iPon Hírek

Érdekes céget vásárolt fel az Apple

Dátum | 2014. 05. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple olykor-olykor felvásárol egy-egy kisebb vállalatot, hogy fejlesztéseik gyümölcseit saját termékeiben kamatoztathassa. Most is ez történt: a vállalat a napokban megvette a LuxVue Technology névre hallgató céget, ám az sajnos nem derült ki, hogy a tranzakció keretén belül pontosan mekkora összeg cserélt gazdát. A LuxVue Technology azért érdekes, mert a cég az elmúlt évek során alacsony fogyasztás mellett üzemelő, micro-LED alapú kijelzők fejlesztésén tevékenykedett, amelyek különböző, főként átlagfelhasználóknak szánt termékekben kaphatnak helyet. Az alacsony fogyasztású, nagy fényerőt kínáló micro-LED kijelzők hasznosak lehetnek az Apple számára, hiszen hatékonyan felhasználhatóak a különböző mobil eszközökben, illetve a viselhető eszközökben is – utóbbiaknál különösen fontos az energiatakarékos működés, hiszen a kompakt kivitel miatt nagykapacitású akkumulátort nem igazán lehet alkalmazni. A micro-LED alapú kijelzők többféle Apple termékben is feltűnhetnek a nem is oly távoli jövőben, ahol segíthetnek az akkumulátoridővel való spórolásban, és ezzel egy időben nagyobb fényerősséggel is megajándékozhatják a felhasználókat. Hogy hasonló kijelző kerül-e a régóta emlegetett iWatch okosórába? Nos, ez nem zárható ki, de egyértelmű bizonyítékok sem szólnak mellette.
Az viszont biztosnak tűnik, hogy az Apple keményen ráhasal majd az egészségmonitorozásra és az egészségvédelemre. A jövőben megjelenő viselhető eszközök a vérnyomás és a pulzus mellett a kardiovaszkuláris teljesítményt is képesek lesznek monitorozni. Utóbbin a pletykák szerint egy korábbi MIT kutató is dolgozik, aki fülben viselhető biometrikus érzékelőt készíthet a később megjelenő viselhető eszközökhöz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Simba
2014.05.05. 14:09
jó vételnek tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cannapeace
2014.05.06. 03:41
Apple viélágító egeret és billentyűzetet is csinálhatna vele akár laptopba is, vagy a web-camhoz világítás etc......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SzAdamAndy
2014.05.06. 08:29
"Az Apple olykor-olykor felvásárol egy-egy kisebb vállalatot, hogy fejlesztéseik gyümölcseit saját termékeiben kamatoztathassa."

Pontosan Meg elmondja "saját" fejlesztésnek, és levédeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... SzAda...
2014.05.06. 08:43
Ha felvásárolja a céget a cég által birtokolt szabadalmi jogokkal együtt, akkor az övé is lesz. nvidia SLI vagy nvidia PhysX ismerős? Az AMD sem szórakozásból vásárolta fel az ATI-t. Csakhogy a híresebbeket említsem. Mindkettőt egy-egy cég felvásárlásával szerezte és kizárólag a saját termékeihez. Senki sem azért vesz céget, mert annyi a fölösleges pénze, hogy már nem tudja hol tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!