iPon Hírek

Érdemes rá odafigyelni: LeTV Le 1s

Dátum | 2015. 11. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A LeTV néhány napja rántotta le a leplet a legújabb telefonjáról. A kínai vállalat újdonsága minden jel szerint nagyon sok érdeklődő figyelmét keltette fel, ugyanis a legfrissebb hírek szerint több mint 11 millió előrendelést regisztrált a LeTV. Egyébként nem túlságosan tapasztalt gyártóról van szó a mobilok tekintetében, ez a mostani termék ugyanis csak a negyedik okostelefonja eddig. Azt viszont ki lehet jelenteni, hogy szinte páratlan ár-értéke aránnyal rendelkező modellel ismerkedhetünk meg az alábbiakban. Nemcsak belül, hanem kívül és prémiumérzést kelthet a vásárlókban a telefon, akiknek nem különösebben kell mélyre nyúlniuk a pénztárcájukban, ha magukévá szeretnének tenni egy Le 1s-t.
A készülék egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel került bevetésre, ami már kellően nagy a multimédiás tartalmak kényelmes fogyasztásához is. A felhasznált panel IPS technológiával dolgozik, 401 PPI-s a pixelsűrűsége az 1920 x 1080 képpontos felbontásból fakadóan, és 500 nites fényerővel szolgál, ami ugyan nem egyedülálló a maga nemében, de arra biztosan elegendő lesz, hogy felvegye a versenyt a napsütéssel. A Le 1s-en az Android 5.1-es verziója teljesít szolgálatot, ami az utolsó Lollipop kiadás. A LeTV nem volt rest lecserélni a gyári felhasználói felületet, aminek a helyébe az 5.5-ös EUI grafikus felület lépett. Ez számos ponton nyújt változást a sima Androidhoz képest, és a LeTV törekvéseinek köszönhetően az EUI által jobb felhasználói élményben lesz része a vásárlóknak, akik alapból sok hasznos (és kevésbé hasznos) programot fognak kézhez kapni. A kamerarendszerét két egység alkotja. Az előlapján egy 5 megapixeles megoldás képviselteti magát, ami megfelelő minőségű önarcképek készítésére lesz alkalmas, no meg Full HD támogatással szolgál a videóhívások alkalmával. A főkamera már 13 MPixeles (ISOCELL, F/2.0) fényképek készítését teszi lehetővé, és egy szempillantás alatt megtalálja majd a kívánt tárgyon az élességet a fáziseltérésen alapuló fókuszrendszer (PDAF) révén.
A Helio X10-zel száll harcba a vásárlók kegyeiért LeTV Le 1s. A MediaTek MT6795T lapkáról van szó, ami már nem is 2, hanem 2,2 GHz-es órajelen üzemel, így még nagyobb teljesítményt sajtolhat ki magából a nyolc egyenrangú Cortex-A53 processzormag. A központi chipben egy PowerVR G6200 tölti be a grafikus feldolgozó szerepét, ami ugyan nem túl izmos, de az esetek többségében nem okoz már csalódást. A Le 1s rendszermemóriája 3 GB-ra rúg, amivel biztosan nem lesz problémája a felhasználóknak normális körülmények között. A háttértárának kapacitása 32 GB lett, ez alapjában véve egyáltalán nem kevés, de mégis ez az egyik problémás pontja a mobilnak. Hogy miért? Mert sajnos nincs mód a bővítésére, szóval ügyesen kell majd gazdálkodnia a hellyel a felhasználóknak, legfeljebb online tárolókkal lehet könnyíteni a vállán, ha szűkösre fordulna a helyzet. A Le 1s kapcsolati képességeinek listája egy 4G LTE hálózati egységgel indít, de van még benne 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, valamint Bluetooth modul és A-GPS vevő is. Sajnos az extrákról nem esett eddig szó – már ha vannak ilyenek. Két SIM számára kínál helyet az eszköz, és mindkettő 4G támogatást kapott, viszont nem Dual Active, hanem csak Dual Standby.
Teljesen fémből készült és unibody kialakítással bír a Le 1s, szóval a minőségérzet garantált a kézbevételt követően. Az pedig már csak hab a tortán, hogy még vékony is a háza, hiszen csak 7,5 milliméterre emelkedik ki a síkból. Az újdonság biometrikus szenzort is felvonultat, az ujjlenyomat-olvasó a hátoldalára került. A mobiltelefon keretén egy C-típusú USB csatlakozó is felfedezhető, ami támogatja a gyorstöltést (24 W és 3 A), így rövid idő alatt újult erőre kaphat, ha fogytán lenne a tartaléka – mindössze 5 percnyi töltést követően 3,5 órán át lehet vele telefonálni. A Le 1s egyébként egy beépített akkumulátorból táplálkozik, méghozzá egy 3000 mAh-s egység került bele, amellyel átlagos üzemidőt produkálhat a mindennapok során. A vásárlók fehér vagy arany szín mellett tehetik le a voksukat, szóval azok biztosan csalódottak lesznek, akik sötétebb kivitelben szerették volna magukévá tenni a szerkezetet.
A LeTV Le 1s Kínában és Indiában érhető el mostantól, az ajánlott fogyasztói ára pedig nagyjából 175 dollárnak megfelelő összegben lett meghatározva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. lazacmaki
2015.11.03. 21:06
Nem annyira rossz, bár ha már kínai van jobb (Xiaomi Redmi Note 2 pl.). Igazából nem találok benne hibát, de nagyobb durranásra számítottam hogyha igaz hogy 11 millió előrendelője volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani lazac...
2015.11.03. 21:19
Miért jobb a Redmi Note 2?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. marc.loedi
2015.11.03. 23:24
Én még mindig a néven vagyok fennakadva... Mondjuk ez még mindig normálisabb, mint a dogee vagy elephone...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gery84
2015.11.04. 05:48
Hát ez tényleg nagyon jó ár, nem tudom elképzelni mennyi hasznuk lehet egy ilyent telefonban.

Redmi Note 2-nél sokkal jobb! Ja és ugyan olyan minőségi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!