iPon Hírek

Érdekes netbook-prototípus mobilaggyal

Dátum | 2009. 07. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Különös elképzelést valósított meg, egyelőre még csak egy mintapéldány formájában az ASUS egyik leányvállalata, a Pegatron: összeállítottak ugyanis egy olyan netbookot, amely ugyanazt az ARM Cortex A8-as chipet használja a Freescale iMX515 CPU-ján, mint a Palm Pre okostelefon, ám annál tempósabban.

Míg ugyanis ez az egység a telefonban 600MHz-cel ketyeg, addig ebben a prototípusban kerek 1GHz-ig pörgették. És bár nyilván elmarad még ez a tempó is az Intel Atomjaitól, a jelek szerint ez a gép még ennek ellenére is elbír 3D-s játékokat, valamint 720p-s HD-filmeket is gond nélkül lejátszik.


Az ilyen rendszereknek persze mindig van egy jelentős előnye is, ami pedig nem más, mint a takarékosság. Ez itt is jól látszik abból, hogy bár a gép mindössze kétcellás akkut használ, a jelek szerint elvileg akár 8 órán át is tud működni róla egy töltéssel, de legalább 4 és fél órát mindenképp ígérnek.

Felszerelték persze a gépet még olyan szokványos dolgokkal is, mint két USB-port, VGA-kimenet és kártyaleolvasó. Webkameráról érdekes módon nem esett szó. Persze az összeállítás még változhat, vagy akár teljesen kukába is kerülhet, mivel még nem tudni, hogy végül lesz-e belőle tényleges termék, és ha igen, úgy mikor és mennyiért. Alapötletnek azonban mindenképp érdekes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások