iPon Hírek

Érdekes fúzió: Street Fighter X Tekken

Dátum | 2010. 07. 26.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Capcom és a Namco Bandai Games bemutatták verekedős játékaik keverékeit, a Street Fighter X Tekken-t, illetve a Tekken X Street Fighter-t. Előbbi PS3-ra és Xbox 360-ra készül és a Street Fighter IV motorját használja. A Tekken karakterek, mint Kazuya Mishima és Nina Williams újra lesznek rajzolva a SF 2.5D-s stílusával. A szereplők tehát 3D-sek lesznek, de 2D-s harctéren mozognak majd. A játékban lesz Versus, Training és Tag Team mód, utóbbinál a játékosok két karaktert választhatnak, hogy a különleges kombókat és kiütéseket párban kivitelezhessék.

Yoshinori Ono így nyilatkozott a projektel kapcsolatban: "Történelmet írunk. Két verekedős játék, ami ilyen sokáig versenyzett egymással végre azonos színpadon lépnek fel. Ez nem csak egy showdown a két játék közt, hanem döntő küzdelem a Capcom és a Namco Bandai Games közt. Szóval mindent bele fogok adni!"

Eközben a Namco dolgozik a Tekken X Street Fighteren, aminek a direktora Katsuhiro Harada. A Kotaku szerint ez a játék Tekken stílusú lesz 3D arénával.

A két játék közül egyébként a Street Fighter X Tekken várható előbb, a fejlesztést körülbelül 2 hónappal ezelőtt kezdték meg. A játékcégek együttműködését még a Gundam arcade játékok alapozták meg. A SF széria két leghíresebb szereplője Ryu és Chun-Li, míg a Tekkenből Kazuya és Nina emelhető ki, Ono azt fontolgatja, hogy a karakterek egy korai verzióját fogja az új játékba tenni. Ami az irányítást illeti, meglesz a gomba és a megszokott 6 gomb, de Ono gondolkozik egy "assist" (kisegítő) opció behozásán is.

A "háború" komolynak tűnik, a játékok fejlesztőcsapata nem oszt meg semmilyen információt egymással, az érdekli őket, melyikük kapja majd a jobb értékelést a Famitsuban! Azért a két játék elkészültéig sem kell unatkozniuk a verekedős játékok kedvelőinek, hisz ott lesz a Marvel vs. Capcom 3, és az új Mortal Kombat is közeledik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. exec79
2010.07.26. 15:56
huh ez olyan minta az Apple es MS közösen fejlesztene oprendszert...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. XtreemX
2010.07.26. 16:12
exec79:
De ha belegondolsz igazából jó oprendszer sülne ki a dologból..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Menthix
2010.07.26. 16:28
De ha értelmezitek is a szöveget, lejön, hogy nem együtt dolgozik a két banda
Itt kérem szépen két különböző játék készül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danikollar
2010.07.26. 17:40
Hát várjuk szeretettel mindkettőt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!