iPon Hírek

Érdekes netbook kiegészítő a RaidSonic-tól

Dátum | 2009. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A netbookok esetében nagy-nagy problémát jelent, hogy általában elég kis adattároló kapacitással büszkélkedő merevlemezt vagy SSD meghajtót tartalmaznak. A másik, talán sokkal jelentősebb probléma viszont még égetőbb: a termékek közül sok-sok modellből hiányzik az optikai meghajtó, ami végül is külső, USB 2.0-s egységgel pótolható, ám van a problémára egyéb, picivel kreatívabb megoldás is.


A RaidSonic GmbH egy friss termékkel jelentkezik a piacon, amelynek segítségével elsősorban a 8,9 hüvelykes képátlójú kijelzővel felszerelt netbookok tulajdonosait próbálják célba venni. Az Ahrensburgban található vállalat Icy Box IB-DK210-es típusjelzéssel egy különleges terméket mutatott be, amely tulajdonképpen a bevezetőben tárgyalt problémákra kínál megoldást. Az IB-DK210-es modell 315 x 600 x 600 mm-es méretekkel rendelkezik és egy slim SATA optikai meghajtó, valamint egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtó számára biztosít helyet. A különleges házon két darab USB 2.0-s csatlakozó van jelen, gyakorlatilag a termékben elhelyezett meghajtók ezen keresztül kommunikálnak a kisméretű netbookkal. Az innovatív újdonság a gyártó tervei szerint kétféle változatban kerülhet a boltok polcaira: az egyik modell sem optikai meghajtót, sem mobil merevlemezt nem tartalmaz majd, míg a másikban egy slim optikai egység, egészen pontosan egy Lite-On DS-8A3S kombó meghajtó foglal helyet, a merevlemezt pedig a felhasználó igényeinek és pénztárcájának megfelelően választhatja ki a rendszerhez, ugyanis HDD vagy SSD egyik modellben sem lesz.


A rendkívül ötletes termék a gyártó állítása szerint egy 40 mm-es ventilátorral is el van látva. A RaidSonic Icy Box IB-DK210-es újdonsága hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban is, a kiegészítő árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. twollah
2009.09.09. 19:26
VISSZA A HIRHEZ

Erdekes kezdemenyezes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Atocha
2009.09.09. 19:27
Nos azt nem tudom, hogy ezt mennyiért adják, de hdd ls slim dvd író nélkül láttam 12k hufért egyet. A nevét nem tudom, de ugyanez volt. Sata hdd, slim dvd író foglalat, ventilátor.

Gondolkozom is rajta, hogy meg kellene venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pjszilard
2009.09.09. 19:48
Harom kerdes Mennyibe kerul es mi tortenik ha valaki a jobb oldalanal fogva hirtelen felkapja a netbookot es be lehet e hajtani a kilogo csatlakozoreszt szallitaskor?
Ha nincs benne aksi akkor miert is jobb, mint 2 kulonallo kulso egyseg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. trekbalazs
2009.09.10. 21:16
azok a plusz ezrek oda vezetnek, h annyiért már notebook-ot veszek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.09.10. 21:30
Annyira nem rossz ez, csak értelme nem sok van.
SSD vagy HDD van a gépbe, sok tárhely meg nem valószínű, hogy kell egy ilyen gépbe, nem erről szól, külső ODD-t pedig gondolom olcsóbban is beszerezhet, de ennek nem feltétlenül kell mobilnak lennie szerintem, ez a tartó csak rontja a netbook mobilitását és több súlyt/eszközt kell ciplened, ha meg nem cipeled akkor semmi értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!