iPon Hírek

Érdekes dizájnnal érkezik a legújabb ECS alaplap

Dátum | 2012. 08. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS TUF Sabertooth sorozatú alaplapjainál már megszokhattuk, hogy az alaplap komponenseit egy hőpajzs védi. A Thermal Armor alkalmazása nem csak esztétikai szempontból lehet előnyös, ugyanis azáltal, hogy a hőpajzs megvédi az alaplap komponenseit a különböző bővítőkártyák által keltett hőtől, az adott alaplap várható élettartama és stabilitása is pozitív irányban javul. A TUF sorozatú alaplapoknál a hőpajzs emellett javítja az alaplap komponensei körüli légáramlást is – ahogy az a lenti videón is látható –, így az alatta megbújó komponensek stabilabban üzemelnek és hosszabb élettartammal bírnak.
 


Az ECS mérnökei a jelek szerint láttak fantáziát az ötletben, ugyanis a cég legfrissebb, LGA-2011-es processzorfoglalattal ellátott alaplapjánál egy speciális hőpajzsot alkalmaztak, amely a fő bővítőhelyektől és csatlakozóktól eltekintve az alaplap teljes felületét beborítja. A borítás szélein távozhat a komponensek által termelt meleg levegő és itt van lehetőség arra is, hogy a különböző csatlakozókat és kivezetéseket elérjük – utóbbiak nem az alaplapra merőlegesen, hanem 90 fokkal elforgatva lesznek majd jelen, ahogy azt a SATA portoknál már megszokhattuk.


Az új alaplap a jelek szerint négy darab PCI Express x16-os, valamint két PCI Express 2.0 x1-es bővítőhelyet kínál, DDR3-as memóriafoglalatokból pedig négy darab lesz rajta. A repertoárban bekapcsoló- és reset gomb is helyet kapott, sőt, egy Debug LED kijelző is megbújik a sorban, ami a rendszer indításakor esetlegesen felmerülő hibajelenségek okainak könnyű és gyors feltárásában segít.

A terméken elhelyezett védőborítás tervezőit az amerikai lopakodó vadászgépek dizájnja ihlette, így azon számos határozott él, illetve törés látható, sőt, még a borítás színvilága is hasonlít a lopakodókéra. A borítást persze minden bizonnyal le lehet majd szedni – ellenkező esetben elképzelni sem tudjuk, hogyan lehet a terméket beszerelni egy ATX formátumú alaplapokat fogató számítógépházba.

Az ECS X79R-AX Stealth hivatalos bejelentésére hamarosan sor kerül, így már nem kell sokat várni, hogy a termékkel kapcsolatos részletek mindegyikéről lehulljon az a bizonyos lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. axe
2012.08.21. 16:13
gyönyörű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. tibaimp
2012.08.21. 17:58
koppintás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. atti2010
2012.08.21. 18:11
Tök fasza, nehogy már levegőt kapjon a csipszett a sok lopakodástól, majd lehet lopakodni gariztatni 2 havonta ha melege lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mikej95
2012.08.21. 18:22
Ez annyira álcázva lehet, hogy a por be sem talál a felület alá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim atti2...
2012.08.21. 18:30
Én még mindig csak lesek rá mint az ökör ... hol vannak a FAN socketek például, vagy az USB?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. boczko1
2012.08.21. 19:22
nézz szét a 24 es tápcsati két oldalán, viszont usb t énsem látok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim boczk...
2012.08.21. 19:26
Tudom, azt a kettőt láttam, baloldalt ki is olvasható hogy PWR_FAN1, de ennyi? Kettő és kész vége? Az komoly ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. chapwees
2012.08.21. 21:18
@atti2010
,,nem csak esztétikai szempontból lehet előnyös, ugyanis azáltal, hogy a hőpajzs megvédi az alaplap komponenseit a különböző bővítőkártyák által keltett hőtől, az adott alaplap várható élettartama és stabilitása is pozitív irányban javul. A TUF sorozatú alaplapoknál a hőpajzs emellett javítja az alaplap komponensei körüli légáramlást is, így az alatta megbújó komponensek stabilabban üzemelnek és hosszabb élettartammal bírnak."

Olvasni majd megtanítanak egyszer.

@Asagrim
Lehet hogy oldalazott helyei vannak mint a Sata csatlakozók. Már az USB-k, meg gondolom a Ledeké és a Power+Reset gombé is, valamint a többi cuccosé, vagy le lehet kapni valamelyik "armor" darabkát. Annyira csak nem hülyék hogy a fontos csatlakozásokat kihagyják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim chapw...
2012.08.21. 21:57
Jó, kihagyva biztos nincs, de ha oldalra van vezetve minden az elég szar ... majd fogászati tükörrel kell megtalálni melyik csati hol van, vagy mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. TheRealTsL
2012.08.21. 22:08
˙#8 Szép és jó, amit idéztél, csak ott van a hiba benne, hogy az az ASUS lapjára vonatkozik, nem a teljesen beborított ECS-re.

A kép meg amúgy sem fénykép, simán lehet, hogy nem szerkesztették rá az összes csatlakozót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tibi27 TheRe...
2012.08.21. 22:50
Miért ne lehetne igaz?Ez az én saját fényképem:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. chapwees
2012.08.21. 23:55
@TheRealTsL
Ha túl sok fórumtársat szidok még a végén meglincselnek, na de egye fene, egy még bele fér!-> Ha jól sejtem, akkor nem csak szökő évente egyszer nézel IT oldalakat, ezért bizonyára sejthetnéd, hogy ha egy cucchoz egy másik cuccnak a leírását biggyesztik, az nem azért van, mert a szöges ellentéte, hanem mert hasonló elven működik a rendszer. Lásd: vs. .
Igazad van, eget rengető a különbség!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabortoron...
2012.08.22. 00:05
'' A borítás szélein távozhat a komponensek által termelt meleg levegő és itt van lehetőség arra is, hogy a különböző csatlakozókat és kivezetéseket elérjük – utóbbiak nem az alaplapra merőlegesen, hanem 90 fokkal elforgatva lesznek majd jelen, ahogy azt a SATA portoknál már megszokhattuk. ''
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. chapwees
2012.08.22. 00:38
@gabortoronto
Akkor én is megtanulok majd olvasni! De végül is tudtomon kívül igazam volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2012.08.22. 16:15
Amúgy én már régóta azt hiányolom , hogy a PCI , PCIE , RAM foglalatok stb catlakozók gyárilag miért nem zártak ? És ahova berakjuk a célhardvert , csak azt arról szedem le a pormentesítő zárat/megoldást... Jó dolog ez plusz a csavarhúzős emberkék nemigazán tudnak legalább kárt tenni a vason ... vagy épp üzemközben fogatja le egy kártya rögzítését és oppá ez beleesett és szikra és füstjelek
Hu mennyi házibarkács énisértekhozzá emberke van No ezek ellen is védve lesz alaplap
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2012.08.22. 17:07
Kovetkezo alaplapra mar egy egesz szamitogephaz lesz epitve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!