iPon Hírek

Érintés Quanta-módra: megfigyelés útján

Dátum | 2008. 12. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Olyan új érintőtechnikával állt elő a tajvani székhelyű Quanta Computer, amely jelentős árelőnyt biztosíthat a hagyományos megoldás felett - legalábbis a nagyobb gépeknél. A képernyők méretének csökkenésével ugyanis az árelőny is csökken.


Az Optical Touch névre hallgató új eljárás lényegét tekintve nem is annyira új, elvégre mások is foglalkoztak már hasonló megoldásokkal, csak épp a Quanta vetette rá magát erre a megközelítésre elsőként olyan mértékben, hogy hamarosan megkezdi a tömegtermelését is.

A lényeg itt ugyanis mindösszesen annyi, hogy az érintésvezérlést nem egy, a képernyőbe beiktatott érintőpanel biztosítja, hanem két, a kijelző két fölső sarkába elhelyezett kamera, amelyek folyamatosan nyomon követik az ujjaink mozgását. Az egyszerű vezérlési funkciókon túlmenően ezzel olyan többérintéses lehetőségeket is rendelkezésünkre bocsátanak, mint pl. a forgatás és a nagyítás.


A technika tehát már túljutott a tesztelési fázisokon, és - legalábbis feltehetőleg - hamarosan várható lesz kereskedelmi forgalomban is, bár konkrét időpontokat és árakat a cég nem volt hajlandó elárulni, csak azt jelezték, hogy hamarosan indul a sorozatgyártás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.14. 16:34
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!