iPon Hírek

Érdekes statisztikák a táblák szegmenséből

Dátum | 2012. 05. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az adatok alapján a tábla PC-k piacán szállítási mutatók tekintetében csökkenés mutatkozott, legalábbis a 2011-es év negyedik negyedévében felmutatott eredményhez képest. Az idei év első negyedévében a szegmensben összességében 17,8 millió táblát szállítottak le a vállalatok, ami az előző negyedéves eredményhez képest 38%-os csökkenést jelent. A csökkenés mértéke az IDC korábbi várakozásainál is brutálisabb volt, viszont máshogy fest a kép, ha az eredményt az elmúlt év azonos időszakával vetjük össze: utóbbihoz képest már több, mint duplájára nőtt a szállítási mutató. Mivel a 2011-es év utolsó negyedévében döbbenetesen sok tábla PC fogyott, így ehhez az időszakhoz képest nem meglepő, hogy az első negyedév a szállítási mutatókat tekintve gyengébben alakult, összességében azonban így is jól teljesít a szegmens.


Kindle FireAz Apple az első negyedév folyamán hatalmasat ugrott: a gyártó termékei a negyedik negyedévben a leszállított táblák 55%-át tették ki, most pedig 68%-ot tudhat magáénak az almás óriás. A javulást az elemzők szerint az új iPad-nek, valamint az iPad 2-t érintő árcsökkentésnek köszönheti a cég.

A fenti eredmény meglepő, de amellett sem mehetünk el szó nélkül, ahogyan a Kindle Fire teljesített. Az Amazon olcsó táblája a tavalyi év utolsó negyedévében szállítási mutatók tekintetében még 16,8%-os részesedést könyvelhetett el, ám ez az érték az idei év első negyedévében 4%-ra csökkent. A brutális visszaesés miatt az Amazon a táblák piacán el is vesztette második helyét, így a Samsunggal helyet cserélve a harmadik helyre esett vissza. További érdekesség, hogy az ASUS nem került be az első ötbe.

Az IDC elemzői a második negyedév folyamán az Androidos táblák szállítási mutatóinak erősödését várják. Tom Mainelli, az IDC egyik szakembere azt is megjegyezte, hogy a különböző táblák gyártóinak olcsóbban kellene kínálniuk termékeiket ahhoz, hogy versenyre kelhessenek az Apple megoldásaival.


A DigiTimes szintén optimista az Androidos táblák jövőjével kapcsolatban: az online hírforrás szerint az Android alapú táblák az idei év harmadik negyedévében meghatározó szerepet töltenek majd be a táblák piacán – várhatóan annyira, hogy túlsúlyba kerülnek az említett szegmensben. Utóbbi kijelentés persze túlzottan is optimistának tűnik, de tény, hogy az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán több új Androidos tábla is megjelenik majd. lyen újdonság lesz a 10 colos Kindle, valamint az ASUS 7 colos táblája is, ami 200 dollár alatti áron érkezhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tibaimp
2012.05.07. 20:57
És ide akar "betörni" a microsoft a win8-al, na szép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lajthabala...
2012.05.07. 21:37
No igen, egy Win 7 licensz annyiba kerül, mint egy olcsóbb Androidos tablet, de amint megjelenik egy erősebb IGP-vel ellátott Win 8-as tablet, amin elfutnak a régebbi Windows-os játékok, és kompromisszumok nélkül megy a MS Office, hamar át fog rendeződni a piac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dfsz34
2012.05.07. 22:11
Ha nem árazzák túl a win8-t, akkor van esélye. 8e forint körüli összeget emlegetnek telefonba, tabletbe nem tudom mennyi lesz, lehet hogy ott már a teljes 25-30e-s árat elkérik, de akkor el is ásták magukat, mert annyival nem lehet olcsóbban hardvert előállítani, hogy versenyképes legyen a cucc egy drága w8-at hordozva.

Az office esetében én azt nem értem, hogy a lotus symphony-t, aminek pedig van unix-os változata is miért nem írják át androidra? Nem lenne megoldhatatlan és ingyenes, nagyon jó office.

Én már windows-on is ezt használom és mindenre jó, otthoni használat esetén teljesen kiváltja a méregdrága ms office-t.

Addig is, amig kiforr a win8 a tableteken, veszek egy jobb fajta androidosat. A samsung galaxy tab 2 7.0-val szemezek az amazonon csak 250 dollár, ha ott rendelem még rámegy ez az, de talán megáll 80e alatt a végszámla. Az mindent tud, amire szükségem lenne, egyedül 3G / sim foglalat nincs benne, de azt valahogy túlélem. Vagy megvárom az Asus 7 colos gépét, az is jófajta lesz.

Win8-as tabletet meg majd akkor veszek, ha kiforrott eléggé. Meg szerintem az elején aranyárban jönnek ki, úgyhogy vegye, aki akarja. de nem én leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2012.05.08. 00:58
Ne essetek már tévedésbe!

Hahó TABLET=ARM! NEM X86 és nem X64 hanem ARM!
Magyarul a winfos majd úgy fog kinézni az asztali gépeden akárcsak a tableteden, bár szerintem az asztali miatt utálni fogod mint a szart, azt meg felejtsétek el, hogy majd teljes értékű X86 -os szoftvereket futtattok rajta! Teljesen más a processzor felépítése, a gyorsítótára is korlátos, nem fognak futni rajta az X86 -os játékok, ahogy a nagyobb programok sem ami miatt megérné winódoz tabletre váltani, lásd Visual Studio, de szerintem az office SEM! Akinek van kéznél iPhone 4 vagy iPad készüléke, és föl van törve, telepítse föl a windoze95 -öt a Cydiából, ez egy teljes értékű windóz 95 és marha lassú(X86)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dzjaulah
2012.05.08. 02:46
nem tudom elképzelni, hogy egy tapletre minek office... Azon akarsz gépelni? Meg őrülnék, ha érintőképernyőn kéne írnom valamit. Persze aki nézi az ujjait annak mindegy.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mitvegyek
2012.05.08. 06:48
billentyűzetet (usb otg), transf. prime-hoz dokkolót lehet csatlakoztatni, úgy már lehet gépelni normálisan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2012.05.08. 11:04
dzjaulah

Van aki egész életén át nem a fotelban vakarja a pö**ét, sokat utazik pl buszal,értek itt 5-6-15 órákat, a buszon garantáltan nem nyitod föl a notebookodat mert a kijelző az előtted lévő hátába ékelődik majd, amit egyik sem fog lálykolni.

Na erre a célra lenne használható az MS tablet, de ahoz kéne egy office csomag, a megszálott programozók számára meg egy Visual Studio.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!