelelően a várható árazás is ismeretlen, de feltehetően a csúcsot veszik célba a RIM-nél.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. sensejke
2011.11.15. 13:17
És hol marad a QWERTY? Az már nem a "védjegye"?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2011.11.15. 15:20
Ők is haladnak a korral.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2011.11.15. 15:46
Lehet egy pillanat alatt be lehet hozni minden helyzetben a képernyőn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ronan
2011.11.15. 22:57
Volt a gyártásában részem de nem ennek a példánynak a gyártásában hanem a régebbi billentyűsekében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rastawicc
2011.11.16. 05:54
Ez így egy mérföldkőnek tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!