iPon Hírek

Érdekes kimutatás a japán Wii tulajokról

Dátum | 2007. 10. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Nintendo Wii nagy népszerűségnek örvend világszerte, a készülék rendkívül jó eladási statisztikákat produkál. Ennek ellenére a Nintendo játék konzolja körül még sincs minden rendben, legalábbis erre világított rá egy felmérés, amelyet az IGN hasábjain olvashattunk. A felmérés során a japán Wii tulajdonosokat megkérdezték a konzollal és a játékokkal kapcsolatban, az eredmény meglepő.


A Wii-t sokan vásárolják meg, de a japán Wii-sek kétharmada - illetve egészen pontosan 67%-a - a későbbiekben nem is igazán játszik a konzollal, mivel az érdekesebb és népszerűbb játékok sajnos nem érhetőek el a Nintendo játékgépéhez. Japánban a Wii eladási mutatói az elmúlt hetek folyamán esésnek indultak: az eddig népszerű konzolból heti szinten 20.000 darabot adtak el, pedig Japánban néhány hónapja havi szinten még 100.000-es darabszámban fogyott a Wii. A folyamat megállításán, illetve az új játékok készítésén már dolgoznak, a vezetőség reméli, hogy sikerül megtalálni a kulcsot, amelynek segítségével a Wii népszerűsége növekedni fog. Szerintük a siker titka a saját készítésű játékokban keresendő, ilyen például a Sony nagy népszerűségnek örvendő játéka, a Gran Turismo 5 is.

Ezzel egy időben a Nintendo DS jól fogy, az előrejelzések szerint 2009-re mintegy 30 millió egységet szállít a Nintendo világszerte.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.19. 13:46
A Nintendo Wii nagy népszerűségnek örvend világszerte, a készülék rendkívül jó eladási statisztikákat produkál. Ennek ellenére a Nintendo játék konzolja körül még sincs minden ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.10.20. 11:00
Na igen, erre mondják, hogy az újdonság varázsa... Azért szépen teljesített a Wii az elmúlt időszakban, szerintem valamit ki fog találni a Nintendo, ami miatt ismét sokan veszik majd a szerkezetet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!