iPon Hírek

Érdekes funkcióval bővül a Nokia Maps

Dátum | 2012. 07. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Windows Phone operációs rendszerek mellé készített változat hamarosan egy újabb frissítést kap. Ezzel az általános, kisebb hibajavításokon túl, két új képességet is kapunk majd. A térképszoftver ezt követően már a 2.5-ös verziójához érkezik.


A Nokia Maps 2.5 újdonsága lesz a kibővített útvonaltervező, és a Grupon integráció. Az utóbbi lehet igazán érdekes, ilyesmire eddig ugyanis még nem láthattunk példát. Lényegében a térkép elindítását követően nem csak az utak és a különböző előre betáplált POI (Points Of Interest - Érdekes Helyek) adatok jelennek meg, hanem a legfrissebb akciók is. Így a forgalomfigyelés mellett még több interaktivitást csempésznek a programba a Nokia mérnökei. A Grupon integrációjának viszont most még csak az amerikai vásárlók örülhetnek, de remélhetőleg hamarosan megoldják majd a lehetőség kiterjesztését, és szereznek új partnereket.


A térkép alkalmazás frissítése hamarosan mindenkihez megérkezik majd. Illetve csak majdnem mindenkihez, mivel az izraeli és a szerb felhasználóknak le kell róla mondania. A Nokia Maps jelenleg csak a finnek okostelefonjaira telepíthető, de a Windows Phone 8 érkezésével ez lesz az alapértelmezett térképe az operációs rendszernek, így az alkalmazás fejlesztése különösen sok figyelmet kap.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. bitvarg17
2012.07.27. 17:15
újabb profi cucc a finnektől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Atesh052
2012.07.27. 18:08
Ideje volt, hogy összekapják magukat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. silentfrog
2012.07.28. 10:49
Egyszer otthon maradt az autós navigáció,és bekapcsoltam a telefonomon ezt a szörnyűséget. Olyan helyre vitt ahol elfogyott az út. Megkérdeztem a lóháton ép arra járót,hogy mi is van és azt mondta itt sosem volt még földút sem. Ez Eger mellett volt egy helyi úton.
50 kilóméteres kerülővel értem el az uticélt.Soha többet nem használom akármit fejleszt,újit a Nokia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jamborka
2012.07.28. 13:43
silentfrog

Ezt magad sem hiszed el remélem.....
Nekem pl Görögországban Korfu szigeten az utolsó föld utat is vágta, Magyarországon az egyik legpontosabb, össze lehet vetni akármilyen GPS készülékkel.
Még soha nem csalódtam a nokiás térképekben, E52-n volt.
jelenleg Iphone3Gs van céges telefon, meg van rá véve az igo primo, és közel nem hozza a sem a telefon sem pedig a sofware azt a pontosságot amit az e52 produkált
erről ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabber01
2012.07.28. 15:25
Nekem e72-m van, és még soha nem tévedtem el vele, néha bevisz vmi szar földútra, hiába vannak kikapcsolva, de ennyi. Néha frissíteni kell a térképet (mint minden GPSnél) és akkor nincsen semmi gond. Európában is bárhol tökéletesen elnavigált, még sávfigyelés is van benne.
Sztem is az egyik legpontosabb és leggyorsabb GPS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2012.07.28. 23:54
silentfrog #3

Ha "offline" módban használod a navit, akkor előfordulhatnak kisebb malőrök. Olyankor kis türelem és a józan ész segít. ("online" mód: mobil-adatátvitel és helymeghatározás legyen bekapcsolva, engedélyezve. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. silentfrog jambo...
2012.07.31. 21:11
Nekem mondhatsz,bizonygathatsz bármit.magam tapasztaltam amit leirtam. Itt ahol lakok is mutat a nokia maps olyan utat ami sosem volt.
Ha nagyon érdekel elküldöm a koordinátátt nézz rá. A maps szerint van egy út ott ahol sosem volt.
Nokia N 82 telom van.
Erről ennyit
Ja igen amiota létezik navigáció nekem van és nem úgy nézek rá mint a opportunity a marsi sziklára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!