iPon Hírek

Érdekes dizájnnal érkezik az Akasa Venom LX

Dátum | 2016. 10. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Akasa a napokban egy új számítógépházat mutatott be, ami ezúttal nem a kompakt számítógépet építők számára lehet vonzó, hiszen közepes torony formátumú megoldásról van szó. A ház kívül-belül fekete, előlapja és tetőlapja pedig szokatlan dizájnelemeket tartalmaz, így a termék érdekes jelenség lett.
A két kamrára osztott házban, a szerelőablakkal is ellátott alaplaptálcán nem csak ATX, hanem akár E-ATX formátumú alaplap is kényelmesen elfér, a bővítőkártyákat pedig 370 milliméternyi hely várja. Processzorhűtőből maximum 170 milliméter magas változat fér el, az adattárolókat és a tápegységeket pedig az alsó szegmensbe száműzték, fémlappal elválasztva a ház többi részétől. Az optikai meghajtókat és az előlapi bővítőegységeket két darab 5,25 hüvelykes külső bővítőhely várja, a ház belsejében pedig 5 darab 2,5 hüvelykes adattároló, vagy három darab 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes példány fér el.
Az 520 milliméter magas, 445 milliméter hosszú és 200 milliméter széles ház belsejében két darab 120 milliméteres előlapi, két darab 120 milliméteres tetőlapi, illetve egy darab 120 milliméteres hátlapi ventilátor fér el – gyárilag egy hátlapi, egy előlapi és egy tetőlapi példányt kapunk.
Aki folyadékhűtő rendszert szeretne használni, az előlap és a tetőlap mögé egy-egy 240 x 120 milliméteres hőleadó radiátort építhet be. A 4,8 kilogrammos újdonság előlapi portjai között egy USB 3.0-s és két USB 2.0-s csatlakozó, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet sorakozik.
A Venom LX kétféle változatban lesz elérhető: teli oldallappal, valamint ablakkal ellátott oldallappal. Az új számítógépház listaára egyelőre nem ismert, valamint az sem derült ki, mikortól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. thedevelop...
2016.10.07. 20:44
Ebben semmi szokatlan nincs, NZXT, Phanteks koppintás.

Divat lett a folyadékhűtőkre hivatkozva egy nagy üres teret hagyni a gépház belsejében. Részben érthető, mert aki igazán modern gépet épít, az úgyis kihagyja belőle az optikai meghajtókat, a 3.5"-es hdd-ket, de talán még a 2.5"-es SSD-ket is. Elég egy M.2 -es, NVMe-s meghajtó egy villámgyors konfighoz.

Úgyhogy ez a gépház csak annyiban különleges, hogy a tervezői nem igazán döntötték el, hogy modern ház lesz-e a végeredmény, vagy sem. Így megszületett ez a köztes állapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Almer thede...
2016.10.08. 02:51
De legalább már ránézésre is igénytelen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zaiko Almer
2016.10.08. 03:02
+1 Borzalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gibdj
2016.10.08. 11:27
Egész jó házam van, de kezdenek érdekelni az ilyen kialakításúak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Kajafun
2016.10.08. 21:56
Inkább kitenném az asztalomra a gépet pucéran minthogy ilyen gagyi izét lássak az asztalomon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. thestock
2016.10.08. 23:39
Nem írnak árat, így kérdéses hogy megéri-e megvenni.
Nem mondanám hogy ronda ez a ház,de ez ízlés dolga...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. peti198706...
2016.10.09. 09:48
Egy asztal-lap szebb.. -Facsavarral, pipettával, rajszöggel egész szép kis lugast tudunk rittyenteni a felületére a vízi termosztát hűtőknek. Még az oldal panelek sem hiányoznak. x3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim thede...
2016.10.10. 09:43
Nem attól lesz modern egy gép, mert hiányzik belőle a SATA háttértár. Semmi értelme kihagyni a számítógépből egy háttértárat (és mondjuk hálózatra kötni), ha a rajta levő adatokat úgyis csak te fogod használni.

Amúgy lehet szokatlanul nagy az mITX házam, de ennél jóval kisebb, és mégis több cucc fér bele, ki is van használva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.10. 12:20
Nekem Node304-ben kis logisztika után 9 3.5HDD és 1 2.5 SSD van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim m76
2016.10.10. 15:13
Az igen! Mire kötöd? SATA vezérlő van a PCI-E slotban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BiroAndras Asagr...
2016.10.10. 15:58
Elsősorban az 5.25-ös helyeket kell kihagyni. Ki használ még lemezt? Nekem kb. 6 éve nincs a gépemben DVD olvasó, és egyszer se hiányzott. Ha mégis kell, jobb egy külső.
Háttértárnak meg elég egy M.2-es rendszer vinyó, esetleg még egy 2.5-ös tányéros. Sok nagy vinyót leginkább torrentre használ az ember, vagy céges adatokhoz. Mindkettőre jobb egy rendes NAS, még akkor is ha másnak nem kell hozzáférnie. De az is ritka manapság, hogy egy háztartásban csak egy darab számítógép van. Legalább egy okostelefon azért csak akad még.
Persze vízhűtéses játékgépből indultunk ki, szóval feltételeztem, hogy az olcsóság nem elsődleges szempont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim BiroA...
2016.10.10. 16:25
Kártyaolvasó, vízhűtés tartály (kombinálva pumpával, mITX házban különösen hasznos, ha belül nincs máshol hely), ventilátor-szabályzó, hot swap meghajtóöböl, meg egy halom másik 5,25-ös eszköz van, ami nem DVD meghajtó.

