iPon Hírek

Ergonomikus billetnyűzet japán módra

Dátum | 2012. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Truly Ergonomic 209-es billentyűzete QWERTY billentyűkiosztással és angol lokalizációval érkezik. A különleges felépítéssel rendelkező újdonság az alfanumerikus billentyűtömböt két részre osztja, így az egyes részeket egy-egy kezünkkel, pontosabban ujjainkkal könnyedén lefedhetjük. A maximális kényelem érdekében minőségi csuklótámasz is helyet kapott az újdonságon, méghozzá kettő.


A szóköz billentyű két részre osztva foglal helyet a terméken, a két alfanumerikus billentyűtömb között pedig néhány egyéb billentyű is helyet kapott – például a tabulátor, a Del gomb, a Backspace gomb és az Enter billentyű. A furcsa kialakítással a tervezők azt szerették volna elérni, hogy egy kényelmesen használható, ergonomikus billentyűzet szülessen, amelyet hosszabb gépelés után is kényelmesen használhatunk, csukló- vagy ízületi fájdalmak nélkül.


Az új billentyűzet mechanikus felépítéssel érkezik, ugyanis Cherry MX Brown típusú billentyű-mechanikával látták el a vállalat mérnökei. Ezek a billentyűk komfortos gépelési érzetet kínálnak, élettartamuk pedig nagyjából húszmillió leütésre tehető.


A billentyűk vezérléséről egy ütőképes, N-key Rollover támogatással is rendelkező megoldás gondoskodik, így nem okozhat problémát, ha egyszerre több billentyűt is lenyomunk. A billentyűzet egyébként USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott konfigurációhoz.


A 333 x 238 milliméteres mérettel érkező Truly Ergonomic 209 1,2 kilogrammot nyom a mérlegen, ajánlott végfelhasználói ára pedig 235 dollárnak megfelelő japán jen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. vivanto
2012.12.19. 15:21
Én meg feltaláltam a spanyol viaszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. asdsa
2012.12.19. 15:50
Jóóóóó!
Díddzsé Japó a mixpult mögött!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. reen.core
2012.12.19. 16:47
Gondolkodom hogy ilyen fajta billentyut veszek, WoW-ba több gombot elérnék, több keybiding
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Edviiin89
2012.12.19. 16:50
Kinyújtott karral kell használni japán módra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tikshow
2012.12.19. 17:23
Sose értettem ezeket a billentyűzeteket. Lényégében újra meg kell tanulnod 10 ujjasan gépelni hozzá, mert máshol vannak a gombok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. freyr
2012.12.19. 17:48
Nagyon régóta akartam ilyen billentyűzetet, de vagy nem kaphatók vagy nincs magyar kiosztásuk. Azt hittem nem gyárt ilyeneket már senki, még angoloknak se.
Én mondjuk megtanultam ergonomikusan gépelni normál billentyűzeten is, igazából nem is hiszem, hogy van ember a Földön, aki behajlítja a csuklóját gépelés közben. Hülyeség.

tikshow: ha könyv szerint tanultál meg 10 ujjal gépelni, akkor nem kell újratanulnod a gépelést, mert minden gomb pont az alá a kezed alá esik, amelyikkel meg kell nyomnod egybeépített billentyűzetnél is. A középső sort meg megszoknád 6-7 mondat legépelése után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fallosz
2012.12.19. 19:16
freyr: Csak az alsó sorral lenne probléma, az azért egy fél billentyűszélességgel el van tolva, de megszokható. Az is lehet, hogy valaki a 'b' betűt jobb kézzel üti le alapból (ugye egyenlő távra van minkét kezedtől, mindegy melyiket használod).

Amúgy tetszik a koncepció, csak Cherry Blue switch-et kéne használni, ha már gépírásra csinálják a szerkezetet. Több billentyűkiosztás (esetleges blank verzió <3) sem ártana, ugye az USA nem az egyedüli ország a világon. Én elvagyok a DAS Keyboard Ultimate-el, kihúzza még egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zodiac83
2013.01.14. 11:30
@fallosz: itt a blank verziód. Itt pedig a 3 verzió összehasonlítása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!