iPon Hírek

Érdekes változások a Skyrimben

Dátum | 2011. 01. 10.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Skyrimnek nevezett legújabb Elder Scrolls játék több ponton is megváltoztatja a megszokott játékmenetet. Karakterünk például képes lesz megtanulni két fegyverrel harcolni egyszerre, és játékosként beállíthatjuk, melyik kezünkkel mit használjunk. Ez elsőre talán nem tűnik nagy extrának, de így a szokásos kard+pajzs kombó mellett használhatunk majd egyszerre két fegyvert is, vagy ami még jobb: két mágiát. Ha ugyanazt a varázslatot "pakoljuk" mindkét kezünkbe, akkor a hatás felerősödik majd, remélhetőleg jó kombókat is ki lehet majd hozni.

A másik fontos változás, hogy végleg megszűnnek a karakter osztályok, egyszerűen azt tanuljuk meg amit sokszor használunk. A szintlépés az alapján történik, hogy milyen magasak a leggyakrabban használt skilljeink. Ha csak kevés szakértelmet használunk gyorsan fogunk szintet lépni, ha lassítani akarunk, akkor használjunk sok különböző képességet mintha egy multi-class karaktert tolnánk. Így megtehetjük azt, hogy akár harcos-mágusok leszünk, csak lassabban fogunk szintet lépni.

Az Oblivionban sokan nem szerették, hogy a szörnyek együtt nőttek szintben főhősükkel és így még a játék végén is előfordulhatott, hogy pár csatornapatkány hidegre tette epic páncélos karakterüket. Na jó, ez talán egy kicsit túlzás, de néhány ellenfélnél nagyon aránytalan volt az erősödés. A Skyrim, hogy ezt kiküszöbölje a Fallout 3-ban megismert szörny szintlépési módszert fogja alkalmazni, ami jobban alkalmazkodik. Szintén az előbb említett játékból veszik át, hogy szintlépéskor Perk pontokat oszthatunk el, amelyek egyedibbé teszik karakterünket.

Érdekesnek tűnnek a változások, meglátjuk, hogy hogyan fogadja majd őket az Oblivion és elődjei rajongói közössége.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. KILLERFox
2011.01.10. 19:07
nem rossz nem rossz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2011.01.10. 19:13
Alap hogy Obliviont OOO-val vagy valami hasonló moddal érdemes újrajátszani, mert tényleg irritáló az amikor 46 kardcsapás után sem hal meg az egyszeri bandita, aki eleinte bőrcuccokban, a végén a játék legdrágább armorjában van (glass)
Nomeg ha kimész a rétre a kimaxolt karaktereket félpercenként találkozol egy minotaurral
Amúgy maga a játék kitűnő, a Dark Brotherhood nagyon hangulatos frakció volt. (A játék legjobb pillanatai mind azok voltak amikor valakit eltettem láb alól egy mérgezett almával)
Reméljük elődjeihez híven modbarát lesz ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tbalazs
2011.01.10. 19:47
Egyébként ez a végleg megszűnnek a karakterosztályok dolog így leírva nem tűnnek annyira nagy lépésnek, már az oblivionhoz képest, értem ezalatt, hogy ott is bármit tanulhattál, nem voltak különleges képzettségek, csak bónuszok, a fő képzettségeid magasabb szintről indultak, de ugyanúgy megvolt minden és amit használtál abban fejlődtél, ha jól értem akkor most ez a fő és mellék skillekre osztás is eltűnik akkor. Egyrészt nagyon jónak tartom ezt az abban fejlődsz, amit használsz dolgot, másrészt pont az előnye a hátránya is, mert hogy az Oblivionban is ha vki erős karaktert akrt akkor nem ártott alaposan előre tervezni, kíváncsi vagyok hogy fog ez kinézni az új játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2011.01.10. 19:52
Egy csomó mod alapból kivette a kasztokat, mert a vanilla rendszerben a powerleveler fogta és a fejlődésben legkönyebben szabályozható skilleket tette be mainnek (pl conjuration) és addig nem lépet szintet amíg meg nem volt az 5 +5 a szintlépésnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Krigg
2011.01.10. 22:03
Jaja mar Morrowindbe is igy toltak a nepek. Azt 10. szinten mar maxos alapertekekkel rohangalt az emberke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2011.01.10. 22:30
hát.. a kétkezesség bizony jónak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. blackknigh...
2011.01.17. 16:57
tetszik nagyon amit olvastam, szerintem nagyon nagyot fog ütni a játék, úgy ahogy az elder scrolls IV is tette
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!