iPon Hírek

Érdekességekkel készül az ADATA az idei Computex-re

Dátum | 2014. 05. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ADATA több érdekes termékről is leránthatja a leplet a hamarosan induló Computex 2014 alkalmával. A legfrissebb információk néhány érdekes SSD-ről, illetve a vállalat következő generációs XPG sorozatú DDR4-es memóriamoduljairól szólnak. DDR4-es tagokkal bővül az XPG memóriacsalád Az XPG Z1-es sorozatú DDR4-es memóriamodulok a JEDEC szabványnak megfelelően DDR4-2133 MHz-es órajelen üzemelnek majd. Az új memóriamodulok egyebek mellett 16 GB-os kapacitásban is készülnek, üzemi feszültségük pedig igen alacsony, mindössze 1,2 volt lesz.
A tetszetős hűtőbordát alkalmazó újdonságok többféle színben is elérhetőek lesznek, ami a modderek és az egységes színvilágra törekvő felhasználók számára egyaránt jó hír. A fenti fotón egyébként az XPG V3-as DDR3-as memóriasorozat egyik tagja látható, de ugyanilyen dizájnnal érkeznek majd az XPG Z1-es DDR4-es memóriamodulok is. Az első DDR4-es memóriamodulokat kliensfronton az Intel Broadwell és Haswell-E HEDT platformjai használják majd – utóbbival kapcsolatban pont nemrégiben érkezett néhány friss információ. Lencsevégen egy rejtélyes és egy kompakt SSD Az ADATA a Computex alkalmával természetesen nem csak legújabb DDR3-as és DDR4-es memóriamoduljairól, hanem legújabb SSD meghajtóiról is lerántja a leplet.
Ezek között már egészen biztosan jelen lesznek az SR1020-as sorozat tagjai, amelyek között 2 TB-os példány is lapul – pont ez látható a fenti fotón. A 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtó formájában érkező újdonságok 20 Gbps-os adatátviteli sávszélességű, PCI Express alapú kapcsolatot használnak, ami minden bizonnyal második generációs PCI Express x4-es kapcsolat lehet. Az sajnos nem derült ki, hogy a termékek pontosan milyen csatolófelülettel rendelkeznek. A SATA Express csatolófelület jelenlegi változatai csak 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességet kínálnak, így erről biztosan nem lehet szó – kivéve, ha az újdonságok már következő generációs SATA Express csatolófelületre támaszkodnak.
A vállalat a rejtélyes SR1020-as SSD meghajtók mellett néhány MicroSSD-ről is lerántja a leplet. Hogy mik is azok a MicroSSD-k? Olyan megoldások, amelyeknél egyetlen chip egy komplett SSD meghajtót alkot, hiszen nem csak a NAND Flash lapka, hanem az SSD vezérlő is ugyanabban a tokozásban foglal helyet, így tulajdonképpen MCM (Multi-Chip Module) típusú megoldásról van szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Terror
2014.05.30. 15:41
Azoknak a DDR4-2133-as memóknak az időzítéseiről lehet már tudni valamit? Mert ha CL11, akkor marha nagy értelme volt DDR4-et pakolni DDR3 helyett az X99-eskre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2014.05.31. 22:19
Lehet hogy én vagyok a tudatlan, de ez azért elég újdonságnak, és komoly dolognak tűnik: "A vállalat a rejtélyes SR1020-as SSD meghajtók mellett néhány MicroSSD-ről is lerántja a leplet. Hogy mik is azok a MicroSSD-k? Olyan megoldások, amelyeknél egyetlen chip egy komplett SSD meghajtót alkot, hiszen nem csak a NAND Flash lapka, hanem az SSD vezérlő is ugyanabban a tokozásban foglal helyet, így tulajdonképpen MCM (Multi-Chip Module) típusú megoldásról van szó."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!