iPon Hírek

Érdekes pletykák az Office 2013 ARM kiadásáról

Dátum | 2012. 08. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az előző hónap folyamán a Microsoft már hivatalosan is megerősítette, hogy a Windows RT operációs rendszert futtató, ARM alapokon nyugvó táblákhoz járni fog az Office 2013 Home and Student kiadása – nem lesz ez alól kivétel a Microsoft saját ARM alapú táblája, a Surface sem. A vállalat akkoriban nem osztott meg semmilyen konkrét információt a szoftvercsomag képességeivel kapcsolatban, mindössze annyi derült ki, hogy a felhasználók az Office 2013 Home and Student segítségével Word, Excel, Powerpoint és OneNote alkalmazásokhoz juthatnak.

Azóta kiszivárgott néhány érdekes részlet az említett Office kiadással kapcsolatban, amelyek meglehetősen furcsa képet festenek a szoftvercsomagról. A jelek szerint az ARM táblák használói nem teljes értékű Office 2013 kiadást kapnak: a The Verge informátorai szerint a Microsoft fejlesztői kigyomlálnak néhány funkciót annak érdekében, hogy az akkumulátoridővel spórolni lehessen. A karcsúsítás áldozatául estek a harmadik fél által készített bővítmények (plug-inek), a makrók és a VBA támogatás is.

Ennél is érdekesebb, hogy az októberi rajt alkalmával a Windows RT alapú táblákon az Office 2013 Home and Student kiadásának még csak a bemutató változata lesz jelen. A teljes verzió egy frissítés keretén belül érkezik, méghozzá 2013 elején.

A fentiek összességükben meglehetősen érdekesen hangzanak. Amennyiben az értesülések helyesek, úgy az üzleti felhasználók arra kényszerülhetnek, hogy a Windows RT táblák helyett Windows 8 operációs rendszerrel ellátott, x86-os alapokon nyugvó példányokat válasszanak. Utóbbiaknál persze külön fizetni kell majd az Office 2013-ért, valamint maga a tábla is drágább lesz, mint az ARM alapú társaik, viszont cserébe ütőképes irodai szoftvercsomag áll rendelkezésre.

A Microsoft Surface ARM alapú kiadása várhatóan annyiba kerül majd, mint az azonos szinten elhelyezkedő ARM alapú megoldások (599 dollár), az Intel alapú változatért pedig nagyjából annyit kell majd letenni az asztalra, mint egy ultrabookért (799 dollár).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Zack( ro)
2012.08.09. 09:26
799 USD? Azert komoly laptopot lehet venni, nem egy Surface-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hunmyke
2012.08.09. 09:49
Zack( ro), azért picit más a kettő szerintem. Kicsit könnyebb használni kézben egy táblagépet, mint egy laptopot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim hunmy...
2012.08.09. 09:59
Office-ról van szó. Az meg tagadhatatlan, hogy fizikai billentyűzeten Office-t használni sokkal hatékonyabb. Nem hiába a surface is egy laptop!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunmyke
2012.08.09. 10:08
Asagrim, a billentyűzetet nem feltétlenül kell hurcolászni. Laptop esetén is levehető a billentyűzet része, de akkor lehet hogy nem fog bekapcsolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bandika198...
2012.08.09. 10:17
Ezek az indulóárak azért elég magasak...
Már kinéztem magamnak egy ASUS Tablet 600-ast Tegra 3-mal, kiváncsi leszek, hogy dokkoló nélkül mit kérnek majd érte, az az 599 USD nem kevéssel több, mint amennyit ideálisnak tartanék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!