iPon Hírek

Érdekes részletek a Google zeneboltjáról

Dátum | 2010. 06. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A keresőóriás leendő zeneboltja a jelek szerint mindenekelőtt a streamingre összpontosítana, a számítógépeket pedig igyekszik teljes egészükben zárójelbe tenni, derült ki frissen kiszivárgott értesülésekből.

Lenne természetesen letöltési lehetőség is, és számítógépről is lehetne használni a szolgáltatást, ha valakinek úgy tartja kedve, de aki inkább mobil-orientált, és nem akar szinkronizálással bajlódni, az azt is megteheti, hogy a zeneboltot a gépéről böngészve a kiválasztott számokat egyenesen a mobiljára küldhetni anélkül, hogy azt ehhez bármi módon csatlakoztatnia kellene a géphez, vagy bármi egyebet csinálnia vele.

Ez utóbbi lehetőséget "intent" néven emlegették, és a 2.2-es verziószámú és annál újabb, Android rendszerű készülékeknél állna rendelkezésre. Természetesen bíznak benne, hogy a különböző zenékre "csak úgy" rákereső rajongók közül is kerül majd ki néhány vásárlójuk, de elsődlegesen - teljesen érthető módon - az Android-felhasználók egyre népesebb táborára alapoznak.

A legkorábban is csak hónapok múlva beinduló bolttal értelemszerűen az iTunes-t szeretnék nem csak utolérni, de le is körözni. A maguk részéről természetesen mindent megtesznek ennek érdekében - akadályt csak a kiadók jelenthetnek, akik már az iTunes esetében is igencsak ódzkodnak a streamingtől, mivel jobb szeretnék többször eladni ugyanazt a számot ahelyett, hogy engedélyezzék a szabad hozzáférést, ha egyszer már megvette az ember, így kérdés, hogy a Google jobb belátásra tudja-e bírni őket, és ha igen, akkor hogyan (egyelőre nem is egyeztek meg egyikkel sem, de folynak a tárgyalások).

Végül, de nem utolsósorban további, járulékos előnye lehetne a bolt beindulásának és fellendülésének, hogy magával húzhatná a Google mindeddig igencsak bicegő Checkout fizető-szolgáltatását - ennek a fellendülése pedig olyan érdekes új lehetőségeket is megnyithatna, mint például a YouTube-os videókölcsönzés, de az Androidos alkalmazások árusítása terén is lehetne variálni vele.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!