Az M.2-es SSD egymagában semmire nem elég, "játékgépbe" minimum terabájtos kellene más háttértár nélkül (398 GB-nyi játékom van telepítve úgy, hogy a Steam/Origin/GOG/Uplay játékaim fele még telepítve sincs, de még így is olyan messze vagyok egy innen nyugatra átlagosnak számító Steam könyvtár mérettől, mint Makó Jeruzsálemtől).

NAS mellett meg nem érv a telefon. Ha van számítógépem, akkor nem létezik az a tartalom, amit mobilon preferálnék elérni számítógép helyett, ha már otthon vagyok, távoli elérésre meg van millió+egy felhő szolgáltatás, amit olcsóbb előfizetni 3-4 évre, mint otthonra megvenni a NAS-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thedevelop... Asagr...
2016.10.10. 21:57
"(398 GB-nyi játékom van telepítve úgy, hogy a Steam/Origin/GOG/Uplay játékaim fele még telepítve sincs"

Neveztél a "kinek van több játék a gépére telepítve" című vetélkedőre?
Kb. 4-nél több telepített játék már felesleges. Úgysem játszol velük egyszerre, ezt azért lássuk be. Ha valamit végigvittél, akkor meg nem kell tartogatni.

1 db 512GB-s NVMe -s SSD az alaplapon bőven elég. 100GB az OS-nek, a másik partíciót meg arra használod, amire akarod.
Egy PCI-e x4 -es SSD kb. 2500MB/s szekvenciális olvasási és kb. 1500MB/s szekvenciális írási sebességre képes. E mellé egyszerűen nem kell más, az csak lassítaná a gépet.

A filmeket pedig felesleges letölteni, ha egyszer stream-elve is meglehet őket nézni.

Persze akad, aki még mindig gyűjtögető módban van és évente vesz néhány TB-os nagyságrendű HDD-t, mert úgy érzi, hogy a világ összes filmjére szüksége van, de szerintem nem ez a jellemző
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim thede...
2016.10.11. 10:07
Tehát a tárhelyigényre az a megoldásod, hogy minél többet kell amortizálni az SSD-t, azáltal, hogy akkor telepíted/streameled az adott tartalmat, amikor épp kedved szottyan foglalkozni vele? Akkor mi van ha az a játék/film éppen 60 giga és/vagy neked nincs gigabites neted és/vagy pont annyi időd van játszani/nézni, mint amennyi idő alatt leérkezne?

Időmilliomosnak, igénytelen alacsony felbontású torrent ripekhez szokott embernek járható út talán...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thedevelop... Asagr...
2016.10.11. 22:11
50Mbps -es downlink (~ 6.25MB/s) sebesség mellett egy 3GB-s tartalom kb. 8-10 perc alatt ér le. Ez lassú?

Még mindig ott tartunk, hogy félteni kell az SSD-ket? Akkor már jobban teszi az ember, ha nem vesz elektronikus berendezést, mert bizony előbb-utóbb el fog romlani.
Az SSD-t nem kell félteni, ugyanúgy lehet terhelni, mint egy HDD-t. Elromlik? Van rá garancia. Általában 3, de nem ritka az 5, vagy a 10 év sem. Ennyi idő alatt amúgy is le lesz cserélve, ha nem romlik el, akkor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim thede...
2016.10.12. 07:53
Havi 10 ezer forintba kerül 60 megabit ahol lakok, és ez a legnagyobb netcsomag. Egy átlag háztartásban ennek a fele, 30 megabit van előfizetve. Abszolút régiófüggő, hogy hol milyen netkapcsolatot kínálnak a szolgáltatók ugye...

Witcher 3 GOTY GOG-ról 33,5 giga, ami ezzel a netkapcsolattal ~3 óra alatt jön le, és akkor még csak a telepítőt szedted le, telepíteni is kell még utána. Mint mondtam, ez a megoldás időmilliomosoknak járható út, akik fél napokat pazarolhatnak arra, amire csak akarnak, akinek meg kevesebb szabadideje van, az igényli nem csak az azonnali rendelkezésre állást, de azt is, hogy azt a kevés szabadidőt minél jobb minőségben élvezhesse ki.

Tetszés szerinti sorozatot és filmet meg továbbra sem lehet streamelni Magyarországon, tehát azokat muszáj eltárolni, zenére szerencsére ott a Spotify.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop... Asagr...
2016.10.12. 10:32
Ez már nagyon OFF.

Való igaz, hogy a netkapcsolat régiófüggő, de:

Az említett játék tipikusan nem az, amivel játszol 1 órát, aztán évekig elő sem veszed. Ha egyszer feltelepíted, akkor vélhetően hónapokon keresztül használod majd szabadidődben.
Ez belefér abba a kb. 4 játékba, amit írtam korábban is.

De ha azt mondod, hogy kb. 50 játéknak kell a gépre telepítve lennie, hogy bármikor bármelyikkel játszhass, akkor csapongsz köztük és igazából egyikhez sincs kedved szerintem.
Persze teljesen magánügy, de ezt ne használd fel érvként egy gyors és viszonylag nagy kapacitású SSD-vel szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!